mamablogger mama van dijk, samenwerken? Voor al uw content en promoties
geloof, Peuter

In een onbewaakt ogenblik

Het is een zonnige middag, ergens midden juni wanneer ik besluit de terror van zilvervisjes in huis aan te pakken. IEWL. Alle natuurlijke middelen mochten niet baten en toch wist er af en toe weer zo’n vreselijk monstertje mijn huis binnen te sluipen. Tijd voor actie..

Grof geschut

Die beestjes bleken vliegensvlug en ik kwam ze de laatste weken tegen op teveel plekken in huis. Het bleek een lichtelijke plaag te zijn in de buurt en grof geschut was niet overbodig. We scoren HG bij de dichtstbijzijnde super en ik haal uiteindelijk nog een ecologisch verantwoordelijker goedje bij de Intratuin om mijn geweten te sparen.

Natuurlijk bereiken we de kassa die middag niet zonder eerst alle diertjes te hebben geaaid of bewonderd, de speeltuin langs te gaan en uiteindelijk alle geurtjes op te snuiven bij de geurkaasjes. Ik scoor mijn favoriete vanille geurkaars en een geurzakje dat je doet denken aan een vaas met katoenplanten waarna we uiteindelijk toch bij de kassa arriveren.

We weten die middag zelfs de wafels en het softijs te weerstaan en komen aan bij de fiets.

Creativiteit

Mijn fiets laat ik leunen tegen mijn heupen terwijl mijn ene hand het stuur vasthoudt. Met mijn andere hand pak ik de kleuter die met een zwaai op het achterzitje terecht komt. Zó! De peuter die een roze tasje met franjes bij zich draagt zit niet veel later ook. Ik vang net voor vertrek weer even een glimp op van mijn kapotte fietsstandaard die met een paar kindersokken omhoog geknoopt is. Hoog nodig toe aan reparatie weet ik mezelf te vertellen in gedachten. Meeste punten voor creativiteit wel, tja momlife!

Terwijl mijn voeten de trappers nog maar net hebben geraakt is het de jongste dochter die plots haar tasje open ritst en er een kleurrijk zelfgekozen geurzakje vandaan tovert. ‘Kijk mama, die is ook lekker”

Gestolen

Ik schrik van deze bevinding en schakel in een paar seconden tussen het doorfietsen of het teruggaan. Het is de tekst uit handelingen 5 vers 32 die in deze seconden in mijn hart klinkt en daarbij de doorslag geeft. “Daarvan getuigt de Heilige geest die je geschonken is.. ” Ik spreek mijn 2 jarige dochter toe, wurm mezelf tussen de twee fietszitjes uit en rij met fiets en al het grote tuincentrum binnen. In deze hal zit de klantenservice waar de actie met enthousiasme wordt ontvangen.

Of kwam dat door de fiets met bijzonder opgeknoopte standaard?
Ach, wat maakt het uit. Het leven van alledag blijkt zo vaak een les, een les in geloof, in het luisteren maar bovenal een les in gehoorzaamheid. In een voorbeeld zijn te midden van de allerkleinste dingen..

Hoe ga jij vandaag Liefde verspreiden in deze wereld?

Share love.

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.