mamavandijk.nl - mamablog - samenwerken
Moederschap

Een Nieuwe tijd, nieuwe fase

Het is zover. De zomer lijkt langzaam zijn einde te naderen ondanks de zomerse dagen die ons nog worden voorgeschoteld. Zo ineens stonden jij en ik afgelopen weken plots weer aan de start van een nieuwe tijd, een nieuwe fase. Misschien betekende dat voor jou een tijd van drukte met werk en studie. Misschien stond je net als ik weer aan het schoolplein. Een nieuwe tijd. Hoe gaan we om met die verandering?

Een nieuwe fase

..als ik een vlag had zou ik hem laten wapperen die morgen.

Ik praat jullie bij en neem je mee, door mijn ogen. In die nieuwe tijd die voor mij weer begint aan het schoolhek middenin het coronatijdperk wat op zichzelf al een nieuwe fase is, of eigenlijk was. Als ik een vlag had zou ik hem laten wapperen, die eerste morgen in het normale ritme. Niets te doen om de kinderen die ik niet eens achter het behang wilde plakken. Wel om het feit dat we na weken zomer altijd weer beseffen hoe lekker we het doen op ritme en regelmaat. Allemaal. De kleuter is inmiddels gestart in groep twee. Met haar 20inch fiets scheurt ze me inmiddels blij en gelukkig voorbij terwijl ik de dagelijkse schoolrun met enthousiasme begroet. De fitbit is al net zo gelukkig met me. Fijn wel!

Voorschoolse educatie – VVE traject

De peuter is vorige week begonnen met het VVE traject waardoor ze inmiddels vier keer per week meedraait op de peuterspeelzaal. Fantastisch vind ze het! En wat doet ze het goed. De afgelopen vier jaar zijn niet altijd gemakkelijk geweest voor haar ‘hooggevoelige temperamentvolle’ zelf. De overstap van bijna niets, naar ineens volledig school wilde we daarom in deze 8 weken voor haar verjaardag vergemakkelijken. Dat het een enorm goede stap was bleek wel toen haar juf enthousiast vertelde hoe goed het nu met de blondine gaat. Ook wij zien thuis hoe ze hier aan toe was en is. Maakt ondergetekende apetrots dat zul je begrijpen.

Passie in bloei

En ik? Ik kan me onder schooltijd gaan richten op de bedrijven die ik afgelopen jaren in de startblokken heb gezet met zoveel passie en liefde. Dit platform nieuw leven in blazen met een shop die eindelijk zal openen met een steeds uitgebreider aanbod aan online musthaves en het werken voor schrijfklanten om ze even in jip en janneke-taal te noemen.

Ook de Saviorscrown cursussen rondom geloofsopbouw ga ik opnieuw aandacht geven. In oktober al start er weer een bijzondere cursus vol bemoediging en geloofsopbouw. Je gaat erover lezen, binnenkort. Het ligt zo dicht verweven in mijn hart om mannen en vrouwen te bemoedigen in geloof, dat is een heel pure missie die ik heb omarmd.

Maar ook binnen de sportchallenge ligt er een grote passie. Landelijk helpt het team inmiddels mensen rondom sport en voeding. We richten ons naast het sporten op persoonlijke begeleiding en challenges waarin we ons 3 weken ontdoen van alle zoete versnaperingen en ons richten op het voeden van je lijf. Geen snoep, koek, taart of smoesjes dus. En terwijl ik alleen al het woord taart schrijf loopt het water me in de mond. Laten we eerlijk wezen, soms ook voor mij een uitdaging maar wat een feest tegelijk.

Aan Zijn voeten

Ik geloof dat het nodig blijft om mezelf af en toe tot de orde te blijven roepen. Te zitten en simpelweg te staren. Om te zitten aan de voeten van Jezus waar ik zo graag tijd doorbreng. Ondanks dat dat een leerproces is voor iemand die niet zo graag stil zit merk ik dat het goed is. En op die momentjes van stilte kan ik zo vaak niet anders dan glimlachen om dat wat was en dat wat er nu is. Er is een nieuwe tijd aangebroken. In de storm van het leven 3,5 jaar geleden maakte ik de keuze om te stoppen met mijn werk in de zorg. De meisjes werden mijn dagtaak met passie. Maar er kwamen zoveel andere passies bij. Ik noem het Leiding.

En nu staan we hier. Naast me staat een koud geworden bakje koffie op een plantentafeltje. Mijn billen rusten op de bank in het huis van mijn ouders dat ongeveer net zo voelt als thuis. Flexibel werken op de plek waar ik maar wil. En net na de middag rond de klok van 14u zijn we altijd weer compleet, de meisjes en ik. Misschien was dat wel hét allergrootste cadeau..

Terwijl mijn koptelefoon zorgt voor een muzikale verassing klinken de rake woorden in mijn hart door;

God I look to You, You were my helps comes from. I will love you Lord, my shield. I will love you Lord, my Rock.

En nu toch maar eens op zoek gaan naar een vlag om die nieuwe fase in te luiden..

-x- Mama van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.