moederdag, dochters, mamablog, christelijk
kleuter, Lifestyle, Mamablogger

Hoe houd je het vol?

Het is ochtend. Ik mocht vanmorgen mijn peuter naar schooltje brengen gehuld in pietenpak en bijpassend kriebelig mutsje. Mijn kleuter mocht ik afzetten in de klas..

Klein geluk

Ik mocht vanmorgen met een veel lichtere fiets terug naar huis wetende dat zij op een veilige, inmiddels vertrouwde plek, in goede handen zijn. Terug aan mijn keukentafel omgeef ik mezelf in werksferen terwijl mijn vingers moeiteloos over het toetsenbord tikken.

Ik bekijk de binnengekomen opdrachten. En sta bewust even stil. Dankbaar. Ik kijk even op terwijl ik de overgebleven blaadjes aan de bomen langzaam zie wapperen. De herfstkleuren, het beslagen raam, de mist van de morgen, de zon die opkomt, wat er is vreselijk veel om deze morgen dankbaar voor te zijn.

Ondanks de wallen zwart kleuren en de hoofdpijn (die op de achtergrond zorgt voor een dof gebonk) aanwezig is richt ik me graag op de rust om me heen. De verwijzing voor de kinderarts ligt naast me. Het opengebroken doosje melatonine ook. Ondanks de dochter wederom niet goed insliep, ze meermaals wakker werd om zichzelf weer in slaap te bonken en zij veel te vroeg de slaap weer uit had, prijs ik mezelf deze morgen gelukkig.

Positief

Ik besef wat de positiviteit met me doet. Hoe het op de been houd. Hoe hét zorgen en de zorgen er altijd zonniger uitzien met een beetje passie en enthousiasme. Met die positieve vibe. Door die positieve bril.

Ik dank voor die morgen die begon met een “mama leg je hoofd eens op mijn buikje?”, “hoor je de knorretjes in mijn buik?”. Voor de koude voetjes tegen me aan, haar warme lijfje tegen het mijne. Ook al was het half 6 (of 3uur snachts). Dankbaar voor de kleuter en de peuter ook al hadden ze die morgen al 6 x ruzie. Dankbaar voor werk. Ook al betekende dat voor manlief dat hij zelden thuis zou zijn. Dankbaar voor dagen dat hij dat wel was. Die plotse middagjes vrij ook. Ook al had de kaakchirurg daar een ietwat angstaanjagende bijdrage aan.

Ik kijk nog eens naar die verwijzing. Wellicht zaten we al binnenkort middenin een mogelijk traject voor de peuter. Wat voor één? Ik heb werkelijk geen idee. Voor nu was er even rust, deze bewuste morgen, terwijl ik kijk naar de bomen in de verte. De natte gloed op het drie dubbele glas. De nieuwe opdrachten in mijn mailbox. Het o-zo-waanzinnige lied in mijn hart..

God is able

God is able
He will never fail
He is almighty God
Greater than all we seek
Greater than all we ask
He has done great things

God is with us
He will go before
He will never leave us
He will never leave us
God is for us
He has open arms
He will never fail us
He will never fail us

God is able – Hillsong

Hoe houd je het vol moeder? Groter dan alles waarna jij op zoekt bent. Groter dan dat wat je vraagt. Het is God die met je mee gaat. Voor je uit gaat. Jou omringt vandaag..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.