wasbare luiers, grootste voordelen
Advertorial

De grootste voordelen van uitwasbare luiers

De grootste voordelen van wasbare luiers

Een kindje in de luiers produceert ontzettend veel afval: zo’n 260 kilo per kindje per jaar. De wasbare luier is het ideale alternatief voor de vervuilende wegwerpluier. Wasbare luiers zijn niet meer de oude, ouderwetse lappen met veiligheidsspelden, maar voorgevormde kleurrijke broekjes. Benieuwd naar de voordelen van wasbare luiers? Lees dan snel verder!

Beter voor het milieu

Met uitwasbare luiers bespaar je ongelofelijk veel afval. Per kind gebruik je ruim 5000 wegwerpluiers, terwijl je aan slechts 24 wasbare luiers genoeg hebt voor de hele luierperiode. Een wasbare luier stoot gemiddeld 1,5 tot 2,5 keer minder CO2 uit dan een wegwerpluier. Ja, zelfs als je de extra wassen meetelt! Dat is dus een stuk beter voor het milieu. In tijden waar we steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid, is de wasbare luier daar een mooi voorbeeld van.

Fijn voor de billetjes

Wasbare luiers zijn ook veel fijner voor de billen van de baby. Wegwerpluiers drogen de huid uit. Met wasbare luiers blijft de huid vochtig wat voor de billen veel gezonder is. Hierdoor hebben baby’s veel minder last van luieruitslag. Wegwerpluiers bestaan voor 15% tot 30% uit plastic. Een wasbare luier is daarentegen gemaakt van kunstvezel, (eco) katoen, of zelfs bamboe.

Eerder zindelijk

Een baby heeft eerder last van natte billetjes bij het dragen van een wasbare luier, dan een baby die een wegwerpluier om heeft. Dit heeft geen effect op de billetjes, maar wel op de zindelijkheid. Een natte luier maakt de baby eerder bewust van wat ze doen. Met wegwerpluiers ben je ongeveer 1,5 jaar langer in de weer tot je baby zindelijk is.

Het beste voor je portemonnee

De eenmalige kosten voor een startpakket wasbare luiers kan sommige ouders afschrikken, maar je moet verder kijken dan je neus lang is. Met wasbare luiers is je kind één tot anderhalf jaar eerder zindelijk. De kosten zullen dan een stuk lager uitpakken. Je kunt er ook voor kiezen om alleen wasbare luiers te gebruiken op de opvang of onderweg. Ook als je parttime voor wasbare luiers gaat, bespaar je al geld en ben je ook nog goed bezig voor het milieu. Tel uit je winst!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.