papa van dijk papablogger met dochter mama van dijk mamablog, Mama van Dijk, Papa van Dijk
ouderschap, Papa

Slapen is voor apen

Als nieuwbakken ouders tellen we regelmatig onze slaap, herken je dat? Tegenwoordig houd mijn samsung health app, de boel ongevraagd aardig bij. En dat brengt nogal wat choquerende cijfers met zich mee. Schommelde ik een tijd geleden nog rond de vrij normale 6 uur slaap per nacht, ben ik de laatste weken weer blij als dat de teller op vier staat. Onze kinderen slapen licht, onrustig (na een drukke dag) en zijn vooral buitengewoon vaak wakker. In de post van vandaag neemt Papa van Dijk je mee in het onderwerp slapen. Iets dat ook hij als jong guppie niet graag deed, maar tegenwoordig… 

Jong guppie

Ik prijs mezelf rijk dat ik met redelijk weinig slaap kan overleven. Slapen is namelijk zonde van je tijd! Er valt zoveel te beleven, maar niet in je slaap. Nee slapen is echt een noodzakelijk kwaal, zo dacht ik. De avond komt ten einde als ik als jong guppie al uren met me snufferd tegen het zolderraam gedrukt zit. Mijn ouders vonden het uiteraard al wel de hoogste tijd om naar bed te gaan, zelf dacht ik daar natuurlijk heel anders over. En ik trof het: vanuit mijn zolderkamer keek ik uit het raam precies de straat in waar elke avond een heuse hanggroep bij elkaar kwam. Uren keek ik wat er allemaal gebeurde. Ik herinner me de momenten dat de brommers gestart werden en er onbenullig hard mee gereden werd. Ongetwijfeld waren alle omwonenden het er over eens dat het een grote schande was, ik niet. Nee, ik vond het geweldig! Met de radio zachtjes op de achtergrond beleefde ik keer op keer een prima avondje.

Tijd om te slapen

En dan, na het item “op de valreep” -wiekenthetniet was dan het akelige moment aangebroken om toch echt nog even te gaan slapen. Het was ondertussen ook al bijna middernacht. Toen de tijd aanbrak dat ik naast school ook mocht gaan werken werd die keuze om mijn ogen dicht te doen in de avonden op mijn zolderkamertje al wat makkelijker gemaakt. Bleek het toch wat vermoeiender dan alleen de schoolbanken.

En dan word je (een heleboel) jaren later zelf papa. Worden er twee prachtige dochters geboren en eveneens een verlangen naar slaap. Ondertussen ben ik gek op elk uurtje dat ik pakken kan. Stond ik voor deze tijd als papa nog wel eens te mopperen als mijn truck in een van onze buurlanden een uur of 12 stil moest staan, omdat ik liever door zou gaan, past dat me nu prima! Bijtanken, heerlijk! Natuurlijk staan daar nachten tegenover dat de 4 uur niet eens word gehaald maar daar hebben we het dan maar niet over.

Nee mensen, slapen, is nog niet zo verkeerd, laat dat maar aan mij over.

Papa van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.