verzamel geen schatten, het laatste hemd heeft geen zakken - column, christelijke mamablog
geloof

Het laatste hemd heeft geen zakken

Verzamel geen schatten – Zoals de trouwe lezer inmiddels weet staat er elke vrijdag een geloofsthema centraal. Elke vrijdag deel ik met verlangen uit mijn persoonlijk christelijk leven. Het leven als christelijke mama.

Lees ook: “..Als de stilte valt”

Gisteren bedacht ik me dat er voor vandaag nog niets stond ingepland. En dus werd ik stil. “Heer, wat wilt U dat ik deze week zal delen?” Ik open mijn ogen en hart als de titel mijn gedachten vult. “Het laatste hemd heeft geen zakken”. Die middag lees ik uit Mattheus 6.

Mattheus 6 v 19 – 21 : “Verzamel op aarde geen kostbaarheden, want die vergaan of worden gestolen. 20 U kunt beter kostbaarheden in de hemel verzamelen, waar ze nooit zullen vergaan of worden gestolen. 21 Want waar u uw kostbaarheden bewaart, daar zal ook uw hart naar uitgaan.”

Ik neem je bij je rechterhand

Begin dit jaar stierf mijn veel te jonge schoonpapa aan de gevolgen van een herseninfarct. De avond voor het gebeurde was het God die de woorden van Jesaja 41 in mijn hart legde. “Want ik ben de Heer je God, Ik neem je bij je rechterhand, wees niet bang, ik zal je helpen.” De volgende dag ontwaakt mijn schoonvader met een volledige verlamming aan zijn rechterkant. Toen ik besefte dat die woorden voor ons als gezin hadden geklonken heb ik het uitgezongen van hoop! Heer, u gaat hem genezen, toch? U wilt hem helpen! Dit is zo gaaf! Ik heb de artsen gesmeekt om meer beelden terwijl mijn hart het uitriep naar boven. Heer, u heeft toch gezegd..? Die woorden waren voor hem! U pakt hem bij zijn rechterhand toch?

Dat gebeurde maar wel op een andere manier. Ruim twee weken later staan we om het graf. Intens verdrietig maar dankbaar. God had ons als gezin dicht bij elkaar gebracht en we mochten samen zo intens ervaren hoe onze aardse (schoon)papa werd Thuisgehaald. Hij mag het al vieren in de hemel bij onze hemelse Papa. En soms verlangen we samen al zo erg om daar weer compleet te zijn. Het grote feest mee te vieren.

Lees ook: “Rouwverwerking bij een kind”

Het is leeg

Wat kunnen we allemaal druk zijn met onze huizen, kastelen, droompanden, werk, materiële zaken en zoveel meer. We willen het mooiste, het beste en liefst nog beter als dat. Voor onszelf, voor onze kinderen. Maar tegelijk is en voelt het leeg. Het vult je zakken wellicht met gouden klompen en op papier stroomt het geld steeds meer jouw kant uit. Maar tegelijk is het leeg. Of je spaart en spaart voor groter en mooier. Makkelijk, handig ook, maar tegelijk is het leeg.

Misschien ga je op reis of ben je al onderweg, thuis zet je de camera’s op scherp, zorg je voor mensen in je huis of mensen die een oogje in het zeil houden om je persoonlijke schatten op aarde te bewaken. Lieve lezer, mag ik jou vandaag de vraag stellen. Kun jij (al) zonder je aardse rijkdom?

Laatste hemd

Ik zie in gedachten mijn schoonpapa liggen, onze tranen vloeien na zijn allerlaatste zucht. Het was zo snel gegaan. We knuffelen elkaar met woorden van hoop. Onze papa had een grote schat in de hemel. En dat laatste hemd, dat had geen zakken. Niets van het aardse bracht hij die avond mee naar de overkant..

” Heer, help mij om afhankelijk te worden van U
want daar vind ik rijkdom.
Daar waar ik me overgeef aan U
wacht een onuitputtelijke stroom van liefde,
genade en troost. Heer, dank voor wat ik heb,
maar zoveel meer wil ik danken voor wat ik heb en wie ik ben in U. “

Verzamel je schatten in de hemel. Niets of niemand zal het van je afnemen. 
En weetje? Je zult (overvloedig) rijk zijn op aarde!

#spreadlove

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.