mama van dijk, consultatiebureau, christelijke mama, mamablogger, peuter, baby
Moederschap, Opvoeding en ontwikkeling

Heeft het consultatiebureau een zwarte lijst?

Oh nee, is het echt zo erg? Het is een doodgewone woensdag als ik besef dat ik een afspraak heb gemist. Opnieuw, alweer. ” Net naar het bureau geweest, wat wegen jouw meisjes? “ Hmm… geen idee eigenlijk, ik ben al zo lang niet meer op het consultatiebureau geweest, beantwoord ik het binnenkomende bericht en vervolg; ” Ik zal eens kijken wanneer ik eigenlijk een afspraak had.” Oeps…

Ezel

Een ezel stoot zich geen drie keer aan dezelfde steen. Nou, dan heeft die ezel vast geen twee kinderen onder de 2,5. Help, ben ik een chaotische mama geworden? Dat zelfs die ‘kwaliteit’ in me zit bedenk ik lachend, eigenlijk best bijzonder! Dé persoon die planning hoog in het vaandel had staan, hield van orde en structuur, planning heerlijk, veel regelmaat, fijn! Pats, boem, en toch, ineens besef je het, nadat je voor de derde keer een afspraak voor je kindje bij het consultatiebureau bent vergeten. Je bent af en toe met recht een gigantische chaoot. Geworden. Zomaar, zonder daar iets voor te doen.

Terwijl mijn ene dochter zich die morgen uitleeft tussen de stapels wasgoed die ik ook pats, boem, ineens 2 keer in de week zo hoog heb staan als de deurklink, lag mijn jongste dochter zich te vermaken in haar bedje. Ik hield mezelf ondertussen bezig met de kledingkasten van de kinderen, overzicht, ik houd ervan, toch wel, plukte hier en daar een stofwolk weg en bracht weer wat orde in de stapels kleding.

De afspraak

Voldaan komen we deze morgen door. En als de meisjes even slapen pak ik eindelijk een momentje voor mezelf met mijn laptop op schoot en neem ik allereerst even de laatste nieuwsflitsen op mijn telefoon door. * Pling * Het is dát appje dat op mijn beeldscherm verschijnt. ” Net naar het bureau geweest, wat wegen jouw meisjes? ” Hmm… geen idee eigenlijk, ik ben al zo lang niet meer op het consultatiebureau geweest beantwoord ik een vriendin. Ik zal eens kijken wanneer ik eigenlijk een afspraak had. En dan, oeps…

Exact 4 uur eerder, op diezelfde ochtend, had ik mijn prachtige jongste meisje voor de zoveelste keuring moeten laten screenen op groei, gewicht, op haar roltechniek, zitbalans, en zoveel meer. En ik, ik zit de kasten uit de mesten van mijn kinderen in de hoop ergens nog een sprankje orde en overzicht terug te vinden in het chaotische leven van een mama met twee heerlijke jonge meisjes.

Turven

“Echt wat voor jou” lacht ze me vriendelijk toe. De vorige keer toen ik wel kwam opdagen werd me vriendelijk verzocht de volgende keer op tijd te komen. Zodat de boel niet zo zou uitlopen omdat Mama van Dijk haar kind nog niet had ontbloot. Ik ben benieuwd wat ze vanmorgen hebben geroepen. “Mama van Dijk? Nee. Hmm.. weer niet?” Zouden ze al aan het turven zijn gegaan? Een derde streepje hebben gezet? Of zouden ze simpelweg al wel hadden verwacht dat ik niet op kwam dagen. Tjoh, dat ik die kwaliteiten in me had, om af en toe weer zo lekker onbezorgd chaotisch te kunnen zijn.

“Zouden ze een zwarte lijst hebben?” ik lach.. 

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.