koolhydraatarm recept
Smakelijk!

Recept: Verse groenten met spek – Smakelijk!

Uiterst laag in koolhydraten en waanzinnig lekker. Simpeler wordt het niet. Makkelijk kan niet. Het is de eerste donderdag van de maand (Augustus, are you kidding me, time flies!) en dus staat er weer iets lekkers voor je klaar in de rubriek; Smakelijk!

Minder koolhydraten

Tijdens mijn eerste half jaar MAMA.lijnt ben ik drastisch koolhydraten gaan minderen. Na een strenge fase zorgde ik voor een basis met minder brood, minder pasta, minder rijst. Maar lieve help wat eet je dan nog wel vroeg ik mezelf sterk af. Al bij het minderen van koolhydraten kwam ik tot de ontdekking dat er wat gebeurde in mijn lijf. Minder koolhydraten betekende ook minder suikers en na een aantal weken afzien van vermoeidheid werd mijn lijf sterker en fitter. Eiwitten toevoegen aan het dagmenu en (gezonde) vetten hoorde eveneens bij het geheel.

Do’s en don’t’s

Maar wat kun je dan nog wel eten? De zomer is natuurlijk dé tijd voor maaltijdsalades en daarnaast begon ik te experimenten met het zelf maken van broodjes, kaascrackers en wraps.  Ik schreef er hier al eens over en deelde 3 simpele varianten op de boterham. Zonder brood dus.

De hoofdmaaltijd werd destijds vaak een heerlijk vleesje met vers gesneden groenten. Bij een normale maaltijd als gezin met de hollandse ‘vlees, aardappels en groenten’ liet ik gewoon de aardappeltjes weg. Makkelijker kon niet. Daarnaast experimenteerde ik bijv. met pizza gemaakt met een bodem van tonijn. Leuk om te doen en bleek overigens ook verrukkelijk, ik zal het recept komende maand even delen!

De verse groenten

Maar wat als je snel, lekker én gezond wilt eten? Op die dagen neem ik hier vaak een zak Italiaanse groenten of bij overschot aan tijd; snijd zoveel mogelijk felgekleurde groenten fijn en wok het bij elkaar in de pan met een scheutje olijfolie of braadboter. Voeg daaraan toe de gerookte spekreepjes en verder wokken maar!

Als extra kun je natuurlijk ook nog kipreepjes of shoarmareepjes toevoegen. Maar wat dacht je van tomaten mee laten sudderen tot een tomatensausje en het geheel daarna in de blender mixen tot een gladde groentesaus, pasta erbij voor de kindjes, en klaar is kees. Een simpele voordeelzak Italiaanse groenten en de kip of spekreepjes dus. Het is wat bij betreft de perfecte koolhydraatarme basis.

Wat is jouw makkelijke favoriete gezonde maaltijd met dit weer?

Smakelijk!

-x- Mama van Dijk

Uitgelichte foto

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.