mamablogger en papablogger. je leest over moederschap en lifestyle op, mamablog, Mama van Dijk
geloof, Moederschap

De hitte – Ik klaag. Jij klaagt. Wij klagen.

We blinken uit. In klagen! Is dat zo? Terwijl ik in de ochtend het officiële hittegolf bericht voorbij zie komen bestudeer ik hoe verderop een onbekende man met aanzienlijk ontbloot bovenlijf aan het werk is op een dak. Ik vul op mijn beurt puffend een badje in de achtertuin. Het is heet. Bloedheet! De mussen vallen uit de boom, de vlinders verbranden bijna vliegend en ook mijn hortensia’s laten hun koppen hangen. De kinderen hangen aan mijn benen en het enige dat wij willen is airco, chips en softijs, met spikkels natuurlijk terwijl we even een potje keihard klagen.

De knipoog

Ok, dat is feitelijk gezien natuurlijk overdreven. Ik geniet namelijk ook afschuwelijk van deze zomer. Hij voelt als een warme deken om ons heen en ook al zijn de kinderen inderdaad een beetje vermoeider, hangeriger en lusten we vaker een ijsje, het zijn dagen om in elk geval niet snel te vergeten.

Bezoekje aan de zomermarkt

Ik bezoek op de bijna heetste dag van de week de zomermarkt in het dorp, voor 9 uur en 29graden om precies te zijn. Ik struin door een menigte die hetzelfde idee had. Om ons heen zien we al snel de vriendelijkheid met elke zweetdruppel afnemen. Als mijn flinke duowagen te dicht bij een oudere man komt bijvoorbeeld. Oef, wat was hij kwaad dat ik over zijn schaduw reed, zo vermoed ik?! Of diezelfde wagen te dicht langs een kraampje waarna ik het ze hardop hoor zeggen; “Oh, wat zijn sommige mensen toch asociaal, ze beuken zich overal doorheen”. Ik kijk om en glimlach. “Sorry de volgende keer zal ik mijn duowagen inclusief de kinderen even boven mijn hoofd houden wanneer ik u passeer. Fijne dag!” Niet veel later baal ik dat ik deze zin op dat moment niet hardop had uitgesproken terwijl ik ze in de verte nog hoor puffen en steunen. Are you kidding me? 

De meisjes trakteer ik op het lekkerste ijsje van Barneveld en terwijl mama smachtend toekijkt zie ik hoe ze genieten. Ik hijs mijn afgezakte zomerjurkje netjes ver over de buste en zet mijn levensgrote zonnebril weer over mijn ogen. Oehlala Zomer, wat ben je fijn! Succes hé, wuift de bekende kassamedewerker me toe terwijl ik met de meisjes de laatste winkel van die morgen verlaat. Ik glimlach als ik zeg “Komt goed hoor, die stop ik zo lekker in bed.” En mama? Die schrijft een blogje en doet een powernap op de bank. Siësta’s zijn hip! Zonder enige schaamte.

Genieten, je welverdiende loon

Prediker 9 zegt het zo tof vanaf vers 7 en vandaag wil ik het graag met je delen!

“Eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen aan. Draag vrolijke kleren. Kies een feestelijke geur. Geniet op alle dagen in je leven die God je heeft gegeven. Je bestaan is maar leeg en vluchtig, je zwoegt en zwoegt onder de zon. Dus geniet van elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven!”

Je verdiende loon dus. Is dat niet gaaf? Vergeten we dat soms niet even? Uiteindelijk sterven we allemaal. Het bestaan is soms zo’n najagen van verplichtingen en het in de lucht houden van veel te veel ballen tegelijk! De zomer is bij uitstek de tijd om prediker 9 flink toe te passen. Geniet!

Het kwik stijgt

Vandaag stijgt het kwik naar richting de 40 graden. En nee, dat is als je werkt in de zorg, op de boerderij, in een aircoloze truck, op snikheet kantoor of op een hoog dak met je ontblote afgetrainde bovenlijf helemaal niet fijn! Maar weetje? Dat is het te midden van een afschuwelijke onweersbui ook niet. Laten we vandaag voor elk moment dat we willen klagen en elke zucht die we steunen ook een beetje dankbaar zijn. En vergeet je feestelijke geur niet.

Lieve Papa

Heer, Wauw. Vandaag wil ik danken! Wat zijn we mega dankbaar voor de zon die ons overlaad met warmte elke dag! En misschien verlangen we eigenlijk ook al zo erg naar de regen omdat het ons bedrijf of oogst in gevaar brengt of ons persoonlijk raakt. Heer, geef ons dat wat we nodig hebben. Laat ons dansen in de zon en laat ons jubelen in de regen. Laat ons omzien naar elkaar, met én door Uw onuitputtelijke stroom van liefde, zon en regen.

Amen. 

Vergeet niet om te genieten lieve jij! Je verdiende loon!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Yvonne 27 juli 2018 at 22:37

    Mooi!!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.