Irrland, een heerlijk dagje uit met kinderen
uitjes met kinderen, vakantietips

Tot voor kort een geheim pareltje – speelparadijs Irrland!

IRRLAND – Nooit hoorde ik er mensen over en toch leek de helft van de moeders die ik ken er ooit eens van gehoord te hebben. Zo bleek uit jullie reacties wel op mijn vraag naar leuke uitjes in mijn stories op instagram. Irrland it is. Hét pretpark over de grens in Duitsland waar dagenlang kan worden gespeeld. Ik bekroon hem alvast tot de zomertopper van 2019!

Een dagje uit als gezin loopt tegenwoordig al snel in de papieren.

Ik zeg dagenlang speelplezier want het park, dat na een dag door ons tevens werd bekroond als glijbaanparadijs, is opgedeeld in 3 verschillende terreinen. Irrland Noord dat met een tunnel te bereik is en Irrland Zuid en West. Een ware belevenis voor elke leeftijd als je het mij vraagt. Echt een gezinsplek.

Ik citeer vanaf de website:

IRRLAND groeit nog steeds heel sterk en is inmiddels de grootste “boerderij-avonturen-oase” in Europa. Onze 300.000 m2 grote, met palmbomen versierde groene oase zorgt voor een mediterrane vakantiesfeer.

De meer dan 1.000 overdekte zitplaatsen beschermen tegen zon en regen en zijn ideaalom te ontspannen en te genieten. De barbecues staan op het moment nog gratis ter beschikking. (Reserveren is tegenwoordig niet noodzakelijk / mogelijk.)

IRRLAND is altijd de moeite waard, weer of geen weer!
Meer dan 8.000 m
2 aan speel- en attractieschuren, een indoor klimpark,
speelschuren voor de allerkleinsten, maar ook de grootste wintertuin in de regio Niederrhein, maken IRRLAND tot een “all-weather-park”.

Pretpark Irrland

Met zijn vele waterglijbanen vind ik hem vooral ook aan te bevelen bij lekker weer, vooral aangezien wij Nederlanders er een tijdje voor in de auto moeten zitten. Toen wij er waren was het 24 graden en alhoewel menig kind/tiener in badkleding rondliep betekent het voor ouders met kleine kinderen dat je ook om moet kleden en daar had ik zelf even geen behoefte aan (ook niet mee overigens) tot ergenis van de meisjes.

Betaalbaar uitje met kinderen

Het fijne aan dit park is de ruime opzet, de vele palmbomen, de heerlijke sfeer en de oneindig vele glijbanen. Had ik al verteld dat je hier een halve liter drinken haalt voor een euro? Gratis gebruik kunt maken van de ontelbare barbeques en zitplaatsen en je vlees vers van de slager kunt bijboeken? Dat de entree slechts 7,50 is en wij hier deze zomer nog heel vaak heen hopen te gaan?

Wij liepen iets sneller dan gemiddeld door het park omdat iemand net voor de ingang haar (werk)telefoon op de grond liet vallen. Ik noem geen namen. Voor ons betekende dat een korter dagje uit dan gepland ivm deadlines en een vluchtig bezoekje aan de telefoonboer in holland.

Oh jongens, genieten dit. Wij plannen vast het volgende bezoek.

Ook deze zomer komen er weer veel nieuwe ‘uitjes met kinderen’ online. Uitjes die we voor én met jullie hopen te delen. Ken jij ook zo’n plek die je uitgelicht zou willen zien? Laat het me weten!

Kende jij Irrland al?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marjon 13 juni 2019 at 07:13

    Kende ik niet en klinkt superleuk! Was het park vooral leuk voor jullie oudste of ook geschikt voor peuters? Onze oudste zoon is net zo oud als Fleur, dus ben benieuwd of dit dagje uit al geschikt is voor ons gezin of misschien beter 1 of 2 jaar wachten 🙂

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.