luzet little welness aan het woord, mamablog, mama van dijk
Moeders met passie

Het bijzondere verhaal van Luzet, trotse (bonus)moeder

Mijn naam is Luzet, 33 jaar, trotse moeder van Mick van 4 en bonusmoeder van Mirjam (15) Yoran (13) en Levi (9). Sinds afgelopen 12 juli ben ik getrouwd met Lenard..

De hechting van een kind

Zelf veranderde ik plots in een allenstaande moeder

Vanaf mijn geboorte heb ik altijd in Barneveld gewoond en gezegd daar de rest van mijn leven te blijven wonen, maar toch in juli voor de liefde naar Ede verhuisd. Kort na de geboorte van Mick ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Little Wellness. Omdat Mick zijn vader en ik kort na Mick zijn geboorte uit elkaar gingen heb ik me erg verdiept in hechting van een kind. Ook om me heen werden er veel baby’s geboren met een slechte start. Hier wilde ik iets mee gaan doen. 

In Little Wellness heb ik gevonden waar mijn hart ligt. Namelijk het stimuleren van de hechting tussen ouder en kind door het dragen van je baby in een draagdoek en het aanleren van het masseren van je baby. Daarnaast geef ik zwangerschapsmassage, omdat ik masseren heerlijk vind om te doen en ik het heel belangrijk vind om ook tijdens je zwangerschap je rust te pakken en de ontspanning op te zoeken. Dit heb ik zelf tijdens mijn zwangerschap veel te weinig gedaan. Nu help ik andere vrouwen.

Hoe heeft het moederschap je veranderd als persoon?  

Ik voel me veel kwetsbaarder. Wat als er wat met me gebeurt? En Mick dan? En daarnaast krijg je zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel, dat is echt prachtig. Mooi vind ik het ook dat je weer leert genieten van de kleine dingen,  je gaat meer kijken vanuit het perspectief van een kind. Mick kan zo genieten van buiten spelen, in bad zitten, jonge diertjes, vrolijke liedjes, gooien met sneeuwballen, al die kleine dingen, heerlijk vind ik dat. Ik geniet er zelf ook zo van. 

Zorgen voor jezelf

Hoe zorg jij voor jezelf als moeder? Uhm.. wat is dat?

Ik doe dat veel te weinig. Soms even een kort tukkie als Mick naar school is om even op te laden. En heel soms in bad, want daar ontspan ik van, maar meestal is het ‘s avonds toch even snel douchen. Ik moet dat echt meer doen. Mijn man en ik samen, beide types die ons graag wegcijferen voor onze kinderen en daarom weinig aan elkaar en onszelf toekomen. Daar werken we aan. Ons voornemen is er om elke maand een avondje met zijn 2e weg te gaan. 

Kun je iets vertellen rondom ups en downs in jouw leven als moeder? 

Mijn zwangerschap was erg pittig. Mick zijn vader veranderde en er speelde van alles waar ik geen weet van had, maar toch aanvoelde. Het voelde alsof ik het echt alleen deed en dat was heel eenzaam. Na de bevalling veranderde er helaas weinig en werd onze relatie steeds slechter. Er bleek een ander in het spel te zijn en vrij snel werd ik alleenstaande moeder. Het was zwaar, eenzaam en toch was ik zo trots en gelukkig met mijn zonnestraaltje. 

Mick was ook ontzettend vaak ziek en ik moest vaak ‘s nachts met hem naar het ziekenhuis. 

Uiteindelijk ben ik er afgelopen januari achter gekomen dat hij verschillende allergieën heeft en veel stress in zijn lijfje heeft waar hij nu voor behandeld wordt. Vanuit het reguliere circuit wisten ze niet wat ze voor hem moesten doen, omdat hij heel slecht reageerde op de medicatie. We zijn begonnen met bio-resonantie en wat doet hem dat goed. Ik raad het echt zoveel ouders aan.

Het gaat een stuk beter met Mick sinds hij anders eet, maar ik merk dat hij ontzettend veel meegemaakt heeft in zijn korte leventje. We zijn beide heel gevoelig en versterken elkaars emoties vaak. Niet altijd de beste combi.  Ondanks ons verdriet neemt niemand neemt ons meer af wat wij samen meegemaakt hebben. We zijn echt 2 handen op 1 buik. Soms is dat lastig. Ook nu we een samengesteld gezin zijn moet de aandacht verdeeld worden en dat zijn we beide niet gewend. Mick heeft het daar soms moeilijk mee, maar ook vindt hij het zo gezellig en ziet hij zijn bonusbroers en zus echt als familie. Andersom is dat ook, dus ik ben echt heel trots op die kanjers. We vormen een mooi gezin al zeg ik het zelf. 🙂 

Welke dromen/passies geef jij liefde?  

Dat is toch echt mijn werk. Ik kan hier zo mijn ei in kwijt en wordt er echt gelukkig van als ik een ouder kan helpen door huiluurtjes te verminderen en krampjes kan verhelpen. Het is zo prachtig om te zien hoe ouder en kind reageren als ze samen bezig zijn. De stralende koppies, daar doe ik het voor. Een kind krijgen is toch het mooiste wat er is, en dat ik ouders kan helpen op mijn manier vind ik gewoon super gaaf! 

Wanneer en hoe is deze passie precies ontstaan?

5 jaar geleden toen ik zelf moeder werd. Ik wilde Mick masseren, maar in Barneveld werd er geen babymassage aangeboden. Ik had geen werk en met mijn achtergrond als schoonheidsspecialiste was het echt 1+1=2.  

Ik heb inmiddels mijn prachtige salon aan huis. Ik hoop dat ik mijn praktijk kan uitbreiden, want ik heb nog zoveel ideeën. Verder hoop ik dat Mick gezond is en lekker in zijn vel zit en dat wij als blended family helemaal aan elkaar gewend zijn en weer heel veel geluksmomentjes hebben gehad en echt een mooi gezin vormen. Dat zijn we al, maar alles is nog pril, ik hoop en bid dat we op deze mooie weg kunnen doorgaan. 

Wat zou je graag willen delen met andere mama’s? Wat wil zou je hen graag willen meegeven? 

Geniet van je kindje, laat de boel soms de boel, poetsen en werken kan altijd nog, je kinderen worden zo snel groot. Heel cliché, maar het is gewoon een feit.

Wees bewust van wat je hebt en geniet er samen van, ik weet uit ervaring dat soms opeens alles anders kan zijn. 

Liefs, Luzet

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.