christelijke mamablog, mama van dijk, mamablogger, mamablog, mama van dijk
geloof, Moederschap

Mamablog – Als ik jou moet laten gaan

Lief kind. Er komt een tijd dat ik je los zal laten. Er komt een tijd dat mijn hand niet meer de jouwe reikt. Dat je je los wurmt uit mijn armen. Dat je vertrekt zonder gedag. Dat je zwaait maar niet meer omkijkt. Dat je geheimen deelt, maar niet met mij.

Lief kind. Je zult je eigen stappen zetten, je eigen fouten maken en je eigen ontdekkingstocht gaan volgen in een wereld die zelfs voor mij nog vaak zo onvoorstelbaar koud en kil voelt. Je zult uitbundig gaan lachen en tranen verbergen als je stoer wilt zijn. Je zult vallen maar ook opstaan. Rennen en weer stilstaan.

Ik zal je volgen tot je uit mijn zicht bent vertrokken. Tot ik ook je schaduw niet meer volgen kan. Tot ik slechts stil kan worden en mijn handen vouw. Want wanneer mijn hand niet meer de jouwe reikt bid ik dat Hij je zal omringen, zijn hand je reikt wanneer je valt, jouw tranen droogt door kou en kilte. Dat wanneer je je alleen voelt Hij er is, jij zijn stem hoort heel dichtbij, dwars door je eenzaamheid of stilte.

Lief kind. Er komt een tijd dat ik je los zal laten. Er komt een tijd dat mijn hand niet meer de jouwe reikt. Dat je je los wurmt uit mijn armen. Dat je vertrekt zonder gedag. Dat je zwaait maar niet meer omkijkt. Dat je geheimen deelt, maar niet met mij.

Ik wil je leren fouten maken zodat jij kunt op weg kunt gaan, de wereld in waar kou en kilte langs zoveel warmte is ontstaan. Ik wil je leren uitbundig te lachen, te huilen om alles of niets. Ik wil je leren te vallen, je armen te strekken nog voor je op zult staan. Ik wil je leren je handen te vouwen, stil te worden, met Hem te gaan.

Lief kind. Dan zal toch die tijd gaan komen, in al zijn kwetsbaarheid misschien. Maar dan mag mama weten,  Hij zal er zijn, jou altijd blijven zien.

Die avond kruipen zij tegelijk en vertederend op mijn schoot terwijl peuterlief uit volle borst begint te zingen. “Ik zag een kuikentje, dat bij zijn moeder zat, onder haar vleugels waar het veilig was, tegen regen, tegen zonneschijn.. “Ik glimlach terwijl ik haar liedje afmaak; “..Heer zo wil ik bij U zijn.”

Ik zie naar Hem op en weet Hij is mij steeds nabij..

-x- Mama van Dijk

Foto: Mama van Dijk by Lonieke Waayenberg fotografie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rachelle 2 maart 2018 at 18:16

  Wat mooi en treffend geschreven! Hij komt wel even binnen…
  Rachelle onlangs geplaatst…So’Pure Sensoball; nieuw van Sophie de giraf!My Profile

 • Reply Marijke 2 maart 2018 at 19:32

  Prachtig!

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.