ondernemer, een jaar, terugblik, kvk, content creator, mama van dijk
Dreumes, Moederschap, Opvoeding en ontwikkeling

Ze kreeg verkeerde vaccinaties toegediend

Schreeuwend had ik mijn 14 maanden jonge dreumes op de arm toen ik zowaar goedgemutst de kamer van de arts uitliep. Dat zat er weer op. Mijn dochter voorzie ik die morgen preventief van een pijnstiller en al snel slaapt ze, moe van het huilen. Ik ben nog maar net beneden als ik een bijzonder telefoontje krijg..

Verkeerde vaccinaties

Verbijsterd kijk ik op als ik de arts van Fleur te pakken krijg. Aan de telefoon klinkt er veel adrenaline, ik hoor excuses maar ik snap nog niet half wat er zojuist is verteld. Verkeerde prikken? Wat zeg je? Ho even! Nooit was het haar overkomen, in al die jaren was het nog nooit gebeurd. Eerlijk vertelt ze me die ochtend dat zij zojuist de verkeerde prikken had toegediend en het bij het invoeren onder ogen kwam. Twee prikken die ze maanden geleden al had gehad waren nu opnieuw haar benen ingespoten. Ik roep er een ietwat lelijk woord uit van schrik waarna ik de situatie nog eens voor ons beiden in kaart breng. Dus de prikken van vandaag moeten weer over? Helemaal voor niets? Misschien wordt ze ziek? Een foutje? Aan de telefoon hoor ik haar knikken.

Slecht nieuws

Ik voel na een kort gefrustreerd gevoel ook de machteloosheid van dit nare slechtnieuwsgesprek. Als verpleegkundige weet ik hoe lastig zulke dingen zijn. Ook al horen ze niet te gebeuren. Vanuit mijn tenen hoop ik dat ze me niet met tegenzin zal weerzien, wat had ze ons juist het afgelopen 1,5 jaar gesteund met extra afspraken of dat schouderklopje in de moeilijke tijden die er zijn geweest. Excuses aanvaard beantwoord ik haar die morgen op meest liefdevolle toon. Het is gebeurd en je kunt er helemaal niets meer aan doen!

Lees ook: “Een spoed bezoekje aan de poli Kindergeneeskunde”

Tijdens koffiepauze

Opnieuw stapten we begin deze week haar kamertje binnen. Dit keer tijdens haar koffiepauze, even tussen de drukte van haar spreekuren door. Wel de goede hé, grap ik er glimlachend uit. Ze kijkt iets bezorgd mijn kant op maar wanneer onze ogen elkaar ontmoeten zie ik spanning verdwijnen. Jazeker, met een extra dubbele check glimlacht ze.

Tranen

Na een boel tranen en een paar dikke kussen loop ik met mijn kleine grote meisje de gang op. Mijn heup is groot genoeg om haar nog tijden te dragen. Haar beentjes passen zo heerlijk om me heen. Terwijl haar laatste traan die morgen mijn schouder raakt kijk ik verliefd naar mijn meisje.

Veilig

Beschermen wil ik je,
voor alles in het leven,
voor fouten die jij of een ander maakt,
of voor de pijn die het zal geven.
Laat je hoofdje nog zo lang
rusten op mijn schouder,
Laat me je tranen vegen na verdriet.
Laat me je beschermen voor gevaar
ook al zie jij dat nog niet. 
Leg je hoofdje op mijn schouder 
Je armpjes om me heen..

PS: Wie weet komt die extra boost antistoffen nog eens heel goed van pas.
#omdenken

Heb jij eens te maken gehad met een medische misser of andere fout?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Arjen Pasma 15 mei 2018 at 10:35

  Hoe is het (lelijk woord) mogelijk dat dit nog steeds gebeurt. Bovendien, is er dan geen enkele arts meer die nadenkt over de waanzin van vaccineren? Ik zal het eens samenvatten in mijn niet-geplaatste ingezonden brief aan dagblad ‘Trouw’ en dan is meteen duidelijk hoe ik denk over vaccineren.

  Vaccineren.

  Afgezien van de noodzaak van het doormaken van kinderziekten voor de training van het immuunsysteem is vaccineren wel het meest domme wat de huidige geneeskunde onze kinderen te bieden heeft. De ‘mededeling’ door baby’s van 6 weken oud te belasten met een stortvloed van biologische en chemische stoffen omtrent maar liefst 7 ziekten tegelijk (de waanzin alleen al!!!) houdt in dat wanneer dit kind later een probleem, bijv. de mazelen, op te lossen krijgt dit kind bij voorbaat incapabel geacht wordt om deze ‘kinderziekte’ gewoon door te maken en daardoor het eigen immuunsysteem te trainen. Door onze kinderen deze oefening te onthouden dragen wij bij aan de hausse van chronische ziekten op lichamelijk en psychisch terrein: allergieën, adhd, autisme, agressie, monomanie (game-gedrag), astma, etc. Slechts de kinderen met een zeer zwakke gezondheid (die sowieso al niet gevaccineerd moeten worden) hebben kans op complicaties wanneer zij een kinderziekte doormaken. Met name deze kinderen moeten maximaal gestimuleerd worden tot een betere conditie. Vaccineren en (te) frequent antibioticagebruik dragen daar niet toe bij. Begin met een warm nest, goede voeding en een creatieve blik op geneeskunde. Door symptomen van ziekte bij voorbaat te dempen of acute ziekten en kinderziekten d.m.v. vaccinatie niet toe te staan draagt de huidige geneeskunde bij aan de vernietiging van het immuunsysteem en daarmee van onze soort.

  Arjen Pasma, Homeopaat.

  • Reply Mama van Dijk 15 mei 2018 at 10:40

   Dag Arjen, bedankt voor je uitgebreide reactie! Altijd goed om helder te blijven nadenken inderdaad! Vooral het stukje van het bieden van het warme nest spreekt me enorm aan :)! Mvg, Mama van Dijk

 • Reply Anna 15 mei 2018 at 11:00

  Juist Arjan zo is het.
  Ikmlas ditnstukje en echt tenenkrommend dat het feit er zo vaak verkeerd word gehandeld ditmaal een verkeerd vaccin ook niet de eerste keer.
  Zo ook een kleine van 6 maanden die de hpv kreeg inplaats van de dktp.
  Hoe kun je in godsnaam zo’n vergissing maken.
  Mijn kind is heerlijk gezond en vaccinvrij kreeg ik een brief met alle oproepkaarten van alle vaccins die hij dan nog moest.
  Kon allemaal wel tegelijk.
  Ze zijn gestoord daar eerlijk waar.
  Ik heb gezegt mijn kind is gezond vrolijk heeft een eigen opgebouwd immuunsysteem dat vele malen sterker js dan menig ander volledig gevaccineerd kind zijn imuunsysteem.
  Een warm nest gezonde voeding dus niet al dat bewerkte spul uit de supermarkt.
  Je kan zelf zoveel doen om je kind gezond op te laten groeien.
  Ziek worden we allemaal wel een keer.
  Dat houd een vaccin niet tegen ook word het er niet milder op door een vaccin dat is 1 van de grootste leugens.
  Iedereen wil natuurlijk het beste voor zijn kind daar heb ik respect voor en iedereen doet het weer anders.
  Maar 1 ding vind ik erg knap van je dat je zo kalm bent gebeleven bij het nieuws van verkeerd vaccin.
  Ik had echt uit mijn plaat gegaan dat kan ik wel vertellen.
  Nu vaccineren wij niet dus zal dat niet zomsnel gebeuren

  • Reply Mama van Dijk 15 mei 2018 at 11:09

   Dag Anna,

   Bedankt voor je reactie! Wat fijn dat we een keuze kunnen maken waar we achter staan. je hebt een keuze gemaakt waar jij je goed bij voelt begrijp ik en dat is enorm belangrijk. Ik ben zoals je kunt lezen niet tegen vaccineren, wel tegen verkeerd vaccineren haha;). Ken eveneens genoeg mensen in mijn omgeving die weloverwogen die keuze maken om inderdaad ook een vaccinvrije opvoeding te geven.

   Ik geloof niet dat ik me beter zou hebben gevoeld als ik uit mijn plaat was gegaan. Natuurlijk was ik boos. Had het niet mogen gebeuren. Maar het was al gebeurd en haar oprechte excuses werden me aangeboden. -x- Mama van Dijk

 • Reply Lisa 15 mei 2018 at 11:05

  Wauw bizar dat je er zo makkelijk over denkt.
  Foutje Oh oké excuses aanvaart en hoppa spuit de volgende vaccinatie er maar in.
  Onbegrijpelijk. Enig idee WAT je precies allemaal laat inspuiten en wat het doet met jou dochter haar lichaampje?
  Als je je dochter echt wilt beschermen zou ik me eens gaan verdiepen ipv er zo makkelijk over te denken.
  Bizar stukje blog dit.

  • Reply Mama van Dijk 15 mei 2018 at 11:15

   Dag Lisa,

   Dit blog is geen samenvatting over mijn overwegingen wel of niet te vaccineren. Het is een heel klein stukje van mijn persoonlijke verhaal waarin ik (wel vaccinerende) ouders hopelijk ook kan bemoedigen weer even alert te zijn. In plaats van dingen zomaar aannemen. Bedankt dat je de moeite hebt genomen om te reageren Lisa! -x- Mama van Dijk

 • Reply Loes 15 mei 2018 at 11:32

  Ongelofelijk dat je deze fout weg lacht en je dochter nog meer gifstoffen in laat spuiten in zo’n korte tijd. Dat zijn niet even wat extra antistoffen, belachelijk dat je ouders zo misinformeert! Ik mag hopen dat je arme dochter er niks aan over houd. Verdiep je wat meer in vaccins en je lacht het niet meer weg…

  • Reply Mama van Dijk 15 mei 2018 at 11:37

   Bedankt voor je reactie Loes. Laten we elkaar als moeders in waarde laten. Wil je verder met mij in gesprek stuur dan gerust een berichtje naar info@mamavandijk.nl. Ik beantwoord hem graag. -x- Mama van Dijk

 • Reply valerie 15 mei 2018 at 14:21

  Respect voor jou lieve mama hoe je ondanks de scherpe kritiek iedereen vriendelijk blijft beantwoorden 🙂

  • Reply Femmy 15 mei 2018 at 17:15

   Helemaal mee eens!

   • Reply Mama van Dijk 16 mei 2018 at 20:30

    Lief Femmy,

    Spread Love! -x-

  • Reply Mama van Dijk 16 mei 2018 at 20:30

   Bedankt voor je lieve reactie Valerie! -x- Mama van Dijk

 • Reply Emma 15 mei 2018 at 14:44

  Wat fijn dat je gewoon wel blogt over vaccineren, ondanks dat dit een beladen onderwerp is! Iedere ouder kan hier in Nederland zelf kiezen wel of niet te vaccineren en zoekt daarmee het beste voor zijn kind. Wel sneu voor je dochtertje dat ze nu opnieuw geprikt moest worden!

  • Reply Mama van Dijk 16 mei 2018 at 20:34

   Ik hoop dat we onderling als mama’s de mamamaffia praktijken een beetje los kunnen gaan laten en elkaar eens flink kunnen bemoedigen en omarmen. Het zou de wereld een stuk mooier maken vind je niet?! Ja arme schat, er zat weliswaar 4 maanden tussen de verkeerde prikken en deze goede variant daarop maar het blijft inderdaad wel erg vervelend en sneu als het niet had gehoeven! -x- Mama van Dijk

 • Reply Lida 15 mei 2018 at 14:48

  Laten we elkaar in waarde laten. Iedere ouder zoekt het beste voor zijn kind(eren). Wij vaccineren onze kinderen niet, zijn zelf niet gevaccineerd en onze ouders ook niet. Toch heb ik astma, en heb ik een zeer allergische dochter. Dus vind ik het kort door de bocht om te zeggen dat dit door vaccinaties komt. Er kunnen zoveel oorzaken zijn.
  Lida onlangs geplaatst…Solcon medewerkers zetten zich in voor NLdoetMy Profile

  • Reply Mama van Dijk 16 mei 2018 at 20:35

   Zo is het ook Lida! Bedankt voor je liefdevolle reactie. Spread love:)! -x- Mama van Dijk

 • Reply Marjolein 16 mei 2018 at 19:16

  Ha mama van Dijk,

  Ik wil gewoon even zeggen dat ik het knap vind hoe je ermee om bent gegaan, een mooie getuigenis 🙂
  Ik lees nog maar net met je mee, maar je weet me steeds weer te raken met je mooie stukjes/gedichtjes! Bedankt daarvoor!

  Groetjes,
  Marjolein

  • Reply Mama van Dijk 16 mei 2018 at 20:36

   Wat ontzettend leuk en bemoedigend om te lezen, dankjewel Marjolein! -x- Mama van Dijk

 • Reply E. 21 december 2019 at 07:29

  Ik heb het ook meegemaakt met mijn dochter toen ze haar eerste prikje kreeg. Ik geloof 4 weken oud? Toen heeft ze de prik gekregen voor de 9 jarige. Vlak er na kwam de vpk er achter en heeft ze alsnog de goede gekregen. Ik heb een klacht ingediend bij se GGD.
  Gelukkig id alles goed gegaan en heeft mijn dametje nergens last van.

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.