babybird, annemiek, mamablog, mama van dijk, gastblog
Moeders met passie

Annemiek over het moederschap

Een kindje opvoeden anno 2020; over de uitdagingen en het nieuwe moederschap. Annemiek vertelt vandaag in deze rubriek Moeders met passie over haar passies, je leest het hier op Mamavandijk.nl..

Even voorstellen

Mijn naam is Annemiek, 30 jaar en ik ben getrouwd met Theo-Marien. We zijn in mei 2019 ouders geworden van ons mooie zoontje Elai. Hij is nu bijna 11 maanden oud. Ons huis staat in Veenendaal en ik werk in omgeving Arnhem met jongeren met een verstandelijke beperking en autisme.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het best wel een uitdaging vind.

Ik ben opgegroeid in een dorpje in Brabant op een woonboerderij. Grazende schapen en kikkers vangen waren aan de orde van de dag in mijn kindertijd. We hadden alleen televisiezender 1, 2 en 3 waardoor ik heel veel buiten heb gespeeld. Dat hoop ik ook aan mijn zoontje Elai mee te kunnen geven. Het ontwikkelen van de fantasie, het creatieve in plaats van vermaakt worden met beeldscherm.

Het moederschap

Het moederschap maakt me scherper, bewuster en eerlijker tegenover mezelf

Ik kijk meer op mijn telefoon dan ik zou willen en als Elai dat eenmaal door gaat hebben zal hij dat als normaal gaan zien en misschien wel kopiëren. Met dat ik deze blog aan het typen ben, valt de stroom hier uit trouwens haha, dan opeens besef je ook hoe afhankelijk je daarvan bent. Maargoed, wat ik eigenlijk ook wil zeggen is dat het moederschap je ook dubbel bewust maakt van je eigen gedrag en keuzes die je maakt. Hoe ik mij gedraag, hoe ik reageer op situaties, alles gaat een voorbeeld zijn voor Elai. Een hele verantwoordelijkheid vind ik. Maar het maakt me ook scherper, bewuster en eerlijker tegenover mezelf. Het beste voor mijn kindje, blijkt denk ik uiteindelijk ook stiekem het beste voor mezelf.

Het leven als moeder gaat dan ook met ups en downs merk ik. Er zijn dagen en momenten dat ik ultiem geniet van elk moment en elk geluidje wat Elai maakt. Heerlijk kroelen, lachen en samen op pad. Dan voel ik me intens gelukkig, rijk en gezegend. Maar er zijn ook momenten en soms hele dagen dat ik met mijn ziel onder mijn arm loop. Zo sliep Elai erg onrustig de eerste zes maanden waardoor ik en mijn man veel slaaptekort hebben gehad. Dit zijn we nu weer aan het inhalen nu de nachten echt goed lijken te gaan. In die maanden liep ik soms echt op mijn tandvlees. Ik dacht dan af en toe ‘Is dit nu het moederschap’? Dit ga ik echt niet volhouden’.

Een flexibeler mens

In jengeldagen ben ik gewoon niet zo goed.

Op die dagen zou ik het liefste oordopjes indoen. Achteraf als mijn kleine lieverd op bed ligt voel ik me dan soms schuldig. ‘Heb ik hem wel genoeg aandacht gegeven vandaag?’ vraag ik mezelf dan af. Momenteel probeer ik hier een weg in te vinden. Er zitten ook grenzen aan mijn eigen geduld en dat maakt mij ook mens. Het wil niet zeggen dat ik minder van mijn zoontje houd op het moment dat ik het gejengel even zat ben. Kortom, ik heb al een heleboel geleerd als moeder de afgelopen maanden en ben er een flexibeler mens van geworden.

Ontstaan van Babybird

Het ontstaan van BabyBird is geleidelijk gegaan. Ik zocht wat meer creativiteit en uitdaging in mijn leven. Het leek me wel wat om actief aan de slag te gaan met iets van mezelf. Iets wat ik helemaal zelf mocht bepalen en vormgeven, heerlijk. Daarnaast wilde ik uit mijn comfort zone. Die luie hersenen even een boost geven en laten kraken over nieuwe plannen. En toen werd BabyBird geboren. Eerst ben ik gestart in Amerika met de verkoop van verschoonmatjes, maar ik miste de klik met mijn doelgroep. Daarom ben ik verdergegaan in Nederland en ik kan ondertussen zeggen dat de webshop steeds beter loopt. Dat is ontzettend leuk om te zien en ervaren. Ik vind het fijn om eigen baas te zijn en mijn eigen keuzes te maken. Voor mij is zelfstandig ondernemen je passie ontdekken en hierin je eigen weg bepalen.

Waar hoop je te staan over 5 jaar?

Over vijf jaar wonen we in een ander huis, nog geen idee met hoeveel mensen! Ons nieuwe huis wordt momenteel gebouwd en we hopen daar over een ruim een jaar naartoe te verhuizen. Daarnaast heb ik er dan wat kraaienpootjes bij gekregen denk ik en is mijn webshop misschien wel gegroeid. We gaan nog steeds naar onze fijne kerk Doorbrekers en Elai heeft vriendjes en vriendinnetjes en zit goed in zijn vel. Misschien hebben we tussen nu en vijf jaar ook nog wel een paar mooie reizen gemaakt, want dat vind ik echt heel leuk om te doen.

Ik zie ernaar uit om Elai steeds beter te leren kennen en samen als gezin mooie avonturen te beleven.

Wat ik andere mama’s wil meegeven?

Als moeder ben je een soort bron in het gezin. Een bron vol zorgzaamheid, liefde en geduld. Zorg ervoor dat de bron niet leegraakt en op tijd wordt bijgevuld. Zorg goed voor jezelf. Voor je mind, je me- time en ook voor je lichaam. Want als jij goed en positief in je vel zit, kun je er ten volle zijn voor je kindje(s). 

Liefs Annemiek

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Saskia 23 april 2020 at 12:52

    Wat een leuk interview!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.