Korinthe, Geloven, rubriek, bolumn geloofsopvoeding, geloof, mama van dijk, mamablog, christelijke blog, mama van dijk
geloof

Samen één zijn

De afgelopen weken groeiden we als gezin dicht naar elkaar toe. Met een kort en heftig ziekbed van onze vader / opa vormden we als gezin een team. Zoveel verplichtingen werden in ieders persoonlijk leven stilgezet om samen te kunnen zijn bij verdrietige familiegesprekken, heftige nachten en het leven tussen hoop en vrees. Omzien naar elkaar. Deze weken waren dan ook niet alleen intens en verdrietig maar ook zo geweldig liefdevol.

1 Kor v 12-14: Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus.

Korinthe

Een bijzondere tekst uit 1 Korinthe vult deze week opnieuw een verlangen in mijn hart om met jou te delen. De gemeente wordt in bovenstaande tekst vergeleken met één lichaam. Alle lichaamsdelen zijn nodig en belangrijk om samen te functioneren. Los van elkaar hebben ze maar weinig nut.

In de afgelopen weken stond die eenheid ook binnen het gezin centraal. De één kookt, de ander is veel aanwezig, de één schrijft, de ander regelt. De één praat, de ander verwerkt stil. Terwijl ik deze tekst tot me laat doordringen besef ik hoe fijn het was samen één te zijn. Samen de armen, benen, de stem te kunnen zijn van en voor onze zieke vader.

Samen één

De tekst raakt me. Is dit niet een waanzinnige en prachtige les uit Korinthe waarin we leren om in de gemeente maar ook daarbuiten samen één te zijn. Al je talenten en gaven mag je inzetten om met de mensen om je heen een eenheid te vormen. Niet alleen om elkaar een dienst te bewijzen maar uit liefde voor Hem. Of je nu thuis werkt of werkt als schooljuf, (bus)chauffeur, ondernemer, makelaar, … (vul maar in). Je hebt talenten gekregen om in te zetten, om bij te dragen aan deze wereld en daarmee om te kunnen zien naar elkaar.

Voorbij metersdikke kerkmuren

Samen de gemeente zijn van Christus. Wauw. Met die woorden vallen metersdikke kerkmuren weg! Ik geloof en dat is tegelijk mijn verlangen dat we vandaag de dag opgeroepen worden om uit te stijgen voorbij die metersdikke muren van verschillen om elkaar vervolgens te omarmen met de liefde van Jezus. Als deze woorden in je hart gaan leven dan maakt het niet uit of je op zondag met je handen naar de hemel reikt of stil verwonderd luistert. Of je kerkt in een sportzaal of in een eeuwenoud gebouw. Of je christelijk bent opgevoed of nog maar net die keuze maakte. Of je besprenkelt werd of ondergedompeld bent. Hij zegt vandaag tegen jou. “Ik wil jou gebruiken tot eer van mijn Koningkrijk!”

Wil jij Zijn handen en voeten zijn op deze wereld?

Een amen in je hart is genoeg.

-x- Mama van Dijk

Bron foto: Pixabay.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marijke 27 januari 2018 at 06:15

    Mooi. Amen!

  • Leave a Reply


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.