kruidige, nasi, recept
Smakelijk!

Recept – kruidige huisgemaakte nasi

Inspiratie voor een lekkere maaltijd nodig? Wil jij vanavond eens even los gaan met een simpel maar overheerlijk rijst recept? Vandaag op Mama van Dijk de huisgemaakte nasi.

Rijstgerecht

Aangezien mijn rijstgerechten altijd geneigd waren om te mislukken schrapte ik deze al snel van onze weekmenu’s. Tot onze geliefde vrienden enthousiast vertelden over hun, huisgemaakte rijstcreatie. Jawel, het recept is dus niet zelfbedacht maar hartstikke gejat. Of beter gezegd, met liefde doorgegeven. En vandaag geef ik hem weer door een jou. Aardig nietwaar?

Benodigdheden

Men neme vier handjes zilvervliesrijst voor 4 pers.
(Koken volgens verpakking in ruim water voor een paar minuutjes met een snufje zout)

Ondertussen snijd je 2 kipfilet’s in stukjes,

Vervolgens ga je de filets flink kruiden en braden. Ik pakte van alles; Kurkuma, hot curry, chillipeper, komijnzaad (dat is hier zo lekker doorheen!) peterselie, selderieblad, peper, zout, kerrie.

Dan gaat er een zakje van 400gram italiaanse groentemix bij de kip -Steeds even proeven of je al een lekker pittige basis hebt, anders ga je nog even vrolijk door met kruiden –

Als dat prutje even op laag vuur staat te pruttelen en de rijst is na het proeven lekker genoeg om afgegoten te worden kun je de extra optionele dingen klaar zetten. Denk aan stukjes zoetzure augurk, een plakje ham, een eitje, kroepoek en natuurlijk Wijko satesaus!

Zit jij al te watertanden?

Huisgemaakte nasi

Haal snel wat spulletjes in huis en maak vanavond voor je geliefde(n) deze huisgemaakte nasi. Want terwijl de satesaus in het pannetje op het vuur langzaam een dikke massa begint te vormen zet je snel een paar borden op tafel, steek je de kaarsjes aan en serveer je rijst met heerlijke kip en een groentemengsel eroverheen. Vergeet je het vleugje liefde niet?

Wat zullen jullie smullen, van de nasi én elkaar..

Wat is jouw favoriete rijstgerecht?

-x- Mama van Dijk

Bron foto

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.