adoptie, mamablog, adoptieproces, wereldkinderen
Adoptie

Adoptie en Corona

Hoe heeft corona invloed op het adoptieproces van wensouders Gerard en Nayomi. De twee wachten vol spanning af op het telefoontje dat het avontuur zal laten beginnen. Een avontuur rondom ouderschap, waar zij al zo lang van dromen..

Moeder worden in deze gekte

Terwijl het Coronavirus ons en andere landen in zijn greep houd, er naarstig gezocht wordt naar bedden op de intensive care en tests om mensen te kunnen testen, raakt het virus niet alleen ons proces als adoptieouders maar ook van lieve dappere mama’s die een traject hebben in het ziekenhuis.

Veel trajecten in het ziekenhuis zijn stilgelegd maar ook de adoptiewereld ‘’lijd’’ onder het Coronavirus en dat besef komt binnen, heel hard. Als jullie dit lezen is het inmiddels april maar terwijl ik dit schrijf (eind maart) is bij Gerard en mij het nieuws doorgedrongen dat ook onze allergrootste wens in de wachtkamer zit. Een flinke wachtkamer.

Het afgelopen weekend (20 – 21maart) zouden we eigenlijk samen een nachtje weg om te vieren dat we anderhalf jaar op de wachtlijst staan helaas kon ook dit niet doorgaan vanwege het Coronavirus. Bij mezelf merkte ik een onrust omdat we niet wisten of het virus ook van invloed zou zijn op de adoptie. Mijn gevoel zei van wel maar mijn verstand wilde dit nog niet zien. Ik had het er net met Gerard over gehad dat we de organisatie waarmee we adopteren (Wereldkinderen) een mail zouden sturen toen wij van hen al een mail ontvingen.

Geen match

In het kort gezegd werkt het Child Adoption Centre wel door maar komt de board commissie die de matches/voorstellen maakt niet bij elkaar vanwege het virus. Hoelang dit gaat duren is nog niet bekend maar dat het van invloed is op onze procedure is zeker. Waar we stiekem hoopten dat we binnen niet al te lange tijd een telefoontje zouden krijgen is dat nu heel onzeker.

Rationeel gezien kan ik me dat voorstellen, het is te begrijpen dat het vertraging oploopt maar emotioneel gezien valt het me zwaar. Mijn/ons verlangen is zo groot om een gezin te mogen vormen en nu weten we niet wanneer onze wens vervuld zal worden. Het gaf tranen en stress omdat je zo graag ouders wilt worden maar tegelijkertijd is er ook dat gevoel dat het verstandig is want wel weten dat er een match is en niet kunnen afreizen lijkt ons ook verschrikkelijk.

Tegelijkertijd weten we dat we ook dit in gebed bij onze Hemelse Vader mogen brengen en dat Hij op Zijn tijd en wijze ons gebed wil verhoren. Ik wil jullie daarom ook vragen om te bidden voor ons maar ook voor alle andere wensouders die op de wachtlijst staan voor adoptie of een traject hebben in het ziekenhuis wat stil gelegd is.

Bid om kracht, moed en geloof om vol te houden.

Wij willen nu kijken of we mogelijk de weekendpleegzorg weer kunnen oppakken om zo toch te kunnen zorgen en ouders die het moeilijk hebben kunnen ontlasten. Als ik daar meer nieuws over heb dan horen jullie dat via een blog.

Met al mijn vragen

Zelf luister ik veel naar christelijke muziek om zo ook bemoedigd te worden. Ik wil afsluiten met een lied van Reyer – Ik weet hoe goed mijn God is. Want ook al stormt het nu in de wereld en in ons leven we mogen weten hoe goed onze grote God is. Ik hoop dat, dat je mag troosten en mag helpen in deze periode.

Ik kom met al mijn vragen

Al wat ik niet begrijp

Ik kom met alle twijfel in mijn hart

Ik kom zoals ik ben

Ik geef u al mijn zorgen

De lasten die ik draag

Ik geef U al wat ik te bieden heb

Ik geef u alles terug

Ik richt mijn ogen op U

En ik kijk naar Uw gezicht

En alles om mij heen vervaagt

In Uw liefdevolle licht

Want ik weet hoe goed mijn God is

Ja, Ik weet hoe goed mijn God is

Meer lezen? Hier lees je meer over het gehele adoptieproces van deze lieve wensouders

Liefs, Nayomi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.