Familiebed, mamablog, mama van dijk
Dreumes, Familie, Opvoeding en ontwikkeling, Peuter

Nieuwjaarsdag – Een familiebed, hot or not?

Het lijkt wel of het familiebed topic elke jaar opnieuw rond de Winter weer tevoorschijn komt. Ouders willen slapen, kinderen klaarblijkelijk niet. De wintervirussen borrelen op, angstige dromen worden nog vervelender en buiten is het veel te donker, aldus dochterlief.

In de afgelopen week zag ik dit oude artikel voorbij komen. Van dit familiebed krijg je namlijk spontaan zin om richting Ikea te ‘sjeezen’. Toch? Ik las eerder al het artikel over dit familiebed dat door een relatief groot gezin in elkaar is gezet. Na vele slapeloze nachten besloot het gezin te gaan voor samen slapen. Een schot in de roos.

Slapeloze nachten

De vader van het gezin was mindervalide geworden. Het bezorgde ze allen slapeloze nachten, de kinderen waren onrustig en angstig over alle veranderingen en zorgen rondom hun vader. Tot ze besloten samen te gaan slapen..

Die avond besluit ik na een aantal nachten op te zijn geweest dat het genoeg is. Een heerlijke nacht aan één stuk zou ik goed kunnen gebruiken. Voor ik Naomi in haar bedje leg fluister ik die avond dat mama haar komt halen als ze weer zo bang is. Dat wanneer ze wakker wordt lekker bij Mama en Papa verder mag slapen. Daar gaan we dan, zo dacht ik. Maar nee, je raadt het al, als een roosje slaapt ze die nacht door. En dan besef ik pas, dat is misschien nog wel het allerlekkerst.

Je vind de totale uitleg en werkbeschrijving van het familiebed  > hier <. 

Hot or Not?

Social media knalde afgelopen tijd weer los met ervaringen van ouders die dit juist wel of echt niet zagen zitten. Ik zou het wel heerlijk vinden. Als een moedereend met haar kroost onder haar vleugels. Gezellig samen kroelen, warm en dicht bij elkaar. Lijkt je dat niet heerlijk? Niet uit bed hoeven springen als er één angstig, brullend of krijsend in een bedje verderop ligt. In slaap vallen terwijl je je kleine guppie(s) zachtjes hoort ademen. De kleine handjes kunt vasthouden, oogjes zien glinsteren vanaf het allereerste moment dat ze wakker worden.

Ach bedenk ik me, naast alle sentimentele poespas zit er natuurlijk ook een keerzijde aan dit verhaal. De haren die zonder waarschuwing je hoofd uit worden getrokken of de afdrukken van nageltjes die een week lang in je wang zitten gedrukt. Ja, zo’n familiebed zal heus niet geheel over rozen gaan.

Ik pas, en geniet hopelijk steeds vaker in Huize van Dijk van een doorslaap-nacht.

Gelukkig Nieuwjaar! Ik wens je een slaaprijk jaar toe. 

Hoe verliep jouw nacht? 

-x- Mama van Dijk

Bron foto: Wanderingtheworldbelow.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Annemarie 1 januari 2018 at 22:30

    …Na twee weken spoken is hier weer de rust teruggekeerd. ..heerlijk! 🙂
    In bed nemen vind ik ook verleidelijk, maar zowel ik als mijn meisje slapen er niet beter op, ze gaat ( heel lief hoor!) heel de tijd over mijn gezicht zitten aaien èn aan mij frunnikken..Dus toch maar heen èn weer hobbelen…op dit moment houd ik haar s middags op (ze is 2 jaar en 4 maanden) misschien scheelt dat ook..vind alleen wel erg vroeg om met het middagslaapje te stoppen, maar goed alle andere kids zijn nu ook thuis (…Na de vakantie moeten we weer vroeg op en probeer ik het s middags ook wel weer:)…sterkte ermee..hopelijk worden de rustige nachten er steeds meer!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.