MAMA.lijnt

Mama.lijnt één jaar verder – metamorfose!!

WOW. De ontknoping. Het is ineens wel de week van de flashbacks. Wat velen van jullie wel weten is dat de eerste maanden met Fleur heel heftig waren door haar maandenlange huilen, je las het hier.

Op datzelfde moment besefte ik dat ik een keuze had. Of ik zou wegzakken in een depressieve neerwaartse spiraal of ik pakte mezelf op en ging heel hard voor mezelf zorgen. Ik koos voor het laatste. Vandaag deel ik nogmaals over die metamorfose..

De keuze

Ik koos voor het laatste. Ging twee keer per week sporten, begon buiten die trainingen om hard te lopen en gaf me op voor de eerste wedstrijden. Sport is mijn redding geweest op het moment dat ik enorm diep zat. Wat heb ik me een enorm slechte mama gevoeld met een heel klein meisje in mijn armen dat continu intens verdrietig was. Ik kon haar niet troosten maar ik kon wel voor mezelf blijven zorgen. En dat deed ik.

Na de geboorte van Fleur viel ik snel 15 kilo af en kwam deze ook heel snel weer aan. En zo werden na vier maanden mijn armen niet alleen zwaar van alle troosteloze uren rondwandelen door het huis. Ik had die momenten voor mezelf heel hard nodig. Om even niet te hoeven zorgen, even gewoon mezelf te kunnen zijn. Ik weet nog goed dat die eerste keren, terwijl ik oefeningen deed in de heerlijke buitenlucht, het geluid van mijn huilende baby geen afstand van me kon doen. Ik hoorde weinig anders meer en dat geluid galmde door, tot diep in mijn moederhart. En alhoewel ik op die avonden weer even mama-af was. Nam ik dat gebroken moederhart mee.

15 Kilo

Alhoewel het lichamelijk steeds beter ging, kostte me het een heleboel maanden om mezelf terug te vinden. Maar daar was ik dan. Mijn doel had ik bereikt. Althans het doel wat ik mezelf voor het afgelopen jaar had gesteld. Op een gezonde sportieve manier moest ik 15 kilo kwijt. En dat lukte! In de afgelopen 12 maanden heb ik jullie meegenomen in het MAMA.lijnt proces. Eentje die ups en downs kende. En dat was goed.

MAMA.lijnt

Het MAMA.lijnt traject heeft geresulteerd in een betere versie van mezelf, fitter, actiever, een paar maatjes minder en niet te vergeten het ontstaan van de nieuwe sportchallenge! Met liefde train ik nu andere vrouwen om hun doel te behalen samen met sportmaatje Rolinda. Dé vrouw die mij op dat emotioneel zware moment de vraag stelde om mee te gaan sporten. En zo begon ons sportavontuur samen. We vielen kilo’s af en inmiddels is haar goedlopende LifestyleCenter Barneveld alweer een jaar van de grond. Een liefdevolle shout out naar Rolinda die er altijd voor je is op weg naar de gezonde versie van jezelf. Meer info? Check haar webpagina.

Een jaar verder

Een jaar verder. Wie had dat gedacht! Mama van Dijk is back in shape. Maar wel als een echte mama, met tijgerstrepen en een eeuwig blijvend knuffelgehalte ter hoogte van de buik (aldus de peuter). Een echte officiële voor en na foto heb ik nooit gemaakt maar deze foto’s laten zien dat er duidelijk vooruitgang is geboekt. Ik ben dan ook apetrots!

Alhoewel ik er nog niet ben (en al maanden stil sta) hoop ik jullie de komende maanden mee te nemen in het proces van de laatste 5 kilo’s (NOTE: 15 januari 2019 inmiddels nog 3). MAMA.lijnt gaat door, elke derde donderdag van de maand. Met tips, tricks, persoonlijke ervaringen en de sportieve variant daarop.

Ben jij al eens wat kilo’s afgevallen of ben jij ook (nog) bezig? Wie of wat helpt jou daarbij?

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Corrinne 15 maart 2018 at 10:04

    Zoveel bewondering voor jou!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.