verlanglijstje, meisje, drie jaar, 3, cadeaus,
verjaardag

Het verlanglijstje van een meisje van 3.

Lieverd, mag ik even een foto van je maken? Ze straalt in haar zwarte jurkje vol met wit bedrukte sterretjes. Haar losse haartjes vallen ver over haar schoudertjes heen. Ze neemt een pose aan waarvan ik me even afvraag of ik haar zelf dat voorbeeld heb gegeven. Ik lach, gekke meid!

Trapperfiets

Trots stapt ze op haar “trapperfiets”, kijk mama! Zie je hoe goed ik het kan? Ik glimlach terwijl ik volg hoe ze met snelheid richting de keukenkastjes fietst op haar felgekleurde driewieler. Ondertussen kwebbelt ze aan één stuk door. Haar benen zwieren rondjes, haar voeten raken steeds de grond. Mijn kleine meisje wordt groot. Wat een rijkdom dat ik al bijna drie jaar jouw mama mag zijn!

Taal van liefde

Naomi, je bent al bijna jarig hé? Wat wil je graag? vraag ik haar kalm. Ze hoeft niet na te denken, haar handje wijst naar boven als ze met een schuin hoofd vraagt of ze weer een kartonnen doos mag. Ik weet direct wat ze bedoelt. We knutselde eerder samen eens een lange middag aan elkaar. We maakte toen van een grote kartonnen doos een heus speelhuisje. Ik smelt. Haar taal van de liefde spreekt zich niet zozeer uit in cadeaus dat was duidelijk. Ze beantwoord mijn open vraag die ochtend met een simpele vraag om een kartonnen doos. Persoonlijke aandacht, tijd samen, dat is waar haar hart spreekt. Het laat me tegelijk weer even zien hoe kostbaar die momenten zijn aan tafel samen, op de grond of in de buitenlucht. Echt tijd maken voor herinneringen. Pure quality-time dat diepgeworteld altijd van waarde zal zijn.

Verlanglijstje

Voor het verlanglijstje van mijn kleine meisje van bijna drie jaar moest ik even nadenken. Er zijn op dit moment een paar favorieten in huis. Dat is haar inmiddels veel te kleine trapperfiets, ofwel driewieler, haar poppen en het kaphoofd waar ze de haartjes van kan stylen. En natuurlijk alle knutselmomenten niet te vergeten,  kleien, verven, stiften, stickers plakken en knippen zijn erg geliefd. Alle cadeautjes in veel diverse prijsklassen zijn dan ook zeker een succes!

Zullen papa en mama een mooie fiets voor jou kopen? Een grote met trappertjes en zijwieltjes zodat je heel vaak fietsen kan?

Ze antwoord kort en bondig; “Heel graag.”

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bente 29 januari 2018 at 15:30

    Aah super lief om te lezen dat ze het allerliefste tijd wilt door brengen! Mijn hart zou ook smelten!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.