moederdag, dochters, mamablog, christelijk
Feestdagen, Mamablogger, Opvoeding en ontwikkeling

Het geheim van Moederdag

Gisteren vierden we Moederdag. Een bijzondere dag die zomaar tussen vele dagen van zorgen, dragen, verantwoording en liefde door komt. Dat de aanloop naar deze Moederdag een kinderlijk geheim met zich mee bracht vertel ik je vandaag..

Moederdag, een dag om erbij stil te staan hoeveel je eigen moeder voor je betekent. Maar ook een dag om als moeder zelf in het zonnetje gezet te worden. Mooi, een kostbaar goed, om zulke dagen samen te mogen vieren. Ik zie dit jaar voor de allereerste keer mijn kleutermeisje met een ingepakt cadeautje het plein af lopen. Haar hand houdt ze bij haar mond als ze roept: “Voor jou! Voor Moederdag.”

Het Moederdag geheim

Een geheimpje

Thuis kan ze het niet laten om te vertellen over de verf die ze had gebruikt, de stickers eveneens. “Zo, ik verstop hem onder mijn bed” hoor ik haar liefdevol zeggen terwijl mijn voetstappen op de gang hoorbaar moeten zijn geweest. Dé lieverd. Wanneer ze me ziet fluistert ze glimlachend; “Er zitten snoepjes in, lekker!” Ik glimlach met haar mee en we vervolgen de weg naar beneden.

De volgende morgen doe ik een rondje door het huis. Terwijl ik op instagram nog de nodige tips uitdeel rondom het schoonmaken met een peuter in je buurt doe ik (enthousiast) allereerst mijn stofzuigronde. Tot me plots opvalt dat de stilte van mijn peuter te lang duurt. Ik snel me naar de kamer van de oudste dochter wanneer ik tot mijn grote verbazing een moederdagcadeau aan flarden gescheurd op de grond zie liggen. Haar wangetjes omvatten de buit. Neeee! Ik slaak er een kreek uit terwijl ik met dichtgeknepen ogen het pakketje bij elkaar raap en achter het gordijn leg.

Hoe hiermee om te gaan?

Ik vroeg het jullie via instagram en kreeg een overload aan tips hoe hier het beste mee om te gaan. Ik besluit het haar uit school thuis meteen te vertellen en calculeer bij voorbaat vast een klein drama in.

“Lieverd, je zusje vond je werkje zo vreselijk mooi dat ze het wilde bekijken. Ze vond het onder je bedje en toen ging het mis…” Ik hoor een harde “ooooh” wanneer ik mijn verhaal vervolg.. “Morgen als papa thuis is mag je het met papa maken ok? Het komt echt goed..”. Ze heeft slechts twee seconden nodig om deze woorden tot haar door te laten dringen en reageert:

Met verbazing

“Dan maken we hem nóg mooier en maak ik ook direct een verrekijker, lijkt me leuk. En ohja, laten we dan ook een kleurplaat voor Fleurtje maken die ze dan wél kapot mag scheuren. “

Ik beantwoord enthousiast haar ideeën terwijl ik met verbazing sta te kijken. Oh lief kind, wat ben ik trots op je.. Deel je in de reacties even een foto van de prachtige creaties of verwennerijen van jouw Moederdag? Waar heb je het meeste van genoten?

Bleef de (Moederdag-)knutsel dit jaar voor jou wél een geheim?

-x- (trotse) Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.