Reizen, uitjes met kinderen, Vakantie

Samen op avontuur – budgettips voor gezinnen

Oh jongens, dit heerlijke zonnetje in het voorjaar. Die warmte, dat licht. Wat is dat toch geweldig. Het geeft energie en levenslust. Ik krijg direct zin om er samen met met kinderen op uit te gaan en vakantie te vieren. Herken je dat? Wegdromen mag en kan, altijd!

Herinneringen maken

Nu de lente is gekomen maar de wereld even stil lijkt te staan beseffen we nog meer wat het betekent om er samen op uit te kunnen gaan.

Op de een of andere manier krijg ik door de zon altijd van die heerlijke herinneringen aan de zon. Zoals die ene vakantiedag dat we op een zonovergoten dag vroeg op pad gingen, broodjes haalden bij de bakker, de duin over liepen en op het nog vrijwel verlaten strand terecht kwamen. De meiden vonden het fantastisch! De golfslag tegen de rand van het lege strand, de zon die ons subtiele warmte gaf en, het zachte -nog koude- zand onder onze blote voeten, vormden samen het decor van een onvergetelijke dag.

Goedkoop op vakantie

Het hoeft niet volwassen groots te zijn of onbetaalbaar

Avontuur kan groot en klein. Het hoeft niet volwassen groots te zijn of onbetaalbaar. Die herinneringen maken het makkelijk om weg te dromen. Wat zal ons volgende avontuur zijn? Welke nieuwe herinneringen mogen we gaan maken? We willen niet vliegen en bepalen als gemiddeld gezin ook gewoon een budget. Ik deel een paar budgetvriendelijke ideeën (en persoonlijke dromen…)

  • Een fietsvakantie langs Stay Okay hostels. Er zijn ook zeer gezinsvriendelijke hostels, ook leuk voor een nachtje. Als de kinderen wat ouder zijn, gaan we ervoor.
  • Een kampeervakantie bij de boer (geen droom, een ervaring. Waanzinnige herinneringen!) Mini-campings zijn vaak niet zo duur.
  • Om ons tienjarig samen zijn te vieren, lijkt het ons leuk om gewoon een keer in een nachtje in een hotel te overnachten met de kinderen in een mooie omgeving. Het hoeft niet gelijk een midweek of weekend op een duur park te zijn. Wilma deed het al eens, het lijkt ons een mega toffe speciale ervaring.
  • Bepaal je doel, samen met je budget en neem de tijd om iets te vinden. Houd vroegboek korting of last-minutes in de gaten.

De allermooiste avonturen

Op Lekkerwegtips.nl vind je nog veel meer tips. Deze link geeft bijvoorbeeld een leuk overzicht van kindvriendelijke hotels. Voor wie de website nog niet kent, aanrader!

En als ik dan denk aan die ene dag op het strand… wat hadden we nou nodig? Een paar croissantjes, fristi en een verse koffie. Echt avontuur beleef je samen! Echt avontuur is niet duur, maar rijk aan liefde (of klinkt dat te zoet? Maar het is wel zo).

Waar zie jij in deze tijd weer extra naar uit?

Warme groet, Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.