fitbit, versa 2, te koop, mama van dijk
Review, shoplog

Fitbit versa 2 – review

Langverwacht. De review over mijn fitbit versa 2! Vandaag vertel ik je hoe hij bevalt. Wat de voor en nadelen zijn en meer. Welkom, voor het eerst of opnieuw op Mamavandijk.nl.

Fitbit versa 2

In de afgelopen tijd zag ik links en rechts de meest waanzinnige smartwatches voorbij komen. Hebbedingetje. Hoef je niet te hebben. Zo hield ik mezelf voor. Zelf zocht ik vooral naar een horloge waarbij ik in 1 opslag kon zien hoe laat het is én mijn meldingen via mijn favoriete apps kon beheren vanaf mijn pols zodat ik de telefoon wat vaker in de tas kon laten. Maar ach, niet per se nodig dus vond ik.

“We geven hem gewoon aan elkaar, voor onze verjaardagen”.

Het is echter de businesspartner die na een enthousiast woordje van mijn kant over de fitbit het balletje doet oprollen. “We geven hem gewoon elkaar, voor onze verjaardagen”. Zo enthousiast als we zijn, danste we een paar dagen later door het leven met fitbit versa aan de pols. In het kader van alvast voor onze verjaardagen. 214 euro lichter, dat wel. Of het werkelijk een succes was dat lees je vandaag.

Enthousiast!

Enthousiasme doet kopen. En toen ik iemand enthousiast hoorde praten over de fitbit versa 2 én bovenal verliefd werd op het design kon ik eigenlijk maar één ding denken. Die wil ik ook! Nadat mijn enthousiasme oversloeg op de businesspartner besloten we hem niet veel later te bestellen. Wat kan de fitbit versa 2 en wat maakt hem volgens mij zo vreselijk leuk?

Binnenkort in de shop, nu al te bestellen, klik op deze foto.

De fitbit versa 2 is in mijn ogen geen echte smartwatch zoals ik hem om me heen van Apple ken. Daar is de prijs dan ook naar. Drie keer zo goedkoop meen ik. De fitbit richt zich zoals je kunt verwachten op jouw fitheid. Door de vele kleuren is er voor ieder wat wils. Ik ben echt waanzinnig dol op het rosé kleurige design. Zo chique! Samen met je horloge stel je jouw doelen in. De stappenteller daagt me uit tot het behalen van de 10.000 stappen per dag. Een feest maakt hij ervan door met confetti op je scherm te schieten en de trilfunctie vrolijk te activeren. Of sterker, het laat me nog even 2000 keer een stap zetten als ik zie dat ik bijna bij de 20.000 stappen ben. Heerlijk hoe dat werkt dus.

Ik ben echt waanzinnig dol op het rosé kleurige design. Zo chique!

De slaapfunctie zorgt ervoor dat ik werk aan mijn doel van 7 uur slaap per nacht in plaats van de 4 a 5 uur. Naast de basis weetjes rondom je slaap, het herkennen van je activiteiten, je hartslag etc. is de fitbit ook in te zetten als wekker, spotify bediening, stopwatch, ademhalingscoach, muzieklijst, weerstation en beschikt hij o.a. ook over de wallet, een betaalfunctie dus. Sta je vanaf nooit meer zonder je pinpas in de winkel!

Nadelen?

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik wel een beetje baalde van het idee dat ik per se mijn telefoon bij me moet hebben om activiteiten te kunnen oppikken. Bij bijv. het hardlopen dien je hem dus mee te nemen voor de gps. De praktijk leert me echter dat ik nooit zonder telefoon de deur uit ga en het dus totaal geen probleem is. Je kunt niet met de fitbit bellen. Wel kun je een binnenkomende oproep opnemen of weigeren. Ideaal als het geluid van je telefoon nog aan staat en je middenin bespreking zit bijvoorbeeld. (#justsaying)

Wat me ook zo enthousiast maakt is de meldingen die je kunt laten weergeven op je horloge. In mijn geval koos ik enkel voor de whatsapp meldingen. Via de spraakfunctie beantwoord ik o.a. tijdens mijn wandelingen geregeld een appje. Zalig! Scheelt serieus wat momenten per dag met de telefoon in de hand en is natuurlijk ook gewoon leuk! haha!

Zelf draag ik de fitbit aan mijn dominante hand. Ook dat is allemaal in te stellen en heeft te maken met de gevoeligheid van de stappenteller. Als ik enthousiast de trap naar beneden zuig wil de fitbit nog wel eens iets te enthousiast een paar armstappen tellen. Het mag de pret niet drukken overigens.

Samen is alles leuker!

De app van fitbit is uitgebreid! Fitbit gebruikers kunnen elkaar bijv,. via de bijbehorende app uitdagen. Er zijn enorm veel leuke challenges. Zelf vind ik de stappenteller challenge heerlijk. Vooral als het ding eind van de week aan geeft dat je goud hebt gewonnen. Ook je voedingsresultaten en veel meer zijn bij te houden in de app. 🙂

Oke, ik kan nog uren schrijven en praten over de fitbit! Ik draag hem nu een maand en hij gaat niet meer af, zo blij mee!:)

Heb jij een vraag over de fitbit versa 2? Drop hem gerust in de comments, in mijn mailbox, middels DM oid. Het mag allemaal en ik beantwoord ze graag!

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Thinal Sumanaratne 26 juli 2020 at 21:12

  Hey,
  Thank you for this amazing review and it is really helpful for me to make right choice for me.
  Thinal Sumanaratne onlangs geplaatst…Top 10 Lawn Mowers in 2020 – Full Review & ComparisonMy Profile

 • Leave a Reply


  De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.