maisdoolhof, er op uit met kinderen, vakantietips, budgetvriendelijk, mamablog
uitjes met kinderen, vakantietips

Pret en vertier in Maisdoolhof Voorthuizen – budgetvriendelijke vakantietip #5

Ik gaf op instagram afgelopen week (in de stories) alweer een klein tipje van de sluier rondom de vakantietip van deze week. Wij bezochten afgelopen week het maisdoolhof en geven je vandaag een kijkje binnen de deuren van deze fantastische speelplek. De plek voor uren speelpret en vertier!

Maisdoolhof Voorthuizen

Sjees met je kind door de lucht in de helikopters, maak een riviertje bij de waterpomp, jump in een gigantisch bad met mais, klim in het metershoge speelrek, wandel door het doolhof, plof neer onder de parasol of spring op een van de trampolines. Het maisdoolhof in Voorthuizen is een bezoekje waard. Zeker!

maisdoolhof, budgetvriendelijke vakantietip

maisdoolhof, budgetvriendelijke vakantietip mama van dijk

Grote overzichtelijke speeltuin

Ik geloof dat het bijna twee jaar geleden moet zijn geweest dat ik een bezoek bracht aan het maisdoolhof, de speeltuin was destijds op een andere locatie in Voorthuizen gevestigd. Wat me direct opviel dit keer was de grootte van het overzichtelijke speelveld. Groots opgezet met vele zitplekjes voor de ouders/verzorgers.

Mijn moeder had last-minute zin om mee te gaan en dus wijzig ik mijn fietstocht-plannen van die morgen. Ik fiets een klein stukje naar mijn ouders waarna we onze weg gezamenlijk vervolgen met de auto. Wij stromen met de eerste bezoekers rond de klok van 10.00 uur binnen en ploffen neer in de schaduw op een heerlijke picknickbank. We bestellen koffie en thee waarna de meisjes op ontdekkingstocht gaan.

grote speeltuin maisdoolhof voorthuizen

grote speeltuin maisdoolhof voorthuizen

Verkoeling en vertier

Allereerst duiken we in de trein, daarna in de helikopters en niet veel later in het enorme maisbad. Wat een feestje op hier te zijn. Alhoewel de 35 graden zorgt voor het nodige zweet op de gezichtjes vinden we verkoeling aan de picknicktafel met een enorme kan limonade. Wil jij graag je eigen eten en drinken meenemen? Dat mag hier allemaal! Menig tafel om ons heen stond dan ook gezellig gedekt met kleedjes, lekkers en sapjes van thuis.

grote speeltuin voorthuizen maisdoolhof

speeltuin maisdoolhof, vakantietip mamablog mama van dijk

Heerlijk uitje voor weinig

We zijn die morgen niet eens door het doolhof gelopen omdat de peuter en dreumes te druk waren op het speelterrein zelf. We sluiten de ochtend af met een zalig broodje knakworst en vervolgen onze weg naar huis, niet ver van deze leuke plek vandaan. We komen zeker nog eens terug! Voor 6 euro per kind en 4 euro voor volwassenen (incl. koffie/thee muntje) is dit écht weer zo’n heerlijk uitje voor in de vakantie!

Budget én kindvriendelijk!

binnenspeeltuin maisdoolhof voorthuizen

Veel speelplezier!

Ben jij er al eens geweest? Hoe vond je het?
Met wie zou jij wel een duik in het maisbad willen nemen?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.