daten, huwelijk, partners, eerste hulp bij een goed huwelijk, qualitytime, zonder kinderen, ouderschap, liefde
ouderschap, Papa

Ouderwets daten met je geliefde

We zijn nog niet de hoek om of mijn blik valt op de lege achterbank. Mijn buikinhoud veranderd in een zware steen. Lieverd, begrijp me niet verkeerd, ik wil dit heel graag maar.. Ik mis ze nu al. Vandaag geven wij, Papa en Mama van Dijk je de best mogelijke onderhoudstip voor je huwelijk. Er op uit, zonder kinderen..

Vind je me leuk?

Op date. Geen gezoen in het steegje, geen rode wangen na geflirt. Geen tinteling bij het aanraken van elkaars warme handen. Ook geen vuurwerk bij slechts een blik in zijn ogen. Ouderwets op date, als geliefden die alweer bijna 11 jaar het leven samen vieren. Zonder onuitputtelijk veel vlinders, maar een politiek correcte tegenhanger des te meer. Houden van. Zijn we niet veel te jong om het nu al te doen met slechts ‘houden van’? Vind jij me nog wel echt heel erg leuk, ger? Vraag ik mijn nuchtere chauffeurtje die onze gezinsbak die ochtend met een beetje minder rumoerigheid richting bestemming brengt. “Zeker.”

Het reuzenrad

Het is een regenachtige dag, we waaien de boulevard op waar we vrij direct worden gezandstraald. Goed idee dit schat, Scheveningen bij storm, voegt manlief toe. Positief als we zijn maken we ons enthousiast voor de pier waar een reusachtig reuzenrad ons begroet. Doen? We draaien rondjes in de storm terwijl ons bakje heen en weer zwiert, eten intussen onze appeltaart op die bij de prijs zat inbegrepen en kloeken net voor we mogen uitstappen de laatste slokken weg. Als twee enthousiaste pubers komen we het rad uitgestapt. De steen in mijn maag maakte die morgen al snel weer plaats voor lege darmen, liefde doet iets met je, het maakt hongerig. Die regenachtige date-dag storten we ons daarom in de ene na de andere gezellige eettent. Struinen we door de regen, winkelen we eens voor onszelf in plaats van voor de kinderen en vinden we opnieuw elkaars blik en warme handen.

Wat ben je eigenlijk leuk!

Die avond, strijken we op de terugweg neer in Oude Water. Een enthousiaste restauranteigenaar ontvangt ons hartelijk in het ietwat idyllische dorpje. Wederom laten we de liefde door de maag stromen waarna we uiteindelijk 6 kg zwaarder richting huis vertrekken. Na een 12 uur durende date, -jaja, als papa en mama date je gelijk voor een heel jaar- rijden we terug naar huis, waar slechts één blik genoeg is om opnieuw te beseffen. Goh, lieverd, wat ben je leuk!

We dagen jullie uit.

Het is eenvoudig, veel te makkelijk misschien om elkaar te verliezen in de rol als ouders met de daarbij behorende zorgen en verplichtingen. Vandaag dagen wij jullie uit, plan een date met je geliefde. Regel de leukste oppas voor de kinderen en strijk neer in een goede eettent, overwin angsten in een reuzenrad bij storm (of verzin iets originelers). Het is altijd tijd om opnieuw te beseffen; Goh, lieverd, wat ben je leuk!

Volgende week zaterdag verteld Papa van Dijk over deze date vanuit hem gezien en ik kan je vertellen die zag er op verschillende momenten van de date toch een tikje anders uit. – Lees: dat belooft vrij hilarisch te worden.

-x- (Papa en) Mama van Dijk

Ps: We naderen 14 November, de verjaardag van onze jongste, en daarom word het steeds feestelijker op Mama van Dijk. Er staan enkele winacties op de planning en vanmorgen rond de klok van 10.00 uur start de eerste winactie in samenwerking met Vier Mee! Check snel onze Facebookpagina en lees daar hoe je deze week kans maakt op een wel heel bijzonder persoonlijk en feestelijk cadeau om jezelf of je kind(eren) mee te verrassen…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.