het adoptieproces stap voor stap
Geen categorie

Mee in het adoptieproces, stap voor stap

Elke maand schrijft Nayomi vanuit haar passie, liefde en een vreugdevolle verwachting over adoptie. Over de reis die zij en haar man maken. Een reis die veel kost, maar alles waard is. Vandaag neemt zij jullie mee op intake. Een gesprek die je krijgt bij de stichting van je keuze..

Op intake bij Wereldkinderen

Eindelijk was het dan zover Gerard en ik mochten op 15 mei 2018 voor een intakegesprek komen bij Wereldkinderen in Den Haag. Op een mooie zomerse dag in mei reden wij met gezonde spanning richting Den Haag. We vertrokken op tijd uit Hattem om zo wat speling te hebben bij eventuele files.

Iets voor tienen kwamen we aan bij Wereldkinderen en moesten we even wachten in een wachtruimte tot we opgehaald werden voor het gesprek. Wij hadden het gesprek met Sonja we hadden ook al contact met haar gehad via de telefoon/e-mail vanwege de aanpassing in ons rapport. Ze gaf meteen al aan dat ons dossier nu goed was om in aanmerking te komen voor bemiddeling, anders hadden ze ons niet uitgenodigd voor een intakegesprek. Toen viel er bij mij al wat spanning weg maar de echte spanning viel bij ons allebei weg toen ze haar handtekening zette onder de bemiddelingsovereenkomst.

Nu was het officieel, wij mochten een procedure gaan starten voor het adopteren van een kindje uit Thailand. De bemiddelingsovereenkomst kun je vinden op het extranet van Wereldkinderen waar je na het betalen van de factuur voor de inschrijving de gegevens voor krijgt. Deze moet je in tweevoud meenemen één voor hun dossier en een voor je eigen dossier.

Tip

Als ik je een tip mag geven? Als je overweegt om een kindje te gaan adopteren maak dan een map aan waar je alle documenten die je in deze procedure ontvangt in bewaard zo kun je makkelijk iets terugvinden mocht dat nodig zijn.

In het intakegesprek legde ze verder de procedure uit en wat er van ons verwacht wordt en ook vertelde ze wat over de kindertehuizen in Thailand. Ik merkte aan mezelf dat ik dat vooral ook prettig vond om te horen hoe het er in de kindertehuizen aan toe gaat en hoe de dagelijkse zorg is voor het kindje dat wij gaan adopteren.

De intake duurde ongeveer een uurtje en we kregen daarna de gegevens waarmee we op het extranet ook de gegevens konden inzien die we allemaal moesten verzamelen voor ons dossier. Om daarna opgestuurd te te kunnen worden naar Wereldkinderen zodat zij het dossier konden controleren en het daarna verder richting Thailand konden sturen.

Documenten

Over het verzamelen van de documenten om zo ons dossier compleet te maken daar zal ik in een volgende blog over schrijven. Al met al gingen Gerard en ik positief weg bij Wereldkinderen ook omdat je daar geen nummer bent maar echt Gerard en Nayomi die een groot verlangen hebben om een kindje te adopteren.

Omdat wij vinden dat je mijlpalen moet vieren ook in het adoptieproces zijn we daarna lekker wezen lunchen in de zon op het strand van Scheveningen een bijzonder moment was dat. ’s Avonds hebben we dit moment nog gevierd met mijn ouders onder het genot van een hapje en drankje. Dat is ook een van de tips die ik mee wil geven mocht je overwegen om een kindje te adopteren;

Vier de bijzondere momenten niet alleen samen maar ook met vrienden en familie, het is zo belangrijk om dit proces te kunnen delen samen met de dierbare mensen om je heen.

Meer lezen? Hier lees je alles over adoptie!

Liefs, Nayomi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.