vakantietips, budgetvriendelijk, eropuit met jonge kinderen, oud valkeveen
uitjes met kinderen, vakantietips

Pretpark Oud Valkeveen – budgetvriendelijke vakantietips #3

Het is weer maandag, en dat betekent in deze zomerse periode natuurlijk maar 1 ding; een nieuwe vakantietip op Mama van Dijk! Een nieuwe tip waar jij wellicht al het hele weekend op zit te azen. Tips die niet te gek zijn voor de portemonnee en zorgen voor een uitzonderlijke dag vol plezier voor jou en je gezin. Ultra kindvriendelijk en gewenst dus.

Meer vakantietips? Ik schreef al over een bizar mooi meer en het bezoek aan de pluktuin.

Er op uit met kinderen

Voor wie niet gek is op de levensgrote parken maar graag het overzicht een beetje bewaard met het loslopende grut om zich heen heb ik vandaag twee fantastische tips. Immers, wie is er nu niet gek op een waanzinnige grote speeltuin a la pretpark. Wij brachten enkele weken geleden al een bezoek aan Oud Valkeveen, een park in Naarden waar we de afgelopen tijd enkele keren zijn geweest. Het is er zo leuk! Daarnaast brachten we ook een bezoek aan de Julianatoren, de eerste keer in dat heerlijke park voor onze twee kleine meisjes. Zou dat ook zo’n succes zijn? Je leest het hier.

Oud valkeveen

Het park is perfect voor kinderen tot een jaar of 12. Van onderwaterwereld met klim en klauter plezier, tot waterfietsen, gigantische trampolines, luchtkussens, glijbanen, waterspeeltoestellen, een eigen privestrand met palmbomen én paradijselijk miniland voor de peuters. Oud Valkeveen heeft het.

dagje uit met kinderen, oud valkeveen, lees het op mamablog mama van dijk

Mascotte

Dicht bij de ingang begroet de mascotte van Oud Valkeveen de kinderen met een knuffel, als ze willen tenminste. Ik knipoog naar de man of vrouw in het pak terwijl ik hem/haar vol bewondering bestudeer. Wauw. Wat moet daar binnen het zweet over je rug glijden. Terwijl mijn meisjes zich al snel richting de draaimolen verplaatsen gaan mijn gedachten verder. Wat nu als hij/zij jeuk krijgt? Zou het goed verdienen zo’n knuffelsessie? Zou het best eens willen proberen geloof ik.

dagje uit met kinderen, oud valkeveen, lees het op mamablog mama van dijk

Attracties

Slechts enkele minuten later sta ik al tussen de struisvogel en de olifant op de draaimolen. Al draaiend doen ze weer de eerste indrukken op van dit toffe park. “Daar wil ik heen! En nu daar!” We struinen van de koetsjes naar miniland, door naar de snacktent en weer verder richting het strand. We passeren de enorme luchtkussens en maken een vrolijk dansje.

In de verte zien we de palmbomen langs de waterkant staan. Een plaatje om te zien! Niet veel later staat manlief er al middenin. Zijn dochters aan de hand. “Gaan we verder papa?” Houd ze vast hoor lieverd, jubelt mijn moederhart hen toe. Ik kijk met trots en bedenk me, wat een feest om hier te zijn!

dagje uit met kinderen, oud valkeveen, lees het op mamablog mama van dijk

Zwierezwaai

Die middag valt Fleur in slaap in de wagen en neemt manlief de peuter mee in de achtbaan en de waterfietsen. Daarna is het mijn beurt. Mijn oog laat ik vallen op een draaiend gebeuren die net iets te wild en te hard over het water raast maar het kind in mij duidelijk naar boven laat komen. Ik ga alleen in de rij staan en laat me die middag zorgeloos meerazen met de wind. Naast mij zit een onbekend meisje. Ze vroeg of ik bang was. En zo ja, dat het niet nodig was. Zij was immers al 7 en en zo zei ze; eerst was ik ook bang hoor, duurt maar even. Haar gezichtje blijft strak staan terwijl ik van de gelegenheid gebruik maak te gieren van het lachen terwijl ons stoeltje word meegenomen, alle kanten op, de lucht in.

Eenmaal met beiden benen op de grond begroet ik mijn gezin en doe ik verslag uit van mijn nieuwste ervaring. What’s next?

 

Entree

Wil jij de attracties van een pretpark combineren met een dagje strand? Oud valkeveen heeft het!
Heb jij kinderen tussen de 0 en 12 jaar? Een aanrader om niet snel te vergeten!

Entree; 9,50 p.p.
0-2 jaar gratis!

Welk park vind jij nu écht een aanrader? Kende jij Oud Valkeveen al?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.