eieren fipronil affaire mama van dijk blogger
Mamablogger, Media

Fipronil Affaire, nieuws uit de “kippenhoofdstad”

Barneveld, bekend (naast mamablogger Mama van Dijk) om zijn kakelende kippen. En als rasechte Barnevelder laat mij deze fipronil affaire zoals hij in de media zo bijzonder word genoemd ook niet geheel in koude kleren zitten. Van cameraploeg in de kerk tot lege schappen in de winkels. De verandering van een prachtig beestje in een gevaarlijk monster, als je alles zou geloven…

Geen mens of kip te bekennen

Ik rij voor mijn twee wekelijkse bootcamp uurtje het dorp uit, een trieste gewaarwording onderweg bij de aanblik van een lege kippenstal valt direct op. Daar waar het kippenvreugd normaal gesproken vrij rond loopt. Buiten, daar waar de geur van kippenmest zo makkelijk te onderscheiden is van een frisse wind, daar waar het gezang van kakelende kippen normaliter de dag kleurt. Buiten zie ik containers staan, rolcontainers vol gestapelde kippeneieren, er is geen mens of kip te bekennen.Triest. In en in triest. 

Kippenvreugd

Het nieuws staat er vol mee, evenals krantenkoppen en social media, het ene advies na het andere word gegeven. Hier in Barneveld blijven we nuchter maar vooral meelevend naar al die hardwerkende gepassioneerde kippenboeren toe . Want lieve lezers, dát zijn ze. Hardwerkende gepassioneerde boeren, die met liefde gaan voor een prachtig product. Als er mensen zijn die zich met passie en zorg bekommeren over het ronddartelende kippenvreugd en die prachtige eieren, dat zijn zij het, ‘onze’ boeren.

Ode

Vandaag op Mama van Dijk daarom een ode aan jullie, hardwerkende boeren (families). Misschien slaap je al weken niet, doet het lopen te midden van het bedrijf waar je zo trots op bent je nu pijn. Misschien weet je niet hoe alles verder moet nu je gezonde bedrijf in korte tijd werd geblokkeerd, misschien zelfs al failliet moest gaan. Misschien weet je niet hoe lasten moeten worden betaald, hoe de dag van morgen weer kleur moet krijgen op de boerderij die je met liefde runt. Lieve boeren, wij tikken komende weken massaal een paar extra eitjes kapot. Boven de pan natuurlijk of bovenop een verrukkelijke salade met kip, liggend onder een snufje zout.

Sterkte kanjers, zet ‘m op!

Delen mag

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.