papablog, vaderschap, papa van dijk, mama van dijk, lachen
Papa

Lachen is gezond

Lachen is gezond, natuurlijk  zijn er dagen bij die niet fijn zijn, maar wat voor dag het ook is. Lachen blijft gezond. En omdat ik enorm op m’n gezondheid gesteld ben (vrouwlief kucht) doe ik mijn uiterste best om regelmatig goed te lachen. En dat gaat me, al zeg ik het zelf, niet slecht af. Zo zijn er van die kansen die je eigenlijk niet kan en mag laten liggen..

Anekdotes

Toen  ik als chauffeur in spé op mijn stage plek in een tankwagen cleaning terecht kwam, bleek dat er meerdere mensen van een grapje hielden. Zo hadden we een chauffeur die zogezegd nogal pietje precies was en geloof het of niet maar hij heette ook echt Piet. Tijdens het reinigen zat Piet standaard in de kantine om na het reinigen heel grondig alles te controleren. Onder andere de pomp achter in de kist (op de tankwagen) werd aan een heuse inspectie ondergaan.

M’n chef riep een collega en zei: “Freek, kruip jij in die kist, dan ga ik piet halen. Zodra hij de kist openmaakt geef je een schreeuw!” Goed idee vond ik en ik besloot even te blijven kijken. Mijn chef ging zoals beloofd inderdaad op weg om Piet te halen maar zei tegen hem: Freek zit in je kist, niks controleren en zo weg rijden! Met als gevolg natuurlijk een flink gegil en geschop vanuit de kist, prachtig! Na een ritje van amper 3 minuten stond piet weer binnen in de hal en ging de kist open. Lijkbleek kwam collega Freek uit de kist gekropen. -Wij lachen natuurlijk, het is immers gezond!

Lachen is gezond

Iets recenter stond ik bij een klant te wachten op de heftruckchauffeur die nog bezig was met een koerier, vakkundig zie ik hoe hij een pallet uit de bus van de koerier haalt. Hij moet gezien hebben dat er iets van de pallet gevallen was want hij had de pallet er nog niet uit of hij sprong vliegensvlug  van de heftruck zo de bus in om het te pakken. De koerier die zelf niets had gezien gooit strak achter hem de deur van de bus dicht, hij zat er bijna tussen. Verbaasd kijkt de koerier om zich heen terwijl hij mij vragend aankijkt; “Waar is hij nou gebleven??” Ik heb geen idee joh, gooi ik eruit om de sensatie een beetje op te voeren.  Net op het moment dat hij er nog een onnozele “huhh??” uitgooide klinkt er een gebonk en geschreeuw uit de bus.

Geschrokken en in lichte paniek zie ik hoe de koerier zijn deur weer los trekt waarna de heftruckchauffeur als een dolle stier, al scheldend de bus uit komt rennen. Woest keek hij om zich heen, ik probeerde mijn lach nog in te houden maar het lukte me niet (bovendien moet ik aan mijn gezondheid denken) en blauw van het lachen, hapte ik naar lucht. Het kon nu twee kanten op gaan voor mij, ik moest immers nog lossen. Gelukkig kon de beste man er zelf, toen hij weer op z’n vertrouwde heftruck zat, ook wel om lachen. We zijn dan ook niet als vijanden uit elkaar gegaan.

Blijven lachen

Afgelopen tijd was heftig, ik heb in dit nog maar korte jaar mijn eigen vader van een sterke kerel zien veranderen in een zwakke patiënt en vorige week is hij zelfs overleden. Dat geeft verdriet maar ook in die periode hebben we als familie zoveel momenten kunnen lachen, om slechte grappen of mooie herinneringen. Dus mensen, lach!! Want dat is gezond!

Papa van Dijk

PS: Meedoen aan de allerleukste >> sportchallenge << die onder andere zal worden gegeven door Mama van Dijk is natuurlijk ook gezond! Aanmelden kan vanaf vandaag! De eerste les is helemaal gratis. 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.