gods aanwezigheid ervaren, geloof, mamablog, mama van dijk, christelijk
geloof

God. Wat als ik U niet voel?

” Maar wat als ik God niet voel? ” zomaar een van de berichtjes die ik afgelopen tijd van jullie mocht ontvangen in mijn inbox. Een mooie vraag die ook mij aan het denken zette. God, wat als ik U niet ervaar of voel? Een vraag die mij eveneens niet onbekend is. Ik voel vaak van alles aan, heb een sterk intuïtie, ervaar een hoop, maar God, die is er niet altijd. Niet als het aan mijn ‘gevoel’ ligt tenminste..

Veertigdagentijd

We zitten middenin de veertigdagentijd, de tijd richting Pasen. Misschien gebruik je deze periode om dingen te laten of juist dingen te doen. Er zijn mensen die social media een tijdje laten rusten of op wat voor manier dan ook proberen bewuster te gaan leven en zich meer richten op hun geloofsleven. Misschien vind je het moeilijk, kom je juist in deze tijd waarin je meer op zoek wilde gaan naar God tot de conclusie dat je hem niet ervaart. De hemel lijkt gesloten en je bijbel ligt inmiddels te verstoffen in de kast. Misschien herinner je je puurheid en de eenvoud alleen nog uit je tienerjaren. Toen je zo makkelijk God kon ervaren tijdens de conferenties die je bezocht. Toen je wellicht een keerpunt mocht ervaren in je leven. Een tijd waarin je klasgenoten, vrienden of vreemden wilde vertellen van je Hemelse Vader. Dat Hij er is, voor je zorgt en nooit alleen laat.

En nu zit je inmiddels middenin de veertigdagentijd, een tijd die je meevoert naar het kruis. Misschien ervaar je inmiddels maar weinig van God. Diezelfde God uit je tienerjaren lijkt nu zo vaak ver weg. Misschien ben je inmiddels zelf moeder. Je wilt zo graag dat je kind(eren) Hem ook leren kennen maar je vraagt je stilletjes af; “Wat als ik U niet voel”. Er zijn mogelijk ook in jou leven momenten waarop je je afvraagt hoe je God meer mag gaan ervaren in je leven..

Mattheus 18 v. 20: “Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn daar ben Ik in hun midden”

Deel, Bid, Zoek, Rust, Geloof en Vertrouw

Ik hoop dat ik je vandaag mag bemoedigen. Deel eens met andere gelovigen waar je tegenaan loopt.

Bid samen om Zijn aanwezigheid. Wat mag er een kracht van uit gaan wanneer we samenkomen (binnen of buiten kerkmuren) en God vragen om Zijn aanwezigheid!

Zoek de stilte. Laat alle prikkels eens los. Zonder luiertas en zonder kinderwagen op pad. Regel oppas waar nodig, ga naar een parkje, maak een wandeling door het bos, laat je lijf eens rusten op een bankje en kom eens even helemaal tot rust.

Psalm 62 v. 6: Zoek rust mijn ziel, van Hem blijf ik alles verwachten”

Alles van Hem verwachten zoals David zo mooi schrijft in Psalmen. Ga dan maar zitten of lopen, op dat bankje of langs een eindeloze vlakte. Langs rijen bomen of gewoon in je huis of op de plek waar je nu verblijft. Ik hoop dat je op dat moment mag uitspreken met gevouwen handen, gesloten ogen, uitgestrekte armen, hardop of stil in je hart.

“Heer, U kent mijn leven vanaf het allereerste begin. U weet waar mijn voeten hebben gelopen, waar mijn hoofd heeft gerust. U kent de drukte van mijn leven. De chaos, mijn angsten, mijn zorgen maar ook mijn dankbaarheid. Vandaag, op dit moment, wil ik komen bij U omdat ik niets liever wil dan meer van U in mijn leven. Vul mij Heer met meer en meer van U..  !” 

Ik hoop dat je Zijn stem mag horen, mag voelen in je hart.

” Ik heb je lief. Waar jij ook bent, Ik zal er zijn. ”

Kom tot de Vader
kom zoals je bent.

-x- Mama van Dijk

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anika 17 maart 2018 at 19:14

  Mooi geschreven!
  Psalm 27 hielp mij erg toen ik tijdens een moeilijke periode in mijn leven het gevoel had dat de hemel gesloten was. In de tweede helft van de psalm roept de psalmist het uit naar God om hem te hulp te komen en hem niet in de steek te laten. In de laatste zin concludeert hij; wees sterk en wacht op de Heer. Die laatste zin was voor mij een eye-opener. Wacht op de Heer, totale overgave.

 • Reply Haal Adem 17 maart 2018 at 19:33

  Mooi geschreven!

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.