kastanjehoeve, bed and breakfast, B&B, review, mama van dijk
Review, Vakantie

Een overnachting in B&B de Kastanjehoeve

Het is vroeg in de morgen als we de deur achter ons dicht trekken. Ouderwets daten 2.0. Ja heus, je zou het gerust een date voor gevorderden kunnen noemen. Want alhoewel wij jullie eerder al eens de gouden tip gaven om vooral als papa en mama zijnde samen te blijven daten is een nachtje weg in het ouderschap soms een gevoelsmatige kers op de taart.

Mooi Drenthe

We gingen op pad. Wat voor de meeste een doodgewone maandag was werd voor ons het begin van twee dagen qualitytime. En alhoewel we toch echt een andere voorstelling hadden gemaakt van deze twee dagen samenzijn werd het er één om niet meer te vergeten. Ik neem je vandaag mee naar de Kastanjehoeve, een bed en breakfast (B&B) in Drenthe. Een plek waar de geur van verse (Drentse heide) thee en appeltaart je bij ontvangst om je neus vliegen en het uitzicht nog aangenamer is dan ik je vandaag omschrijven kan.

B&B Drenthe, Kastanjehoeve

Ziekenboeg

Terwijl oma zich die maandagochtend vroeg meldt in Huize van Dijk gaan wij de hort op. Twee spugende dochters achterlatend. Zonder ontbijt vervolgen wij onze weg en dat was niet geheel zonder reden. Na een weekend te midden van een ziekenboeg ben ik de volgende die zich die ochtend kotsmisselijk voelt. Met mijn hoofd in de stoel gedrukt en drie plastic zakken in mijn handen rijden we naar Drenthe. Niet de plek waar we normaliter een nachtje weg plannen. Meestal zoeken we het meer in het zuiden, richting België, Luxemburg of Duitsland. Naar het Noorden gaan we zelden! We bezoeken alvast wat stadjes in de buurt van onze eindbestemming, Holsloot. Ik kan de geur van een Vietnamese loempia op de markt in Coevorden inmiddels niet meer weerstaan en onderweg belanden we nog in een heerlijke tent. Lunch? klink enthousiast door de ober. “Uhh, een kopje thee is voldoende” antwoord ik terwijl ik mijn maag voel omdraaien.

Kastanjehoeve

Na een lunch a la kop thee vervolgen we onze weg naar Holsloot. Mijn chauffeur lijkt zich zelfs hier in de middle of nowhere te redden zonder navigatie en we komen dan ook al snel aan bij de Kastanjehoeve. De 200 jaar oude boerderij ziet er waanzinnig uit. Een groot bord bij het deel heet je eveneens welkom in de theeschenkerij. We lopen het pad naar de voordeur en worden met brede glimlach welkom geheten door Hanny. Ze laat ons de opkamer zien waar we mogen verblijven met uitzicht op de gigantische tuin. Werkelijk fantastisch!

Rustzoekers

De kamer is waanzinnig en heeft alles wat we onszelf wensen kunnen in deze twee daagse date op zoek naar rust. Rust die we op dit moment dubbel en dwars nodig leken te hebben. Terwijl wij alles in ons opnemen komt eigenaresse Hanny binnen met een enorm stuk appeltaart en verse Drentse heide thee. We smullen ervan. Heel even lijken de ziektekiemen in rust al wat af te nemen. We wandelen met Hanny door de tuin waar ze trots vertelt over de verbouwing, de opening eind vorig jaar en het succes van de Kastanjehoeve.

Romantisch diner

Die middag rijden we even verderop naar Emmen. Waar een romantisch diner voor twee eindigt bij het restaurant met twee goudgele bogen waar we ons buigen over slechts een milkshake. Je hoeft voor mij niet te gaan uit eten hoor, zegt manlief wat opgelaten. “Nee hé, jij ook ziek” vraag ik hem verbaasd. We keren om. En nog voor de klok 19.00 slaat ploffen we uitgeteld in het gigantische bed dat met een klein trapje net iets hoger staat dan het zitje, de badkamer en de televisiehoek. Naast me zie ik manlief met koorts zijn ogen sluiten. Terwijl ik het Drentse landschap buiten steeds zwarter zie kleuren valt de nacht die avond vroeg voor ons in de Kastanjehoeve.

mama van dijk, review, kastanjehoeve, mamablog, mooi drenthe

Een nieuwe dag

Die morgen staan we opgewekt op. Met zo’n 10 uur méér slaap dan tijdens een nacht in het thuisfront voelen we ons allebei als herboren. We wandelen een stuk door de afgelegen weggetjes en nemen daarna plaats aan het ontbijt dat voor ons word uitgestald in de theeschenkerij. Ik kies voor een Hollands ontbijt, manlief neemt de boerenversie. Boven ons klinkt een zacht, vredig gezoem van een heater die ons op die frisse ochtend overlaad met warmte. Wat een genot.

ontbijt B&B Kastanjehoeve

Verwenmomentjes

We kopen thee en accessoires om de verwenmomentjes thuis te kunnen voortzetten en nemen afscheid van een plek waar rust centraal staat. We shoppen nog een dagje over de grens en verlaten dan opgeladen de omgeving terug naar huis.

Ik geloof dat je allerbeste werkplek een plek moet zijn waar je net zo kunt stralen als eigenaresse Hanny! Bedankt dat wij een nachtje mochten genieten van jullie prachtige B&B de Kastanjehoeve!

Check Instagram.com/mamavandijk voor méér mooie plaatjes van ons verblijf.

Wie is er ook toe aan een nachtje opladen in de Kastanjehoeve?
Je allerliefste partner taggen om hem te tippen mag!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.