kijk met andere ogen naar jezelf, je bent geliefd, in jou vind ik vreugde, mamablog mama van dijk
Baby, Dreumes, Moederschap

Twee streepjes

Kotsmisselijk overhandig ik die morgen mijn meisje over aan opa en oma. Ik duik mijn bed in maar niet voor ik een test onder het stof vandaan haal. Gewoon even voor de gemoedsrust denk ik nog. Zo misselijk was ik namelijk maar zelden..

Twee donkere strepen

Ik plas over een zwangerschapstest en leg hem nuchter naast me neer. Nog voor ik goed en wel de wc af kan stappen zie ik twee donkere strepen het scherm afspatten. Ik slik mijn adem in en voel ondertussen mijn hartslag versnellen, mijn wangen blozen en mijn hoofd duizelen. Dit. Kan. Niet. Waar. Zijn. Ik blijf minutenlang staren met een hand voor mijn gezicht. Ik kijk in de spiegel als ik hardop over mijn lippen breng; “Neeee!”. Manlief die zijn truck nietsvermoedend over de weg stuurt lacht als hij mijn telefoontje ontvangt! Gefeliciteerd hoor ik enthousiast aan de lijn. Die intense morgen zal ik nooit vergeten. Onze jongste kleine Fleur was onderweg.

Nooit zou ik “Nee” zeggen tegen jouw bestaan.

Het is een koude zondagavond als haar hoofdje de mijne raakt tijdens een dienst van aanbidding. Mijn hart stroomt over terwijl ik haar lijfje tegen me aan voel hangen. De rode gloed op haar wangen is voelbaar op mijn schouder. Als ik heel even mijn ogen sluit denk ik terug aan die intense morgen. Met kippenvel op mijn armen neem ik mezelf heel even mee terug in de tijd. Die hand die voor mijn mond geslagen was reik ik nu uit naar de hemel. De hand die de positieve test in handen hield, draagt nu haar warme lijfje dicht tegen me aan. Met een stem die slechts een “Nee” over mijn lippen kon laten glijden fluister ik haar nu zachtjes toe. “Jaa”! Haar oogjes kijken me vragend aan als ik fluisterend vervolg; “Ik hou van je”. Vredig legt ze haar warme hoofdje terug op mijn schouder.

Lieve Fleur

Mama heeft zo vaak gedacht aan die allereerste reactie. Ik had het moment me zo graag willen herinneren met zoveel tranen van geluk. Overrompeld, onverwacht, niet gepland maar zo gewenst. Nooit zou ik “Nee” zeggen tegen jouw bestaan. Jouw hemelse Papa maakte jou nog voor wij aan jou konden denken. Hij vormde jou nog voor mama dacht daar klaar voor te zijn. Wat zijn wij intens dankbaar voor het plan dat Hij had voor ons, voor jou als dochter en als kleine zusje. Je bent een cadeautje van Boven lieve dochter. Een pittig, dapper, liefdevol en heerlijk geschenk. Lieve Fleur, jij kleurt ons leven, elke dag.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.