verlanglijstje, meisje, 2 jaar, verjaardag, cadeau,
Opvoeding en ontwikkeling, Peuter, verjaardag

Het verlanglijstje van een meisje van 2.

Het verlanglijstje van een meisje van 2. Bijna twee. Hoe cliché het ook klinkt. Ook dit jaar is voorbij gevlogen. Een jaar waarin dochterlief zich ontplooide tot poppenmoeder én grote zus. Ik ben vast niet de enige die denkt dat het een, het ander zal hebben beïnvloed. Een poppenmoedertje dus. Dat vooralsnog in een onverstaanbaar eigen taaltje door de kamer loopt terwijl de pop tegen haar borst aan word gedrukt en ze het zachtjes heen en weer deinst. Hoe lief! Haar verlanglijstje zal je daarom vast niet verbazen..

Ons grote cadeau heeft dochterlief al gekregen. Een echte grote meiden (peuter)bed werd de afgelopen weken geïntroduceerd en jawel, zo trots als een pauw slaapt dochterlief daar ondertussen onafgebroken in. Al ging daar wel even kort iets aan vooraf. Binnenkort meer over het introduceren van haar nieuwe bed en een kijkje in haar nieuwe kamertje – in wording .

Alhoewel ze haar grote cadeau dus al in gebruik heeft vond ik het niet leuk om op haar verjaardag niets te geven en dus bestelden we ook een nieuw bedje voor de pop. Opa en oma geven de bijpassende poppenstoel. Wat ben ik benieuwd naar haar reactie! Dochterlief, ik, wij allen eigenlijk, zijn nogal fan van houten speelgoed. De levensduur is een stuk langer, en alhoewel dit houten speelgoed soms iets duurder is geeft het dus wel een hoop plezier. Voor de meisjes ben ik vooral ook fan van het merkje Janod of Djeco. Vorig jaar kreeg dochterlief van ons o.a. een houten fietsje dat nu nog in topstaat is.


 

Voor een echte poppenmoeder, die vooralsnog het liefst haar pop poedeltje naakt mee naar buiten neemt vragen we dit jaar ook wat kleding in de hoop dat die naakte poppen fase dit jaar gewoon overslaat in een hoop verkleedpartijtjes. Herkenbaar mama’s?

 

Wat dit jaar ook niet vergeten mag worden zijn de knutselspullen. Of het nu gaat om kleien, verven, knippen, kleuren, plakken, scheuren, of smeren. Dochterlief vind het geweldig vooral als mama enthousiast mee doet -leuk toch!-. Dit jaar hopen we weer een heleboel Picasso’s te maken.

Nog elke avond sluiten we het bed ritueel af met een muziekje uit een muziekdoosje. Het gebeurt regelmatig dat dochterlief midden in de nacht als ze wakker is zichzelf nog even in slaap laat doezelen met wat muziek. Aangezien die van haar na twee jaar wat verouderd is plaatsen we een nieuw muziekdoosje ook op haar verlanglijstje. Een roze in de vorm van een ster of hartje voor aan de kast is natuurlijk wel heel leuk!

 

Bij een nieuw bed hoort eigenlijk ook nog een nieuw nachtkastje. Die zal later nog wel eens voorbij komen. Dit schattige roze nijntje nachtlampje zou er in elk geval prachtig op staan.

 

Naast speelgoed zijn praktische dingen natuurlijk ook geweldig leuk om te vragen voor de verjaardag van je kind(eren). Dochterlief word -of is eigenlijk al- heel erg verwend door opa en oma. Afgelopen weekend regelden zij dat de eigenaar van een fietsenwinkel onze mamafiets kwam ophalen en de volgende dag af kwam leveren voorzien van een waanzinnig mooi Yepp achterzitje. Binnenkort meer over Yepp en de mamafiets. Heerlijk dat ik de meisjes van de zomer samen op de fiets mee kan nemen!

Je ziet het, van knutselspullen tot roze slaapkamer spulletjes. Van theeservies tot achterzitje. Er word weer genoeg verlangd. En er is nog zoveel dat we aan het lijstje kunnen toevoegen. Maar weetje lieve mama’s.. aan dochterlief zal het niet liggen. Zolang haar ogen gaan stralen van een propje papier dat in de lucht word gegooid om weer op te vangen, zolang een kartonnen doos om in de tekenen haar lach oogverblindend maakt, beseffen we allemaal weer; Onze kinderen worden niet gelukkig van al het materieel, maar van ons, speelkameraadjes, om geluk mee te delen.

Wat gaf jij cadeau aan je twee-jarige?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.