christelijk mamablog, over prachtig aandachtig leven
Moederschap, Opvoeding en ontwikkeling

Aandachtiger leven (ook) tijdens de spits, hoe dan?

Is het mogelijk om áltijd aandachtig te leven? Als moeder? Eerlijk gezegd weet ik het niet, want zodra je durft om de controle wat vaker los te laten, zodat je bewuster in het leven kan staan, zullen er ook dingen gebeuren die je niet zag aankomen.Juist bij ons als moeders komt dat natuurlijk wel eens voor. Het mooie is juist, dat dat niet erg is. Met als doel bewuster te leven, aandachtig te leven, er helemaal bij te zijn, is het makkelijker om het leven te laten gebeuren. En wauw, dat is zoveel waard.

Aandachtig leven vorm geven

Vaak krijg ik de vraag wat ik doe als moeder van twee kinderen om aandachtig te leven. Soms sta ik op en moet ik voor die dag een keuze maken. Soms de volgende dag opnieuw. En er zijn tijden dat het allemaal vanzelf gaat.

Vandaag wil ik je een paar praktische tips geven die mij helpen om het mezelf makkelijk te maken. Zodat ik rond spitstijd geen druk voel en er geen frustraties omhoog kruipen, want heus, dat ken ik ook.

 • Zorg voor een weekmenu. Ga met je agenda een week vooruit plannen. Wat worden de drukke dagen? Wanneer gun ik mezelf een makkelijkere maaltijd? Het helpt enorm als je van tevoren weet waar je aan toe bent.
 • Doe weekboodschappen en maak het direct compleet. Zodra je je lijstje hebt gemaakt, kun je gemakkelijk je boodschappen opschrijven. Zo hoef je nooit gehaast naar de supermarkt omdat je toch nog iets mist.
 • Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken; maak je weekmenu naast je computer en bestel direct je boodschappen online en laat het thuis bezorgen.
 • Kook tussen de middag. Nadat ik de lunchtafel heb opgeruimd, kook ik vaak gelijk daarna. In de winter vind ik dit extra makkelijk omdat ik dat echt het seizoen vindt van ovenschotels.
 • Kook voor twee dagen. Manlief en de meisjes zijn dol op boerenkool en ik op zuurkool. Geen probleem om dat twee dagen te eten. Ik kook op de ene dag beide stamppotten voor twee dagen. Ideaal!
Praktisch

Ga voor jezelf eens na, waar loop ik tegenaan en zijn er praktische oplossingen voor? Wat zou me echt helpen? Gun jezelf ook eens andere of nieuwe keuzes te maken die je gaan helpen en geniet daar vervolgens van!

Deel ook jouw tips hieronder in de comments of bij de post op facebook of instagram. Ik ben benieuwd en vind het leuk om van je te horen!

Liefs, Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply lunasoleil 4 december 2018 at 09:06

  Ik maakte een maandmenu. Maar dus vanuit hetzelfde principe idd. Scheelt zo ontzettend veel impuls aankopen e.d. Natuurlijk at ik dan aan het begin van de maand wat meer vers en aan het eind iets meer groente uit blik. Maar appels en peren e.d. blijven prima 4 weken goed in de koelkast. Aardappels, uien gewoon in de trapkast. Zo min mogelijk pakjes en zakjes. Kruiden in bulk via websites bestellen. En dan dus idd laten bezorgen. Helaas kunnen we zelfs dat financieel nu niet meer trekken dus voorlopig redden we het op alternatieve manieren maar dat is idd weer een stuk lastiger met plannen.
  Verder plan ik zowiezo alles. Mijn ADD hoofd heeft dat echt nodig. Huishouden, administratie etc. Eindeloze lijstjes. Maar goed, op die manier gebeuren de meeste dingen die moeten gebeuren. En loopt het eens anders, dan loopt het anders. Klaar. 🙂

 • Reply Aritha 5 december 2018 at 19:51

  Bruikbare tips! Heel goed.
  Aritha onlangs geplaatst…SUNFLOWERS IN DECEMBERMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.