kinderdoop, hooggevoeligheid, mamablogger, barneveld, mama van dijk, hooggevoeligheid, moeder en kind, HSP, eigenschap, erfelijk, blogpost, christelijk
Opvoeding en ontwikkeling

Een dag om te vieren

Gaan jullie mee lieverds? “Waar-naar-toeee” klinkt bijna als vanzelfsprekend uit de speakers van mijn enthousiaste peuter. Naar de winkel, ga je mee? Terwijl mijn tuttebellen zich met een beetje hulp gereed maken voor een ritje op de fiets bedenk ik vast even wat we kunnen kopen. Een mooie cd, een boekje, iets voor op haar kamer misschien? Ik besluit die gedachten in de winkel verder voort te zetten en vertrek de frisse lucht in met twee laaiend enthousiaste meisjes. “Naar de winkel!” gilt dochterlief achterop van plezier..

Voor mijn dreumes

Lieve Fleur

Een jaar geleden loop ik gespannen de weg naar voren. Ik wachtte samen met papa tot we een glimp van je konden opvangen en jij door een heel trotse oma de kerk werd binnen gedragen. Ik maakte me ongerust want ik wist hoe hard je gillen kon en bedacht hoe je in het zaaltje achterin al aardig je best aan het doen was om de mensen te overtuigen van je gelijk. Ik hoopte dat je dat zou bewaren voor thuis zodat we in rust dat bijzondere moment mochten beleven. Wat bleek? Je hield je buitengewoon rustig en stil, dat verwonderde me. Ik zag je sprankelende ogen terwijl een grote hand het water over je gezichtje liet stromen. Er klonken zoveel mooie woorden op die dag.

Lieve Fleur,

Vorig jaar hebben papa en mama beloofd dat de Heere God een rol in jouw leven zou gaan krijgen door onze opvoeding heen. Je weet inmiddels, mama’s en papa’s falen wel eens maar onze hemelse Papa doet dat niet. Je bent geliefd Fleur. Je bent uniek geschapen, zo ontzettend mooi gemaakt. Elke dag opnieuw mag je weten dat waar je ook zult gaan, Hij je omringen zal. Ik weet, het is nog moeilijk. Je begrijpt het nu nog niet. Maar toch bouwen wij al aan dat fundament voor later, zodat jij altijd vaste grond voelt, al geeft het leven dat soms niet. Lieve Fleur, Hij zal er zijn ook daar waar mama’s en papa’s falen.

Ik hoop dat jij de keuze maakt om straks met Hem te gaan. Daarom bid en spreek ik liefde uit over heel jouw pril en jong bestaan. Zijn hand is uitgestoken. Zijn belofte is gedaan. Ik hoop dat jij ooit op een dag weer op die plek zult staan..

Hoe vier je de doopdag?
 1. Wij kochten dit prachtig boekje “Ik heb het je beloofd” van Max Lucado met daarbij een mooie kaart die wij zullen bewaren in de herinneringsdoos voor later. Het werd een leuk uitstapje naar de boekhandel en een klein feestelijk gezinsmomentje op de bank ter ere van de “doopdag” van Fleur. Een kostbare dag om te vieren.

Heb jij ervoor gekozen je kindjes te dopen?
Zo ja, sta jij stil bij de doopdag van je kinderen?

-x- Mama van Dijk

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maaike 23 januari 2018 at 10:44

  hoi Wilma, mijn dochter is in juni jl. gedoopt dus nog geen ervaring met het vieren van de doopdagen.. Je post herinnert me aan een boek wat ik kreeg bij Anna’s doop en waar ik nodig es in moet gaan kijken;-): https://www.bol.com/nl/p/gefeliciteerd-je-bent-gedoopt/9200000053552674/

 • Reply Maaike 23 januari 2018 at 10:47

  Ken je trouwens deze mamablog, haal k ook veel inspiratie vandaan! http://elkedagnieuw.nl/

 • Reply Reinier Zijl 23 januari 2018 at 21:24

  Hoi mama van Dijk, mijn eerste reactie is ja, maar direct daarna ook nee. Ja, omdat ik mijn drie dochters er elke dag aan probeer te herinneren. Nee, omdat ik niet uit m’n hoofd zou kunnen zeggen welke datum zij gedoopt zijn.
  Ik ga daarom nu ook geen antwoord geven op je vraag. Het enige wat ik nu wil zeggen is dat je me flink aan het denken hebt gezet… dank daarvoor!

 • Reply Elsie 23 januari 2018 at 23:16

  Hoi Wilma,

  Ik lees jouw blog vandaag voor het eerst. De titel triggerde mij omdat ik bezig ben het het voorbereiden van de doopdag van onze oudste. 30 januari is het 7 jaar geleden dat ze werd gedoopt en we vieren het nu voor het eerst, dus dat is rijkelijk laat :). Maar beter laat beginnen dan niet en nu kan ik er meteen met onze andere 2 kinderen ook mee beginnen. Ik heb een kaars besteld met haar doopnaam en een Bijbeltekst die we voor haar hebben gekozen. Die kaars willen we elk jaar op de zondag na haar doopdag bij het ontbijt aansteken en erover praten wat de doop betekent, voor ons en voor haar. Ik wil er binnenkort ook eens over gaat schrijven op mijn blog.
  Ik ga vaker bij je lezen!

  Groetjes,
  Elise
  Elsie onlangs geplaatst…Moeder zijn is net tuinieren (een voorproefje van een nieuw boek!)My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.