slaaptrainer nam haar onrust weg, sam het schaap, doorslapen, peuter, zazu het schaap
Dreumes, Peuter, Review

Slaaptrainer – Uitslapende kinderen met Sam het schaap!

VAKANTIE! Are you kidding me? Wat is de tijd voorbij gevlogen! Dat betekent dus feitelijk gezien wekenlang geen peuterspeelzaal, geen oppas oma’s en dus ook even geen vaste werkdagen voor deze mama. Heerlijk die vakantie van alle verplichtingen, nu nog kunnen uitslapen! Zou de Zazu slaaptrainer ons kunnen helpen?

Zazu Slaaptrainer

Ik bestelde vorige week een slaaptrainer voor peuterlief en een voorraad groene thee capsules tegen de vermoeidheid voor mezelf. Op aanbevelen van mijn spiegelbeeld, mijn eetcoach én mijn moeder. Zwarte wallen alert alom! Zou ik voor het school leven van peuterlief nog heeeeeel even mogen genieten van uitslapende kindjes? Wakker worden rond de klok van 7 uur bijvoorbeeld? Half 8 misschien? Ik krijg uit betrouwbare bron de tip over Sam het schaap en na de zoveelste horrornacht zet ik hem in mijn winkelmand. De volgende dag ligt hij op mijn aanrecht met een enorm enthousiaste peuter én mama als gevolg.

Sam het schaap

Ik installeer het roze schaap op het nachtkastje van peuterlief. Naast dat hij eenvoudig zijn werk doet is het ding té schattig te noemen. Ik stel de klok in op 10.00 uur en wandel opgewekt de kamer uit. Gekheid natuurlijk. Allereerst kies ik voor half 7 met de tactiek hem elke dag een kwartiertje op te schroeven tot een gewenste 7 uur in de ochtend. Zouden we het haar in de komende vakantieweken aangeleerd krijgen?

slaaptrainer, peuterwekker, ervaring op mamablog Mama van Dijk

Vakantie

De allerlaatste grote vakantie van mijn peutermeisje voor het schoolleven begint! De basisschool! Komend jaar zal ze starten en alhoewel ik daar spontaan hartkloppingen en misselijke gevoelens bij krijg – oh ja ben jij er zo één? Ja zeker! – lijkt peuterlief zich nergens druk over te maken.

Onze vakantie staat overigens nog lang niet voor de deur en dat betekent nog wat meer tijd alleen met de meisjes en wat minder tijd voor mij alleen. Het betekent simpelweg ook tijd voor de meest leuke uitjes met hen en geen heen en weer gesjok richting oppasadresjes. Om maar niet te spreken van al het heen en weer gesjok dat we straks gaan krijgen met schooltijden. -Whaaa, echt waar moeders, hoe doen jullie dat toch?! –

Mijn werkzaamheden zet ik achter de schermen op een lager pitje komende weken en ik begeef me naast uitslaap ochtenden (zou het?) geheel tussen de meisjes, de roze prinsessen jurken, puzzels, zwembadjes en kleurplaten! Kom maar op!

Sam, gaat het je lukken?

Was het teveel gevraagd? Kwam ik ooit nog af van het ochtendritme van deze twee vrouwelijke mini chauffeuses in Huize van Dijk? Zou de 5 ooit veranderen in een 7 op de klok in de morgen? Of ze dat ooit gingen leren..

Volgende week lees je hoe het ervoor staat na de introductie van Sam op Mamablog Mama van Dijk.
Heb jij al (eens) een slaaptrainer gebruikt? Hoe beviel dat?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rianne 17 juli 2018 at 07:46

  Wij hebben m sinds een paar maanden ook. Ik vind het een aanrader, maar het duurde even voordat onze peuter doorhad dat ie niet voor de sier stond. We hebben nog geen 100% tevreden resultaat, maar boeken wel vooruitgang.

 • Reply Yvonne 17 juli 2018 at 22:07

  Hier en groot fan van Sam!
  Vaste afspraak: als hij groen wordt dan mag je spelen, gaan de ogen open dan gaan we aankleden. Ideaal! Heb ik zelf ook een half uurtje voor mezelf in de ochtend.
  En ja dat school ritme… dat went maar niet. Ook niet na 3 jaar. Dus nu volop genieten van de vakantie!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.