Texel, uitjes, Ecomare, vakantiepark de krim, strandtent, de koog, den burg, jan plezier
Reizen

Texel op z’n mooist..

Vandaag een aantal van mijn Texelse favorieten op een rij want geloof me, tijdens je bezoek moet je hier zeker even aanwaaien.

Afgelopen kerst vierden wij opnieuw de feestdagen op Texel als familie. Terwijl we den Helder nog maar net binnen rijden borrelen er zoals altijd weer een stel jeugdherinneringen op. We parkeren de auto in de gigantische veerboot, lopen de steile trappen omhoog naar het dek waar de meeuwen dit maal ook mijn eigen kleine meisjes begroeten. De schittering in de ogen van mijn dochtertjes en het enthousiasme waarmee ze alles bekijken voeren me even mee terug in de tijd. Daar waar ik zelf als kleine meid aan de hand werd genomen het Texels avontuurtje tegemoet, een kostbare jeugdherinnering.

Strand

Misschien is menig eiland of kust’ bewoner intussen niet meer zo verwonderd enthousiast over het nabijgelegen strand. Ik kan je zeggen, woon je op de Veluwe (ook goud overigens) dan is een bezoek aan het strand een hele tour en ben je er op Texel dan ook niet weg te slaan. Maak een heerlijke wandeling om de vuurtoren in Cocksdorp of waai eindeloos uit in de wind langs de golven om natuurlijk van de ene strandtent uiteindelijk weer bij de volgende te belanden. Strandtent “Paal 17” en Strandtent “Strandpaal 21” in de Koog zijn daarbij onze grote favorieten. Heel veel sfeer en warmte, zalig eten en vriendelijk personeel.

Ecomare

Dichtbij strandtent Paal 17 ligt Ecomare, het opvangcentrum voor zeehonden. Hier dompel je je een dagje onder in de onderwaterwereld en kom je alles te weten over de zeehonden. Voor kinderen en volwassenen in elke leeftijd is Ecomare een groot succes. Texel bezoeken wij vaak in de winter en dus is het handig voor vertrek wel even een thermolegging en een extra dikke winterjas in de koffer te stoppen. Gelukkig is er voor de koukleum onder ons naast het buiten voeren van de zeehonden ook een heleboel in het opvangcentrum te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de reusachtige skeletten, bekijk gigantische aquariums of volg o.a. workshops. Natuurlijk staat er in het restaurant ook chocolademelk met slagroom op de kaart en kunnen de kleintjes daar naar hartenlust spelen terwijl jij je even opwarmt.

Ecomare, leukste uitjes texel, mamablog Mama van Dijk

 

Jan Plezier

Het staat hoog op mijn verlanglijstje maar wij hebben het zelf nog nooit gedaan; een tocht maken met de huifkar van Jan plezier! In 3 uur tijd geeft hij op een heel bijzondere manier een indruk van het eiland terwijl prachtige galopperende paarden voor de huifkar zorgen voor een spectaculaire belevenis over het strand.

Bezoek vakantiepark de Krim

Ook al sta je zelf niet op het vakantiepark, van een aantal faciliteiten kun je als buitenstaander gewoon gebruik maken. Het vakantiepark de Krim ,dat overigens lijkt op een compleet dorp, heeft onder andere een heel fantastische buiten en binnenspeelplaats waar onze dochters zich compleet konden uitleven toen de regen met bakken uit de hemel kwam. Terwijl jij rustig wat drinken kunt bestellen hebben de kinderen gratis en voor niets de dag van hun leven. Om daarna natuurlijk in diepe slaap te vallen waarna jij eindelijk weer eens een hoofdstuk uit je inmiddels stoffige vakantieboek kunt lezen. Na het spelen lopen we door de plassen richting de auto waar een klimpark op hoogte mijn interesse wekt. Ik zou graag eens op dit park verblijven om te ontdekken wat zij nog meer te bieden hebben.

Oudeschild

Eet een heerlijk visje in de haven van Oudeschild (aanrader: De oude vismarkt van Texel) of laat je meevoeren het water op tijdens een unieke rondvaart. Tref vanaf een afstand de zeehonden op zandbanken en/of ga mee met de garnalenvissers. Met mijn kleine dames nog geen succes in de kou maar als zij iets ouder zijn en het zonnetje beter zijn best doet gaan we dat zeker weer een keer ,met hen erbij, beleven. 

Oudeschild - leukste uitjes texel Mamablog Mama van Dijk

Zoveel meer.. 

Je mag natuurgebied de Slufter niet vergeten en ook de bierbrouwerij kun je voor de mannen maar beter niet overslaan, zorg dat je nog even kunt rondslenteren in Den Burg en dan zal ook de Koog je een glimlach opleveren. Ga karten, of zwemmen in Calluna, bezoek een pluktuin in de zomer, huur fietsen, neem een duik in de zee, aai schapen of sta even stil in het vogelgebied of ga naar een heerlijke film in de meest idyllische en kleinste bioscoop (den Burg) die ik ooit heb gezien. Geloof me, je bezoek aan Texel zorgt altijd weer voor een verlangen terug te gaan.

Texel op z’n mooist

De vriendelijke mensen, de kleinschaligheid, de vlakte, de gezellig dorpjes en het heerlijke strand zorgen steeds opnieuw voor een warm thuiskom’gevoel. Texel betekent dan ook voor ons rust, tijd voor elkaar en het maken van nieuwe herinneringen.

papa en mama van dijk, bugaboo donkey, mamablog

Texel met elkaar, dat is Texel op z’n mooist..

Ben jij ook zo’n Texel liefhebber?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.