staking boeren oktober - column
Papa

De Boer dat is de keerl..

Als jonge jongen logeerde ik vaak bij mijn oom en tante. Ze hadden een paprika kwekerij waar ik dan nog wel eens hielp. Prachtig werk al peinsde ik er niet over om er een op te eten. En nog steeds trouwens, al lag dat meer aan mij..

Toen ik op een avond bij mijn oom in de auto zat kwamen we op het nummer ‘de boer dat is de keerl’ en al was ik best bekend met de muziek van “normaal”, dit nummer zei me niets. Tot grote schrik van deze oom dus. Bijna in paniek draaide hij bij de eerste de beste boerderij met keet het erf op. En voor ik het weet zat ik tussen een kudde kerels; “De boer dat is de keerl die ut mot doen!!’, mannenkoor het karrespoor was er niks bij.

Zo af en toe denk ik er nog wel eens aan, een van de vele prachtige herinneringen die ik heb aan de logeerpartijen van “vroeger”..

Onze boeren

Ik heb altijd respect gehad voor de boeren, wie niet denk ik dan. Nou helaas een heleboel mensen. Zeker nu de boer ook nog zó vervuilend voor het milieu zou zijn. Reken daar nog even bij op hoe zielig het wel niet voor de dieren is, die hele boerensector. De boer is een crimineel als je de media moet geloven.

Het zal je niet verbazen dat ik daar heel anders over denk. ’s Morgens vroeg tot ’s avonds laat hard werken. Alles voor je bedrijf en dieren over hebben en dan toch nog afgeschilderd worden voor van alles wat niet goed is!

Vanavond stond de tv op npo 1, onze boerderij, in dit progamma was de enige varkensstal in nederland te zien met 2 sterren van de dierenbescherming, miljoenen daarin gepompt, 15jaar werk om het voor elkaar te krijgen met als resultaat dat het vlees niet verkocht wordt… Want de consument koopt niet? En terwijl de consument blijft loeien om het dierenwelzijn met de hand op de knip gaat de boer ten onder..

Tijd voor respect

No farmers, no food

Dinsdag 1 oktober gaan boeren naar Den Haag om te protesteren en ik geef ze gelijk, ze doen alles wat ze kunnen en krijgen er alleen maar ellende voor terug. Laten we respect hebben voor de mannen en vrouwen die ons voorzien van eten want als dit alles maar het buitenland gaat wordt het er voor de dieren en het milieu echt niet beter op. Nederland loopt voorop, nu de boer nog.

Wees maar trots op onze boeren want..
.. de boer dat is de keerl, die ut mot doen

Steun de boer, delen mag!

Papa van Dijk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.