kidsproof recepten, eten peuter en dreumes
Smakelijk!

Kidsproof recepten, wat zijn jouw favorieten?

Mam, dit lust ik niet. Mijn driejarige peuter kijkt vol afschuw naar haar bordje vol friet. Zojuist stond ze nog met passie te helpen in de keuken maar dat enthousiasme vergaat als sneeuw voor de zon aan tafel. Ze weet er zelfs nog een “Ik heb liever drop hoor” uit te brengen. Enigszins gefrustreerd vertel ik haar dat ze het vanavond moet doen met dit bordje oranje friet. Smakelijk!

Recepten uitwisselen

Het is enkele weken geleden als ik met Minke praat over recepten en niet goed etende kindertjes. We spreken af elkaars top drie uit te testen. Immers, tweemaal een top drie zou toch al 6 keer een goede maaltijd voor ze zijn. We namen de proef op de som. Haar bevindingen rondom de top drie van ons vind je hier.

Top 3

Onze top 3 kidsproof recepten bestaan uit spagetti zonder zakjes, de pannenkoek met gezonde twist (met of zonder fruitig sausje) en de spinazietaart. Daarnaast eten we met regelmaat gewoon een aardappeltje met groenten en een stukje vlees. Met name verse bietjes, brocolli en spinazie vallen hier in de smaak.

Zoete aardappelfriet

gezonde friet, zoete aardappel uit de oven, tzatziki saus

Het eerste recept dat ik van Minke kreeg liet ons, Naomi en mij, aan het werk gaan met zoete aardappelen uit de oven, ook wel de gezonde friet. Dochterlief vind het helpen in de keuken geweldig en stap voor stap genieten we van het dichterbij komende resultaat. Oké, ze zijn natuurlijk niet zo knapperig als echte friet maar de smaak mag er zijn! En ondanks dat dit smaakje nieuw voor ze is weet Fleur het erg te waarderen. We serveren er erwtjes bij en een mals stukje vlees.

Peuterlief daarentegen had mijn woordje friet anders opgevat. Dom van mij natuurlijk maar eenmaal uitgesproken was dat woord niet meer uit haar gedachten te wissen. Friet?! Dit leek in de verste verte niet op friet. Een klein beetje gelijk had ze natuurlijk wel. De heerlijke tzatziki saus die ik erbij serveerde werd eveneens vierkant uitgelachen. Die avond eet ze drie erwtjes en een balletje gehakt.

Wraps met paprika en gehakt.

makkelijke gezonde recepten voor gezin met kinderen

Soms is het fijn om even wat andere tips te krijgen buiten de standaard recepten uit je eigen weekmenu’s. Wraps had ik bijvoorbeeld al tijden niet meer gemaakt en ik was benieuwd hoe enthousiast de dames zouden zijn. Ik pakte mijn ovenschaal erbij, vette hem in, maakte een gehaktmengsel met diverse gewokte groentes (naar keuze) en een flinke scheut verdunde tomatensaus. Vervolgens vulde ik de wraps en legde ze in de ovenschaal met een beetje gesmolten kaas in de oven, een waar feestje! En wonderbaarlijk genoeg zette dat feestje door aan tafel want er ging bij beiden meisjes bijna een hele wrap naar binnen! Blijvertje!

Mac’n cheese

champignonpasta met kaas en spek

De volgende tip die we kregen was om de mac ’n cheese variant te proberen waar pasta kaas en onder andere pompoen in verwerkt zit. Omdat ik na hun eerste nieuwe ervaring wat tijd liet verschieten en bang was dat het wederom een enkeltje kliko werd gaf ik aan deze pasta een andere bekendere draai. We bereidde het lievelingskorstje van manlief. Een lege ovenschaal vulde we met ongekookte pasta, bakjes champions, spekjes en kaas. Een zakje van knor erbij en 35 minuutjes in de oven. Het werd een waar spektakel, twee bordjes gingen bijna geheel op! Deze variant is natuurlijk uit te breiden met paprika’s, kip of gehakt en andere groentes. Ik speelde even op safe en wat minder gezond.

Het orginele en simpele pasta recept Mac’n cheese uit het boek Chickslovefood waarbij je pasta voorschotelt met een sausje van gepureerde pompoen, bouillon en een uitje, probeer ik toch ook nog eens uit. Ik heb stiekem zelf niet zo’n voorkeur voor pompoen. Maar dat zeg ik natuurlijk niet hardop..

Delen!

Van welke kidsproof recepten gaan jouw kinderen watertanden?

Deel ze met mij (en elkaar) in een reactie en wellicht test ik jouw favoriete recept binnenkort uit!

Spread love & spread food..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.