vlaggetjesactie-opendoors-mamablog
vakantietips

Een bijzondere vakantietip die je raakt – kleur mee!

VLAGGETJESACTIE – Wellicht heb jij net als vele moeders de afgelopen tijd een heel aantal ballen hoog willen houden. Vandaag is de zomervakantie bij ons begonnen. Een tijd voor rust en ontspanning en bovenal tijd voor elkaar. Voor heerlijke activiteiten en wellicht een mooie reis. Daarom start vandaag ook opnieuw de vakantierubriek met elke maandag een budgetvriendelijke tip. Vandaag een heel bijzondere in samenwerking met Open Doors. 

Hoop in Irak

Zij vertelden mij het schrijnende verhaal vanuit Irak waar dorpen de afgelopen jaren vernietigd zijn maar waar nu opnieuw hoop bloeit. We zien de beelden van IS in het nieuws nog op ons netvlies staan, de kippenvel die ons lijf overrompelt, de bijna voelbare strijd. De roep om hulp!

Nu IS is weggetrokken bloeit er nieuwe hoop. En vandaag kunnen jij en ik écht kleur geven aan het leven van Majid en zijn schoolgenootjes, aan kinderen in nood. Kleur mee met de vlaggetjesactie!

Nieuwe hoop voor de toekomst

Qaraqosh is een dorp in Irak. Door terreur van IS zijn de dorpsbewoners in 2014 uit hun dorpen verjaagd. Ze lieten niet alleen hun spullen, maar ook hun huizen en scholen achter. Een basisschool waar kinderen tot voor kort leerden lezen en schrijven, werd door terroristen bezet en gebruikt als IS legerbasis. Kinderen konden jaren lang niet naar hun eigen huis, maar ook niet naar school.

Maar er is goed nieuws: de IS terroristen zijn weg en de bevolking kan het dorp weer gaan opbouwen. Dat is nog een flinke klus, want er is een heleboel verwoest.

“Ik wil dat de kinderen uit ons dorp naar school kunnen.” – Majid, 11 jaar

Weer naar school

“Ik wil dat de kinderen uit ons dorp naar school kunnen”, zegt Majid van elf jaar. Nou, dat gaat lukken. Open Doors helpt de mensen uit Qaraqosh met het herstellen van hun huizen en ook de St. Josephschool (basisschool) is in ere hersteld. De kinderen kunnen weer naar school, spelen met vriendjes en vriendinnetjes op het plein en gaan leren! Dat is dus absoluut een feestje waard. 

Perfecte vakantie-activiteit

Aan dat feestje kan jij met je kinderen meewerken! Open Doors heeft hiervoor een vlaggetjesactie bedacht. Met elkaar maken we een kleurrijke vlaggenlijn voor deze schoolkinderen. Perfecte kleur- knutselactiviteit voor op een druilerige vakantiedag!

“Help mee een vlaggenlijn maken voor de kinderen van de St. Josephschool uit Qaraqosh!”

Meedoen is heel simpel. Je hoeft maar een vlaggetje in te kleuren en op te sturen. Met alle vlaggetjes die worden ingestuurd maakt Open Doors een vlaggenlijn die wordt opgehangen op de school.

Download hier de instructies en het vlaggetje

Vlaggetjesactie

Wauw! Groot of klein, laten we elkaar enthousiast maken kleur te geven aan het leven van kinderen in nood. Vandaag heel specifiek deze bijzondere tip te kleuren (of te knutselen) met onze kinderen, voor kinderen. Namens Majid en alle andere kinderen van de St. Josephschool in Qaraqosh. Heel hartelijk bedankt!

Kleur jij met ons mee?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.