haus am walde, mama van dijk, mamablog, review, thuisblijfmoeder, qualitytime
thuisblijfmoeder

Thuisblijfmoeder, hoezo dan?

Tijd om familie te kunnen zijn. Dat is de hoofdreden van mijn keuze om op dit moment nog fulltime mama te kunnen zijn en “Mama van Dijk” online draaiende te houden. Je las er deze week over in een reeks over werk en gezin. Tijd om puur te genieten.. hoe dan?

En dat hebben we afgelopen dagen dan maar weer eens heel hard gedaan. Het is woensdagmiddag als Gerjan definitief hoort dat hij de vrijdag die daar op volgt vrij is. Hier waren we stiekem al vanuit gegaan en dus was het woensdagavond nadat manlief rond de klok van 20u thuis arriveert tijd om de spullen in te pakken en op ‘minivakantie’ te gaan. Ik had al enig voorbereiding getroffen. Slechts 30 min later zitten we in de auto. Bepakt en bezakt..

De oplettende lezer heeft kunnen zien dat de blogpost die stond ingepland op afgelopen donderdag werd geüpload vanuit locatie Winterberg. Een heerlijke plek waar ons hart sneller gaat slaan. Of het nu zomer of winter is de vakantiesfeer rondom dit plaatsje is er zalig. Opnieuw mochten we binnentreden in Haus am Walde. Ik schreef er al eerder een blogpost over.  We huurde er wederom een fantastisch appartement. Dit keer met een bad voor de meisjes en drie grote slaapkamers. Eenmaal middernacht daar aangekomen bivakkeren we uiteindelijk de eerste nacht met z’n alle op één slaapkamer. Wil je qualitytime, dan krijg je hem, zullen we maar zeggen. -haha- 

Deze heerlijke Hemelvaartsdag worden we hier wakker aan de voet van de piste. Die in de zomer al net zo mooi is. We beginnen de dag met Nijntje, bezoeken dorpjes, scheuren de rodelbaan af, bezoeken een fietscross evenement, eten ijsjes en lachen, stralen, genieten, samen! De nacht die volgt gaat stukken beter. We verdelen ons dit keer over de drie slaapkamers en slapen als roosjes met slechts een korte break voor een nachtelijke flesvoeding. We ontbijten met vers fruit, zitten om 08.00 in de auto voor een tripje naar Willingen. Gaan met de lift naar boven. Wandelen naar de Hochheidehutte. Eten currywurst, kleuren ons in de zon en stappen met twee slapende meisjes de wandeltocht over de berg terug naar de liftjes.

Terwijl de brede wagen ons beide de gelegenheid geeft een zijkant te duwen kijken we glunderend om ons heen. We drinken een non alcoholische versnapering die het proosten waard is. Op het goede leven. Op het familie zijn. Gisterenavond na een flitsbezoek van slechts 48 uur aan het heerlijke Sauerland vervolgde we onze weg terug naar huis. We hebben driedubbel genoten. En dat is toch goud waard..

Hebben jullie ook zo’n vakantieplekje waar het eigenlijk altijd voelt alsof je een beetje ” thuis ” komt?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.