eropuit met kinderen, vakantietip, met peuters, julianatoren
Review, uitjes met kinderen, vakantietips

Jul en Julia’s zomerweken in pretpark Julianatoren – kindvriendelijke vakantietip #4

Vandaag lichten we kindvriendelijke pretparken uit op Mama van Dijk. Je las in de andere post van vandaag al over Oud Valkeveen. Fan van pretparken? Dan gaan jullie helemaal blij worden van de Jul en Julia’s zomerweken. Heb jij ze al ontmoet in de Julianatoren?

Jul en Julia’s zomerweken

De muisjes Jul en Julia nemen je tijdens deze zomerweken (t/m 31 aug) met hun shows mee op wereldreis. Hoog tijd voor ons om een eerste bezoekje te brengen met de meisjes aan dit heerlijke gezinspark. Hoe zou dat zijn voor onze peuter en dreumes?

jul en julia ,kinderpretpark julianatoren
Door de Julianatoren werden we een poosje geleden uitgenodigd om een bezoekje te komen brengen en toen de meisjes dat hoorden was het feest natuurlijk compleet. Zonder enig benul te hebben wat ze exact te wachten stond lieten ze zich enthousiast mee op pad nemen. Afgelopen zaterdag planden we het uitstapje richting Apeldoorn. Wellicht zag je in de stories al het een en ander voorbij komen.

Verkoeling in de Julianatoren

Na een paar snikhete dagen zou deze dag zorgen voor de nodige verkoeling en dat gebeurde dan ook. Al onderweg erheen komen we terecht in een heerlijk verkoelende stortbui. Terwijl alles zichtbaar opknapt van deze frisse regenwolk bedenk ik me dat ik niet eens de jassen of paraplu’s heb ingepakt. We laden onze spullen en meisjes uit de auto en zetten de kappen van de kinderwagen omlaag. Zo, die zitten droog. In het park speelt er een openingsshow waarna de echte opening van het attractiepark die morgen om 10.00 uur (na enthousiast aftellen van de al aanwezige kinderen) een feit is.

Peuters op ontdekkingstocht

De tientallen mensen die al aanwezig zijn duiken direct in de eerste overdekte attractie, de autootjes. Wij besluiten eerst een kijkje te nemen bij het reuzenrad en genieten van het miezerige buitje. Heerlijk! Niet veel later bungelen we in het bovenste bakje. Het uitzicht geeft ons een kijkje over het lange perceel dat vol staat met de gaafste attracties voor jong en oud. We laten ons vandaag leiden door de meisjes en dus belanden we allereerst achterin het park op de schommels, op het klimrek, met de benen in de nek in de helikoptertjes, op de trampolines, naar de toiletten, door naar de glijbanen en vervolgens op de paarden, door naar de brandweerauto’s en de snacktent, de overdekte speeltuin en weer door..

Julianatoren, eropuit met kinderen

Attracties voor jong en oud

Ergens had ik het gevoel dat de Julianatoren leuker zou zijn voor oudere kinderen dan die van mij in de peuterleeftijd maar dat had ik helemaal fout! Juist de combinatie van de attracties die we 1 op 1 met ze konden doen, de speeltuinen waar ze zelf konden spelen, de shows en de attracties voor het hele gezin maken het een geweldig dag uit voor het hele gezin! De achtbanen en bootjes (daar stond wel een rij) hebben wij overgeslagen maar die lenen zich dan weer perfect voor de leeftijd vanaf 4 en ouder wat mij betreft.

Een dagje pretpark zonder wachtrijen

De dag begon met een flinke regenbui en ook in de middag regende het even stevig door. Dat zal mogelijk ook de reden zijn geweest dat het heel rustig was in het park. Echter was het tussendoor stralend, heet zelfs. We hebben nergens hoeven wachten en konden overal snel in. Té leuk! Ik kan me voorstellen dat je alles normaal gesproken in een dag nog niet zou hebben gezien.

Met peuters in de julianatoren

Limbodans

Na 5 uur pret en vertier besluiten we dan ook om richting huis te gaan. We zwaaien Jul en Julia uit en vervolgen onze weg richting de parkeerplaats. Vol van alle indrukken lopen we kletsend met de kinderwagen achter een auto aan. Totdat.. BAM! Een rood met wit gekleurde slagboom met volle vaart naar beneden knalt, net tussen papa én de kinderwagen met de meisjes in. Met een ietwat houterige limbodans komt papa van dijk onder de slagboom vandaan en lopen we naar de auto. Zonder enige kleerscheuren gelukkig. Pfjuuw.. 

We rijden richting huis en twee bochten verder vallen de meisjes in diepe, diepe slaap..
Het werd een dag om niet meer te vergeten!

Welk pretpark bezoek jij graag met kinderen?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.