mamablog, mamablogger, werkzaamheden, verdienen, ondernemer, bloggen, christelijke weblog
Mamablogger

De werkzaamheden van een (Mama)blogger – Mama van Dijk

Het is rond half 9 als de bel gaat. Enthousiast rennen mijn meisjes naar de deur! “Oma!” juichen ze haar toe!Terwijl ik mezelf elke keer opnieuw gelukkig prijs met deze vrouw in hun leven worden er dikke zoenen uitgedeeld. Dag lieverds, dag mam! Tot zo! Een warme kop thee wordt gezet en mijn werkdag begint..

Thee en stilte

Met zo’n drie werkuren voor de boeg start ik deze ochtend met een rondje door het huis. De auto had manlief meegenomen en dus werden de kindjes opgehaald, wat een luxe. Nadat het huis langzaam plaats maakt voor de geur van allesreiniger in plaats van dat van een spuitluier start ik mijn laptop op. Ik neem plaats op één van mijn favoriete plekjes in huis en begin in mijn volle mailbox. Een heerlijke warme kop thee maakt de stilte van de ochtend aangenaam. Op de achtergrond klinken slechts wat eerste kerstdeuntjes. Ik scroll door mijn to do list en besef dat deze voor vanmorgen iets te ambitieus is. Zonder weg te strepen start ik mijn werkdag. Heerlijk!

Werken vanuit huis

Op Mama van Dijk schrijf ik over het leven als moeder. Een ontdekkingstocht die hoogtepunten kent maar ook onzekerheden en verdriet die soms gepaard gaan met een traan. Puur, open en eerlijk deel ik deze persoonlijk geschreven stukken met u en jou om samen herkenning te vinden en ontspanning op zijn tijd. Een plek waar pittige onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt, odes van de liefde worden geschreven, hilarische momenten worden gedeeld.

Inmiddels werk ik elke dinsdag en daarnaast ook elke donderdagochtend thuis. De meisjes zijn dan elders en dus heb ik alle tijd voor het werk achter de laptop. Het zijn dagen waarop ik vast vooruit werk aan blogberichten voor de blog, mijn website onderhoud, telefonisch afspraken plan met bedrijven, en een heleboel mailtjes beantwoord. Anderhalve dag is inmiddels al te weinig en dus werk ik ook als mijn dochtertjes slapen vaak nog even door en pik ik in de avonduren nog wat mee als dat mogelijk is.

Particulieren

Ik vind het een voorrecht om woorden te geven in situaties waar jij zelf geen woorden hebt.

Achter de schermen werk ik naast de blogberichten die ik schrijf voor mamavandijk.nl ook voor particulieren. Bijvoorbeeld als er een vraag binnenkomt voor een persoonlijke tekst of een gedicht voor op een kaartje of poster. Ik vind het een voorrecht om woorden te geven in situaties waar jij zelf geen woorden hebt. Daar waar emoties samenkomen of liefde wordt gedeeld. Of het nu gaat om de tekst op een (t)rouwkaart of een tekst voor bij geboorte, een ode aan vriendschap, of de liefde voor je kinderen, samen met u en jou wil ik woorden geven aan die persoonlijke wens.

Bedrijven

Naast de opdrachten voor particulieren werk ik achter de schermen ook campagnes uit voor bedrijven. Ik geef op mijn website met plezier aandacht aan bedrijven die naadloos aansluiten bij onderwerpen van Mama van Dijk. Zij benaderen mij met een goed aanbod of ik benader juist hen met een leuk idee. In beide gevallen wordt er met veel enthousiasme samengewerkt. Waarschijnlijk heb je het wel eens gezien, wanneer het gaat om zo’n samenwerking zal dit namelijk altijd worden weergegeven in dat artikel.

Verder schrijf ik reviews (over bedrijven, locaties, producten) en komt het voor dat ik op andere websites een gastartikel deel. Ik schrijf columns over nieuwsberichten en nog zoveel meer. Zoals jullie hier al konden lezen zit Mama van Dijk sinds kort achter de promotie van een heel bijzondere meerijdplank. Vanaf afgelopen oktober mag ik dit mooie product vertegenwoordigen en verkopen.

Stoppen in loondienst

In september ben ik na een verlengd verlof gestopt met het werken in de zorg. De stap om te stoppen met mijn werk als verpleegkundige in loondienst was in de afgelopen maanden niet altijd een makkelijke. De weg naar een eigen bedrijf vraagt om ijzersterke discipline en een groot enthousiasme. Ook van mensen die dichtbij staan om te geloven in datgene wat je doet. Wat ben ik dan intens dankbaar voor de enorme groei die juist het afgelopen jaar zo zichtbaar heeft plaatsgevonden op Mama van Dijk. Ik zeg wel eens. “Wat je liefde geeft groeit!” Er zijn zoveel mooie stappen gezet en ik kan niet wachten op dat wat gaat volgen! 

Het komende jaar staat dan ook vol met nieuwe dromen, plannen en ideeën.

Dankbaar

Een dankbaar mens. In alle opzichten. Voor het feit dat ik de keuze überhaupt kon maken om te stoppen met werken buitenshuis. Dankbaar ben ik voor zoveel weekenden samen, de feestdagen eveneens. Alhoewel ik met liefde paraat stond besef ik nu wat voor een rust het heeft gebracht. En wie weet wat ooit de toekomst brengen zal. Ik geniet nu van de taak als manager van ons gezin en mijn werk vanuit huis.

Wat doe jij in het dagelijks leven? Geniet jij ook zo van het werk dat je doet?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Krystle 21 december 2017 at 10:25

  Mijn kinderen zijn ook altijd zo enthousiast als oma komt, zo leuk! Fijn dat je kinderen die dagen elders zijn zodat je vooruit kunt bloggen. Ik kan dat nog niet. Blog altijd wanneer iedereen in bed ligt.
  Krystle onlangs geplaatst…Een boek luisteren en een kerstcadeau voor jouMy Profile

 • Reply Shirley van Genderen 21 december 2017 at 10:48

  Wat heb je dit mooi omschreven. Ik ben ook voor mezelf begonnen om rust in mijn leven te brengen en mijn eigen dromen te volgen. Erg spannend om vastigheid op te geven en een eigen bedrijf starten is ook druk. Maar de vrijheid en de voldoening zijn onbetaalbaar.

 • Reply Marion 21 december 2017 at 13:12

  Ik hou van dit soort achtergrondverhalen. Leuk om jou maar ook je blog zo te leren kennen.
  Marion onlangs geplaatst…Nieuwe lay-outMy Profile

 • Reply Mamablog - Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! - Mama van Dijk 23 december 2017 at 05:04

  […] een eerder blogbericht kon je lezen over mijn werkzaamheden als mamablogger en manager van het gezin. Van thuiszorg naar thuis zijn dus eigenlijk. Een heerlijk gevulde week […]

 • Reply marjolein westerbaan 23 december 2017 at 10:20

  Mooi om te lezen en knap van je dat je je betaalde baan hebt opgegeven om fulltime te gaan bloggen. Zoals je zegt wat je liefde geeft, groeit, dat merk ik ook op olivette. Ik lees je blogs met plezier

 • Reply Tamara 23 december 2017 at 11:32

  Mooi geschreven blog. Ik ben ook bezig met een toestart naar een eigen bedrijf toe ?
  Tamara onlangs geplaatst…Koffie lichaamsscrubMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.