Baby, zwangerschap

Voorbereiden op de bevalling

Het is eind augustus als ik de deur open doe voor Maartje van Goed Geweven. De meisjes liggen lekker op bed en ik kijk enorm uit naar de eerste van twee avonden. Twee avonden waarin mijn man en ik ons voorbereiden op de bevalling van onze derde spruit.

Ik ben enorm benieuwd wat Maartje ons gaat leren en vertellen en al gauw kom ik erachter dat haar visie en manier van werken één van de meest waardevolle cadeaus die we onszelf kunnen geven tijdens deze zwangerschap.

De benadering die we tijdens deze cursusavonden horen over bevallen en de voorbereiding daarop is er één die bij ons past. Het geeft rust in mijn hoofd om er over te praten met iemand die er kennis van heeft. Ja, ik heb al twee bevallingen achter de rug. Twee medische bevallingen, waarbij uiteindelijk alles goed is gekomen. Maar, de laatste bevalling heeft wel impact gemaakt. Behoorlijk.

Ik leer veel en ik kijk nu uit naar de bevalling. Een goede voorbereiding is het halve werk? Het kan altijd anders lopen, dan ik nu hoop -ook dat heb ik twee keer ervaren-, maar ook dan mag ik weten dat Hij erbij is. En dat ik nu mag bidden voor dat wat ik verlang. En hoe gaaf en bijzonder is het, om dat soort dingen te kunnen bespreken tijdens een cursus.

Ook bij de eerste zwangerschap heb ik een cursus gedaan, één waarbij vooral werd verteld hoe ik zou moeten puffen, tot droge lippen aan toe. Daar werd bevallen gezien als een hele zware klus en het mooie verschil vind ik nu, dat er wordt gekeken vanuit het ontwerp door Hem bedacht.

Dus, ben ik er klaar voor? Ik denk het wel! We gaan gauw ons nieuwe ‘nestje’ klaarmaken om vervolgens in ons nieuwe huis een paar weken te wennen en te genieten van mijn zwangerschapsverlof. Ik kijk er naar uit!

Hoe heb jij je voorbereid op de bevalling

Liefs, Corrinne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stella 9 december 2019 at 16:36

    wat mooi om te lezen dat je er zo’n positieve bevalling aan over hebt gehouden.

    Zo heb ik me ook voorbereid voor mijn tweede kindje en afzonderlijk van elkaar gaf God ons tijdens 1 van de sessies een precies hetzelfde beeld van de bevalling. En zo is het ook uit gekomen en mogen we terug kijken op een hele mooie bevalling. Zoveel vrouwen gun ik dit ook!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.