vakantieplannen, tula, draagdoek, draagconsulente, draaghoek, mama van dijk, mamablog, christelijke mamablog, peuter, dragen
Baby, Peuter, Review, Vakantie

Een ergonomische draagdoek van draaghoek – Tula review

Een aantal weken voor onze vakantie kwam ik in contact met Sandra, eigenaresse van Draaghoek, een gepassioneerd draagconsulente. In mijn zoektocht naar een ergonomische draagdoek stuitte ik op haar website. Mijn oog viel al snel op de beschreven mogelijkheid om de doeken te huren.

De zoektocht naar een draagdoek

Voor een kwalitatief goede draagdoek betaal je al snel een heel aantal tientjes. Aangezien ik met de duowagen de meisjes weinig hoef te dragen is de wereld van de draagdoek mij nogal onbekend gebleven. Alhoewel mijn Baby k’tan doek een goede dienst had bewezen in de eerste tijd vond ik het tillen van Fleur hierin uiteindelijk niet erg comfortabel voor langere tijd. Ik zag onszelf ook niet echt met de kinderwagen omhoog gaan en besloot op zoek te gaan naar twee draagdoeken. Mijn oog viel al snel op de Tula, een van de bekende draagdoek merken, waar ik vermoedelijk door zijn eenvoudige uitstraling zo enthousiast van werd. Ik wilde een doek die ik zonder hulp kon aantrekken. Eveneens was de wens om na een paar uur dragen niet te vergaan van de rugpijn. Sandra van Draaghoek stuurde ons twee tula’s toe om in de vakantie uit te testen, de Tula standaard voor Fleur en de toddler variant voor Naomi.

Ik was natuurlijk razend benieuwd of de meiden er lekker in zouden zitten. Thuis testen we ze daarom direct uit. Naomi vond het allemaal reuze interessant. Via de bank nam ze al snel een aanloop om mijn rug op te klimmen en met slechts een paar klikken bevestig ik nog ietwat onwennig de draagdoek om me heen. Mijn grote kleine meisje als in een rugtas om me heen gebonden. Het gevoel comfortabel, ondanks de schamele 15 kilo. Ook Fleur neemt die middag op haar beurt plaats, warm tegen mijn borst aan gedrukt. Haar hoofdje tegen me aangelegd. Haar handjes aaien zachtjes over mijn armen tijdens de wandeling door het huis. Wauw, wat een genot. Dit moest toch goed gaan komen?

In de bergen met baby en peuter

Een paar weken later beklimmen we de eerste kloof, lopen we in de bergen en begeven ons nabij een gletscher op 3000 meter hoogte. Met kinderen, zonder kinderwagen. Tot onze verbazing doet zelfs peuterlief haar slaapje in de Tula draagdoek, dicht tegen papa aan. Hand in hand lopen wij die middag over die waanzinnig mooie bergtop terwijl onze ogen elkaar ontmoeten. Daar staan we dan, bijna symbolisch na de onrust en het dal van de eerste tijd. Samen op die bergtop, samen als gezin. Een geluksgevoel zo groot. Een intense dankbaarheid. 

Er zullen handen zijn die je dragen, armen die je omringen.

Bedankt Sandra voor deze prachtige ervaring met onze kinderen door het aanbod van de tula standaard en de tula toddler! Wij hebben er dagenlang plezier van gehad en hebben de duowagen nog nooit zo weinig gebruikt! Wil jij advies in het omvangrijke aanbod van draagdoeken? Of had je net als ik nog nooit gehoord van de mogelijkheid om een doek te huren? Neem dan eens een kijkje op draaghoek.nl.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.