Eropuit met kinderen
Reizen, uitjes met kinderen, Vakantie

Glamping – verblijf in een Villatent met (kleine) kinderen

VILLATENT – Kamperen met jonge kinderen? Glamping it is! Het is hot, (en koud in de nacht) het is helemaal hip én het maakt kamperen met (jonge) kinderen een feestje! Wij nemen je mee terug naar onze trip richting de Fruithof in Drenthe waar heerlijke Villatenten deel uitmaken van het vakantiepark.

Wat is Villatent?

Het Nederlandse bedrijf Villatent richt zich op comfort tijdens de kampeervakantie. Inmiddels zijn de villatenten niet meer weg te denken en staan ze op menig 4/5 sterren camping door heel Europa. En ook in eigen land dus! De diverse luxe ingerichte tenten zijn van alle gemakken voorzien. Ze bieden rust, ontspanning en gemak op het kampeerterrein. Door de ingerichte tenten hoef jij slechts de koffers te pakken en te vertrekken. Reis jij met kleine kinderen boek dan de luxe Villa XL, deze is voorzien van sanitair en geeft je de luxe van een hotel te midden van de sfeer van de camping. Écht glamping dus!

Glamping met jonge kinderen

Enkele maanden geleden hoor ik (ook) voor het eerst over Villatent. Een ingerichte luxe tent met o.a. je eigen sanitair, keuken en normale (opgemaakte) bedden. Manlief die zijn liefde voor campers hoog in het vaandel heeft staan weet zijn enthousiasme niet direct naar een hoger level te tillen wanneer ik het idee voorstel. Ik zie mezelf daarentegen al staan in die complete keuken terwijl ik de salade voor de BBQ bereid of een verfrissende douche neem in de ochtend. Zonder daarvoor dus de camping over te moeten om vervolgens je shampoo in de tent te zijn vergeten. Of je wc-rol…;) Noem het zijn charme of niet, ik veeg de billen liever niet af aan.. Tja, waaraan?!

Campinglife

Als kind brachten we menig vakantie door op de boerencamping. Alhoewel je me destijds nooit hebt horen klagen vind ik de sfeer op een groter vakantiepark zalig. Een zwembad waar je drie keer per dag binnen kunt vallen als je wilt, een grote zwemvijver met speeltuin, nog tien andere speeltuinen, sportvelden en animatie. En toch ook dat kneuterige van een boerencamping. De knipoog van de buurman verderop, de groet vanuit de voortent van de ander en de vriendjes en vriendinnetjes die er altijd zijn in overvloed. Het heeft écht wat, dat campingleven!

Glamping

Het concept glamping doet daar natuurlijk een schepje bovenop, te midden van diezelfde campingsfeer is daar je eigen luxe en comfort, veranda voor de zwoele avonden en je warme dekbedden voor de frisse nacht. En vergeet de wifi niet voor het doorsturen van de leukste familiefoto’s of hangmat-bloopers. De luxe van een hotel met de sfeer van een camping. Liefde!

Terwijl ik in de deuropening sta van onze Villatent hoor ik manlief een blikje bier openen. Binnen zijn de meisjes zojuist in slaap gevallen en buiten zie ik de zon langzaam ondergaan op deze lange zomerdag. Ik bereid een paar toastjes, vul een glas sap en we proosten. We proosten op 7 jaar huwelijk. Mijn nuchtere boer die iets achterover leunt hoor ik ontspannen zeggen;

“Ja, hier kan ik wel aan wennen..”

Maar dan breekt ook de nacht aan..

De jongste dochter die thuis al hevig onder de waterpokken zat moest het in de nacht ontgelden. Midden in de nacht begint het weer. De jeuk overmeestert haar lijfje en ze kan niets anders dan huilen. Het lijkt eindeloos te duren en we vragen ons meermaals of hoe we er de volgende morgen zullen bij staan.

Goed vertoeven

Een paar uur later ,wanneer de zon zich volop laat zien, maken om ons heen de wallen plaats voor een brede grijns. Goed vertoeven hier! Helaas besluiten we uiteindelijk eerder dan gepland huiswaarts te keren omdat de nachten met haar hevige pijn/jeuk om te huilen zijn. We nemen de laatste momenten in ons op en vertrekken. Één ding weten we zeker, we willen graag nog eens terug..

Glamping it is!

Ook zin om te verblijven in zo’n heerlijke Villatent? Neem eens een kijkje op instagram @villatent óf de website!

-x- Mama van Dijk

Ook uw product/dienst laten testen door Mamavandijk.nl? Stuur een berichtje naar info@mamavandijk.nl.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.