mama van dijk, vuurbaak, bijbel glossy, christelijke mamablog
geloof, Winactie

Stille tijd als moeder, een bijbel glossy.

Misschien heb je bovenstaande kop van dit artikel met gefronste wenkbrauwen gelezen. Stille tijd als moeder? Hoe dan? Een bijbel glossy? Waar gaat dit heen? Vandaag lees je meer over een hip bijbel magazine, dat niet zou misstaan in het schap met magazines in elke supermarkt. Wil jij er ook een? Dan mag ik hem misschien wel cadeau geven aan jou..

Stille tijd.

In het gejaagde leven van een mama, ik ga er zomaar even vanuit dat je daarin herkenning vindt, is stille tijd iets dat soms lastig te plannen is. Vooral met kleine kinderen waar je al snel de handen vol aan hebt. En toch is het goed om heel bewust een moment (of meerdere) te hebben op een dag om stil te zijn. Even niets te hoeven. Stil zijn betekent voor mij onder andere met aandacht om me heen kijken. Dat kan tijdens een rondje wandelen of een rondje hardlopen, een kop thee op de bank of het nemen van een lange warme douche. Momenten om gedachten de vrije loop te laten. Of juist even helemaal niets te hoeven denken. Stille tijd doet wat met je. Je creatieve brein komt vaak in actie, nieuwe ideeën borrelen op. Je batterij word opgeladen. Ook al is het stil momentje maar kort.

Stille tijd doet wat met je.

Als christelijke mama is diezelfde stille tijd voor mij belangrijk om zorgen, lasten maar ook vreugde en dankbaarheid bij mijn Hemelse Vader te brengen. Niet alleen voor mijn kinderen, om ze met liefde te kunnen verzorgen en hen op te dragen, dag in dag uit. Ook voor mezelf om te bouwen aan een fundament dat ligt in mijn geloofsleven. Een fundament in geloof waarop ons leven als gezin is gebouwd.

En deze laatste vorm van stille tijd verdwijnt soms zo makkelijk op de achtergrond. Een moment om te bidden, de dag af te sluiten voor het slapen gaan, word zo snel al voor de start (of halverwege) met gesnurk afgesloten. Stille tijd in mijn drukke leven als mama word soms zo weinig ingepland. Stille tijd die word afgedaan met het scrollen op Facebook of het werken aan zoveel nieuwe ideeën, het is ontspanning en ook dat mag er zijn. Maar ik had ook.. En toch is dat soms leeg en ben ik blij naar het verlangen naar meer. Meer van Hem. Leven in liefde verbonden met de mensen om mij heen. Zoals het voorbeeld dat Jezus ons geeft, met oog voor je naasten.

Maar hoe dan?

Sinds een aantal weken geleden het Bijbel Magazine van Adieumedia (voorheen Lentemedia) op mijn keukentafel belandde merk ik dat ik veel sneller even een moment pak om te lezen. Even een momentje stille tijd pak tussendoor. Even geen Facebook maar een bijbel glossy (met bijbehorende app). Vol prachtige platen en de mooiste verhalen uit het nieuwe testament in een gaaf jasje. Voor elke mama zal het moment op de dag verschillen dat je de tijd hebt om stil te zijn. Bij de één is dat een vast moment waarin er tijd is voor een rustige kop koffie, voor de ander verschilt het dagelijks. Misschien heb je niets met het geloof maar zoek je soms wel naar rust.

Vind jouw momentje rust op een dag om even stil te zijn. Want hoe je dat rustmomentje ook pakt, stille tijd lieve mama’s, dat doet wat met je.

Wil jij ook zo’n prachtig Bijbel glossy op tafel hebben liggen? Of ken je iemand die hem heeft verdiend? Uitgeverij Vuurbaak heeft er één beschikbaar gesteld. Het enige dat je hoeft te doen is hieronder (of op Facebook) in een reactie laten weten dat je mee wilt doen.

-x- Mama van Dijk

De winnaar word op 30 November op Facebook in de blogpost bekend gemaakt ( tevens persoonlijk op de hoogte gesteld) en mag zijn/haar prijs in ontvangst nemen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Arianne 23 november 2017 at 06:14

  Helaas herkenbaar inderdaad.. zou zoveel meer tijd willen besteden aan stille tijd maar de dag vliegt voorbij.. dus ja, ik doe graag mee!

 • Reply Marian 23 november 2017 at 07:26

  Ik doe graag mee, als (pleeg)mama herken ik het verlangen naar meer stille tijd.. ?

 • Reply Carolien 23 november 2017 at 07:27

  Ik doe graag mee. Als er even een momentje is op een dag om tot rust te komen pak ik al snel Mn telefoon om het nieuws te lezen of idd fb te bekijken, rust met God zou zoveel meer waarde hebben!

 • Reply Janneke 23 november 2017 at 07:47

  Ik doe graag mee. Als moeder van twee kleintjes zo herkenbaar dat het er snel bij inschiet…

 • Reply Brenda 23 november 2017 at 07:59

  Ik doe graag mee! heel herkenbaar geschreven!

 • Reply Mirjam 23 november 2017 at 09:02

  Ik doe graag mee..
  In de drukte wat het gezin met zich mee brengt en waar je dienend een plaats mag hebben kun je soms zo verlangen naar rust.. Rust..Stille tijd.. ❤

 • Reply Estelle 23 november 2017 at 09:26

  Met een burn-out thuis en nog te druk voor stille tijd. De wereld om ons heen lijkt niet stil te kunnen staan. Wat zou een mooi tijdschrift mij kunnen helpen om de tijd met God weer eens op te pakken. En in mijn persoonlijke herfst storm weer rust te kunnen vinden.

 • Reply annemarie 23 november 2017 at 18:28

  Ook ik doe graag mee..Met 5 kids in verschillende leeftijden is er altijd wel weer eentje die aandacht vraagt…heel herkenbaar!
  Zo’n glossy lijkt mij heel mooi dus doe graag mee!

 • Reply Jeanine 23 november 2017 at 19:16

  Die zou ik best willen winnen! ????

 • Reply Marja Koman 23 november 2017 at 21:52

  Ook ik doe graag mee..niet alleen voor mezelf maar met name om hem te delen met mijn lieve moeder die een zwaar jaar achter de rug heeft en nog steeds door een moeilijke tijd gaat

 • Reply Geerke 23 november 2017 at 22:32

  Zo herkenbaar. Als mama van een lieve dochter en gastouder van 10 super lieve en drukke oppaskindjes ontbreekt het me wel eens aan een momentje stille tijd. Ook ik grijp op de stille momenten vaak naar mijn telefoon daarom zou ik graag meedoen. Hopelijk lees ik dan wel wat meer op de rustige momenten.

 • Reply Heleen 23 november 2017 at 22:35

  Heel herkenbaar dat dat er bij inschiet door in slaap te vallen of iets wat er in het gezin tussendoor komt en tja… facebook ☹. Voor je het weet zit je weer 20 minuten ieders nieuws te lezen. Ik ben erg benieuwd naar de glossy en ook of het daadwerkelijk meer aanzet tot stille tijd!

 • Reply Martine 23 november 2017 at 22:41

  Zeer herkenbaar, dus ik doe graag mee.

 • Reply Alída 23 november 2017 at 22:57

  Herkenbaar, ik doe ook graag mee!

 • Reply Annemiek 23 november 2017 at 23:14

  Heel graag!!

 • Reply Jellina 24 november 2017 at 00:04

  Heel graag ik wil God niet langer beroven van tijd die ik juist van Hem krijg.
  Met 2 kids is t soms zo lastig de concentratie te vinden om diep in de Bijbel te duiken. Een clossy zal absoluut een uitkomst zijn♡

 • Reply Annelies de Kooter 24 november 2017 at 05:01

  In tijden van zorgen voor.. juist belangrijk maar wat doe ik..inderdaad dat wat jij beschrijft.
  Dus ook ik doe graag mee.

 • Reply Jenneke 24 november 2017 at 06:59

  Heel graag! Ook hier schiet het er meestal bij in met onze 4 kids…

 • Reply Froukje Lange 24 november 2017 at 09:37

  Ik doe heel graag mee.

 • Reply Heleen van den Berg 24 november 2017 at 10:43

  Ik doe graag mee voor m’n lieve vriendin. Ze is mama van 3 kleintjes en pas hadden we het erover hoe je je soms tekort kunt voelen schieten in het invullen van je stille tijd. Terwijl dat juist de basis is van waaruit je leeft en voor je gezin kunt zorgen. Met hrt magazine wil ik haar een hart onder de riem steken en haar bemoedigen.

 • Reply A. De bruin 24 november 2017 at 12:04

  Ik doe graag mee, ook al zijn er al kinderen uitgevlogen en de laatste 2 staan op punt die sprong te wagen.

 • Reply Judith 24 november 2017 at 12:47

  Ik doe graag mee! Ik zou liever willen zeggen dat het mij prima lukt om stille tijd te houden en aan Zijn voeten te zitten, maar helaas…

 • Reply Thamara Aarnoudse 24 november 2017 at 13:08

  Wat een herkenbaar stukje! Het is veel laagdrempeliger om een tijdschrift met korte stukjes te pakken dan een goed boek of de bijbel. Als je dan voor de vijfde x in 3 regels wat word gevraagd pak je makkelijkere de draad weer op. Stille tijd kan ook doorgaan in je hoofd als pakkende teksten en sprekende foto’s in je hoofd blijven hangen! Dus Ja, ik doe óók graag mee 🙂

 • Reply Els 24 november 2017 at 14:30

  Wow, gaaf dat deze glossy er is! En dat je ons erop attent maakt!
  Ook ik sluit me aan in de rij voor een kans om dit blad zomaar te ontvangen!

 • Reply Corina 24 november 2017 at 16:49

  Mooi! Ik ken het blad niet, ben erg benieuwd. Als moeder van ook 2 prachtige jonge dochters (de jongste wordt morgen 1) doe ik graag mee

 • Reply Mariel 24 november 2017 at 17:52

  Ik voel mij zo vaak schuldig dat het mij weer niet gelukt is om stilletijd te houden , mijn geduld te bewaren, dat mijn huis niet netjes is, verjaardag vergeten, probeer alle ballen hoog te houden. En waarom ? Ik leg graag even de ballen weg en wil rust zoeken met stillentijd hernieuwde kracht krijgen zodat ik de ballen kan uitdelen en een paar hoog kam houden.#moedervan3#ggzverpleegkundige

 • Reply Fieke 24 november 2017 at 19:35

  Heel herkenbaar! Met drie kids van vier jaar en jonger waarvan één baby die niet slaapt is rust en stilte iets kostbaars geworden. Terwijl ik die stilte juist zó nodig heb.. Ik zou graag de glossy winnen!

 • Reply Suzan Postmus 24 november 2017 at 21:55

  Herkenbaar, ik doe graag mee.

 • Reply Danielle 24 november 2017 at 22:01

  Ik doe graag mee

 • Reply Deborah 26 november 2017 at 19:37

  Ik doe graag mee!

 • Reply Mama van Dijk 28 november 2017 at 11:06

  Bedankt allemaal voor jullie deelname! De winnaar is inmiddels uitgeloot en in de nieuwste blog kenbaar gemaakt. Ben jij de gelukkige? Neem dan contact op! -x- Mama van Dijk

 • Reply Lydia 28 november 2017 at 12:45

  Kan ik deze ook bestellen?
  Lijkt me heel fijn!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.