review, mamablog, hogedrukspuit, karcher,
Huize van dijk, Papa, Review

Gele vriend en groene vijand

Het is dochterlief die buiten poseert als een trotse (poppen)moeder die aanstalten maakt om haar newborn voor de allereerste keer mee naar buiten te nemen. Het moet vast ook daadwerkelijk zo hebben gevoeld want het is die bewuste zonnige middag dochterlief die dit keer zelf vraagt; Mama, wil je even een foto van me maken?” Trots zwaait ze naar de camera.

Groene vijand

Als ik ’s avonds de foto laat zien aan manlief valt me pas op hoe lief ze erbij staat te glunderen maar hoe afschuwelijk groen de oprit is. Tegelijk voeren mijn gedachten me terug naar de proef met schoonmaakazijn die ik achter het huis al eens uitprobeerde. Aangezien ik weet dat die proef uiteindelijk resulteerde in nieuw gras schrap ik die dit keer van de to do list.

Gele vriend

Toeval of niet. Die week ontvangen wij, of eigenlijk Papa van Dijk, de Kärcher K4 Full Control. Een hogedrukreiniger met de nodige snufjes. Ik lees verwachtingsvol dat hij niet alleen geschikt is voor de buitentegels, maar ook voor het hekwerk, het tuinmeubilair, de (motor)fiets, de auto en voor het afspuiten van buitenmuren. Als een dag na de levering ervan manlief thuis komt van een twee daagse rit is de verrassing groot. Hij zal het vast overdreven vinden als ik zeg dat zijn ogen glunderde als een kind in de speelgoedwinkel of zoals hijzelf zou zeggen voor een etalage vol met schepsnoep. Een paar dagen later als de winterse zon zich volop laat zien begint Papa van Dijk aan een uitvoerige test van de K4 terwijl ik binnen aan het werk ga. Buiten zie ik hoe onze dochters schommelend onder de veranda worden hangen terwijl manlief onder toeziend oog begint aan het afspuiten van zijn motor, door gaat naar de buitentegels om vervolgens te eindigen bij de oprit.

Ruilen?

De walm om zijn hoofd is zichtbaar niet van de inspanning. Ik zie hoe het apparaat als een soort ronde dweil over de oprit heen en weer wordt getrokken en manlief af en toe opgewekt toekijkt, de sigaar slechts enkele seconden uit zijn mond haalt en hij zijn werk daarna opnieuw vervolgt. Zullen we ruilen vraag ik voorzichtig als ik merk dat deze klus door iedereen kan worden geklaard.

Zo pak ik die middag een dik uur lang winterse zonnestralen mee in de tuin terwijl ik me steeds een beetje meer verwonder over de gloednieuwe tegels die tevoorschijn komen. Het hogedrukpistool ligt prima in mijn handen en ik switch dan ook moeiteloos tussen de diverse standen die worden weergegeven op het led scherm. Een kind kan de was doen! Niet veel later bereik ik het einde van de oprit met een glimlach. De voor en na foto is dan ook de moeite waard, trots stuur ik die rond waarna de aanvragen langzaam binnen druppelen; “laat me hem alsjeblieft een zaterdagje van je lenen.. ” –Vooruit dan 10,- per uur (grapje!)

Benieuwd welk model Kärcher bij jou past? Op deze website vind je jouw persoonlijke match. Een beetje als tinder, maar dan voor je tuin. Van welk model gaat jouw hart sneller kloppen?

Kärcher hogedrukspuit, review, mama van dijk

Kärcherzaterdag

Vandaag is uitgeroepen tot Kärcherzaterdag. Tegenwoordig hoef je een 20 meter lange oprit niet meer met een emmer schoonmaakazijn te schrobben. Tegenwoordig is er speelgoed voor mannen waar vroeg of laat iedereen stiekem van gaat glunderen als een kind te midden van een etalage vol schepsnoep.

-x- Mama (& Papa) van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.