fruitvlekken mandarijn, fruitvlekken sinaasappel, mama van dijk weet raad, mamablog
DIY, Mamablogger, Moederschap

Gouden tip voor de meest gruwelijke fruitvlekken

Je kent het wel. Het is tien uur in de ochtend en je neemt als ware fitmom (to be) tijd voor een stukje fruit. Goedgemutst graai je die ochtend heel stoer langs de chocoladerepen richting de fruitschaal om jezelf en het thuiszittende kroost te voorzien van een gezonde versnapering. Maar al terwijl je de licht zure oranje sinaasappel voor het eerst aanraakt met je vlijmscherpe keukenmesje vliegt de halve inhoud aan sap de lucht in.

Slow motion

Met een zwaai probeer je de spetters te ontwijken maar je bent te laat. Veel te laat. In slow motion moet het wellicht een bijzondere gewaarwording zijn geweest maar het aanzicht op je favoriete witte shirt is alles behalve gewenst. Je begint stevig te boenen en te boenen. Gooit alles wat je hebt over de felgekleurde vlek van baking soda tot groene zeep, van scheppen vanish tot shout. Niets maar dan ook niets van de zo geliefd lijkende tips lijken te helpen.

Tot..

Jawel, deze blogpost zou natuurlijk teleurstellend zijn als ik nu niet iets geweldigs zou kunnen delen, ik vermoed dan ook dat je hoopvol met je armen vol witte kledingstukken aan je scherm gekluisterd zit. De laatste tip van grootmoeder Google bracht me bij mijn keukenkastje onder mijn gootsteen. Je raad nooit wat ik nu op mijn blousejes spuit bericht ik een vriendin lachwekkend terwijl ik de natte kledingstukken met verse en oude vlekken in de zon hang. Nou? klinkt er enthousiast op mijn scherm..

Glansspoelmiddel

Glansspoelmiddel it is!! Heb jij op witte kleding oranje oude of nieuwe vlekken van zweet, mandarijnen, sinaasappels, miniola of jus d’orange? Sta je ook op het punt je favoriete kledingstuk de container in te bonjouren omdat niets werkt? Trek dan de glansspoelmiddel van je vaatwasser uit je aanrechtkastje en spuit het op eigen risico met enthousiasme over de vlekken. Laat drogen in de zon en geniet opnieuw van je favoriete kledingstuk. Brandnew! Meen je? Geloof mij, ik kan het weten!

Poedeltje naakt

Maar een mandarijn eten met verfschort aan mag natuurlijk ook..

..of poedeltje naakt, scheelt gedoe!

-x- Mama van Dijk

Bron foto

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.