goedemorgen God, christelijke bemoediging
geloof

goedemorgen God

Gisteren deelde ik al even over de weken die volgde in mijn persoonlijk leven na het aanbreken van de schoolfase bij de jongste. Plots was er tijd. Tijd die ik graag nuttig wilde gebruiken. Kwaliteit geven aan de tijd die ik had in het nu. Een van de belangrijkste taken die ik mezelf zonder oordeel op wilde leggen was kwali-tijd. Qualitytime. Met name in mijn relatie met God.

Kwaliteit aan tijd geven

Een goede gewoonte die ik mezelf wilde aanleren lag verweven in de behoefte aan stille tijd. De dag starten, of mijn pauze vieren, met een podcast, een korte preek, mooie liederen of gewoon weer eens de trouwbijbel uit de kast te pakken en daar God’s stem in verstaan. De eerste week was gemakkelijk, de tweede week moeizamer, de derde week slokte me op in zoveel andere dingen. Maar er was altijd tijd voor zaken als werk en social media, dus het ontbreken van tijd was een weergaloze dooddoener. Totaal niet relevant. Hoe vaak opende ik ’s morgens mijn telefoon om goedemorgen te zeggen tegen instagram. Terwijl ik een goedemorgen naar God toe vergat.

Ik vergat mijn goedemorgen naar God

Goede gewoonten

Het gelijknamige boek dat ik aan het lezen ben is een heel mooie reminder. Het was zaak de tijd die ik had op een juiste manier in te delen, om werkelijk te kiezen voor een goede gewoonte dat nu nog geen gewenning was. Het lag immers nog niet verweven in mijn systeem. En minder dan social media en werkgerichte taken had de bijbel nu eenmaal minder aantrekkingskracht in de morgen.

Hoeveel tijd besteed je aan het leven van nu? Hoeveel tijd aan het leven van een ander? Hoeveel tijd heb je nog over voor God. Verlang je nog te wandelen in zijn aanwezigheid, met gerichte focus? Zonder afleiding? In de afgelopen weken zette ik een eerste stap om de meldingen op de smartwatch uit te zetten. Dat bleek een heel goede keuze. Daarbij probeer ik geen oordeel te leggen op de goede gewoontes die ik mezelf probeer aan te leren. Want je gaat onderuit, we zijn immers mensen. Een ” Goedemorgen God, bedankt voor deze nieuwe fijne dag” Kon al even voldoende zijn om de dag met Goddelijke kracht van start te gaan. In afhankelijkheid van Hem.

In de nieuwste cursus Zijn in Hem daar we er dieper op in. Zijn in Hem is een vijfdaagse besloten instacourse die je meeneemt aan de hand, met persoonlijke bemoedigingen, overdenkingen, gebed en muziek. Eind januari gaan we weer van start. Wil je meer info of je daarvoor aanmelden? Stuur een berichtje naar Saviorscrown@gmail.com

Seek first the Kingdom..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.